E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa günü yüzde 4.42 eksi ile kapattı---

Borsa günü yüzde 4.42 eksi ile kapattı

Borsa günü yüzde 4.42 eksi ile kapattı
21 Temmuz 2016 - 17:40 borsagundem.com

Borsa İstanbul günü yüzde 4.42 düşüşle 71.594 puandan kapattı

Güne olağanüstü hal (OHAL) ilanı ve kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's tarafından not indirimi ile dolar/TL'nin de zirvelere çıkmasının ardından düşüşle başlayan BIST- 100’de kayıplar günboyu devam ederek yüzde 4'ü aştı. Endeks gün sonunda yüzde 4.42 kayıpla 71.594 seviyesinden kapanış gerçekleştirdi. Bankacılık endeksi yüzde 4.71 düşüşle kapattı. İşlem hacmi 5.1 milyar TL oldu.

GÜNİÇİ GELİŞMELER

Uluslararası kredi derecelendirme şirketi Standard And Poors'un (S&P) Türkiye'nin notunu indirmesi ve ardından üç ay süreyle olağanüstü hal (Ohal) ilan edilmesiyle, dolar 3.0973 ile yeni tarihi rekor düzeylere tırmandı. Sabah saatlerinde 3,05 seviyesine inen dolar yeniden hareketlendi ve 3,0750'nin üzerine çıktı. Borsa İstanbul'da eksiler yüzde 4'ü aştı. Bankacılık endeksi yüzde 4 kayıplarla 2016 yılının kazançlarını geri verdi.Türkiye 10 yıllık hazine tahvillerinin faizi iki ayın zirvesine çıktı. Türkiye'nin beş yıllık CDS'leri de 10 baz puan artışla 5 ayın zirvesi 298 baz puana yükseldi. Euro ise 3,38 seviyesinden işlem görüyor.

Borsa İstanbul Endeksi'ni üç yılın en sert dört günlük satış dalgasına taşıyarak Ağustos'tan beri en volatil gelişen piyasa haline getiren darbe girişimi sonrası BIST-100 bugünkü düşüşü ile toplamda yüzde 15 düşüş ve 10 bin puandan fazla kayıpla 71.629 puanı test etti. 

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dün MGK ve Bakanlar Kurulu toplantısının ardından basın toplantısı düzenleyerek üç ay süreyle olağanüstü hal ilan edildiğini açıkladı.

Kredi derecelendirme kuruluşu S&P de dün kapanış sonrasında yatırım yapılabilir düzeyin altında derecelendirdiği Türkiye'nin kredi notunu bir kademe indirdi. 

Borsada açığa satışa sınırlama getirilsin

KÜRESEL PİYASALAR

Dün küresel hisse piyasasında alıcılı seyir devam etti.  FED'in faiz artırım ihtimalinin askıya alınması ve küresel piyasadaki teşvik ihtimalleri gelişmiş ve gelişen ülke endekslerini desteklemeye devam ediyor.

Dün Euro Bölgesi'nde tüketici güveni ve Almanya ÜFE beklentileri karşılarken, İngiltere'de ise işsizlik rakamı geriledi. Dün Avrupa hisseleri Alman DAX30 endeksi önderliğinde yükseliş sağlarken, kazançlar yüzde 1 üzerinde gerçekleşti. 10.000 seviyesi üzerinde durmak için çabalayan Alman DAX30 endeksi volatil seyrine devam ediyor.

Amerika'da ise dün açıklanan petrol stokları sonrasında dip seviyelerden hareketlenme başlarken enerji fiyatlarındaki toparlanmayla beraber Amerikan hisselerindeki yükselişte güç kazanmış oldu. Amerikan hisseleri teknoloji önderliğinde yükseliş sağlarken, teknoloji hisselerinin yüzde 1 primlendiği görüldü.  Sanayi hisselerindeki kazançların daha sığ oldu günde, DOW ve S&P500'de ise yüzde 0.5 altında primlendi. Amerikan hisseleri dünkü yükselişle beraber rekoru tazeledi. Amerikan vadelileri güne kar satışlarıyla başladı.

Bugün sabah Asya seansında ise Japon ve Çin hisseleri önderliğinde yükseliş sağlandı. Japonya hisseleri yüzde 1'e yakın yükseliş sağlarken ek teşvik dedikodularının arttığı görüldü.

OHAL sonrası borsa ve dolarda son durum

 

Dolar/TL zirveyi gördü

 

Petrol yükselişe geçti

 

Altında zayıf seyir

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)