E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizBorsa İstanbul 100 bin puana gerileyebilir---

Borsa İstanbul 100 bin puana gerileyebilir

Borsa İstanbul 100 bin puana gerileyebilir
25 Eylül 2017 - 15:28 borsagundem.com

Düşüş trendinden çıkamayan Borsa İstanbul 100 bin puan desteğine düşebilir

Güne satıcılı başlayan BIST-100 endeksi bu eğilimini devam ettirerek günün ilk yarısını %1,67’lik sert değer kaybıyla 102.383’den kapattı. Kuzey Irak’ta bugün yapılan Referandumun ertelenmemesi ve
Jeopolitik riskleri yükseltmesi sonrası hem TL hem de değer kayıpları derinleşerek devam etti. Yurtdışında ise Almanya seçimleri sonrası karışık bir görünüm var. Türkiye’nin MGK bildirisi ile ikili ve uluslararası anlaşmalardan doğan haklarını mahfuz (saklı) tutar” açıklaması piyasalar tarafından ilerleyen dönemde bir çatışma ortamı çıkabilir beklentisiyle negatif algılandı. Referandumdan kararın evet çıkması durumunda bölgede Jeopolitik risklerin giderek tırmanması beklenmektedir. Bu nedenle bir süredir negatif ayrışan ve satış baskısı altında kalan BIST bu eğilimini bir süre daha devam ettirebilir. İkinci yarıda yurtdışında FOMC’de oy kullanma hakkı olan Dudley (TSI-15:30) ve Evans’ın (TSI-19:40) konuşmaları takip edilecek.
İkinci yarıda BIST’te sınırlı tepki alımlarıyla toparlanma çabası görebiliriz. Ancak tepki alımları oluşsa bile Jeopolitik riskler ve tekrar yükselen Fed faiz artışı beklentisi sonrası BIST’te tepki alımlarını sınırlı kalarak satış baskısının devam etmesi beklenmektedir.
Endeks düşüşünü hızlandırarak ilk önemli destek olan son yükselişin fibonacci düzeltme seviyesine denk gelen 101.500 seviyesinin hemen üzerinde destek buldu. Kısa vadede 101.500’leri güçlü destek olarak çalışması beklenmektedir. Bu destek altında satış baskısının 100.000 seviyelerini hedefleyerek devam etmesi beklenir.
Endeksin negatif eğilimden çıkması için ilk etapta 102.700-103.400 aralığının tekrara üzerine çıkması gerekiyor. Bu aralık üzerinde tepki yükselişlerinin 104.700’lere doğru devamı beklenir. Endeks orta vadeli yükseliş trendi çizgisinin geçtiği 104.700 altında kaldıkça tepki yükselişi gerçekleştirse de düşüşünü ve dip arayışını devam ettirmesi beklenmektedir. Kısa vadeli göstergelerin aşırı satımda olması nedeniyle endeksin orta vadeli önemli desteği konumunda olan 101.500’lere doğru hareketlerde tepki alımlarının güç kazanması beklenmektedir. Ancak genel teknik görüntü ve hareketli ortalamalardaki eğilim tepki yükselişleri oluşsa da ilerleyen dönemde endekste dip arayışının devam edeceğine işaret etmektedir.

Şeker Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (15)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)