E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul günü yüzde 1.38 yükselişle kapattı---

Borsa İstanbul günü yüzde 1.38 yükselişle kapattı

Borsa İstanbul günü yüzde 1.38 yükselişle  kapattı
24 Ekim 2016 - 17:40 borsagundem.com

BİST-100 endeksi günü yüzde 1.38 kazançla 79.932 seviyesinden kapandı

Borsa İstanbul haftanın ilk işlem gününe küresel piyasalara paralel artıda başlangıç yapmasının ardından alımlarını genişleterek 80 bin seviyesini test ederek 15 Temmuz öncesi seviyeleri gördü. Dolar/TL'nin 3.07 seviyesinin altına gevşediği günde endeks günü yüzde 1.38 kazançla 79.932 seviyesinden kapattı.İşlem hacmi 3.4 milyar TL oldu.

GÜNİÇİ GELİŞMELER

Geçtiğimiz hafta içinde 77 bin seviyesinden aldığı destekle hafta boyunca yukarı yönlü denemelerine devam eden Borsa İstanbul 79 bin seviyesinin üzerinde hız keserek dengelendi. Haftanın son işlem günü endeks 79.335 sınırına kadar yükselse de dar aralıkta düşük hacimle işlem gördü ve haftayı yüzde 0.52 düşüşle 78.843 seviyesinden kapattı. BİST-100 endeksi yeni güne yüzde 0.51 yükselişle 79.242 seviyesinden başladı.

Avrupa'da açıklanan PMI verileri ile toparlanma sinyalleri görülüyor. Euro Bölgesi bileşik PMI Ekim ayında 53.7 ile 2016 yılının en yüksek artışını gerçekleştirdi. İmalat PMI anketine baktığımızda Ekim ayında beklentilerin üstünde 53.3 olarak açıklanırken hizmet PMI anketi de 53.5 ile güçlü büyüme gösteriyor.Geçtiğimiz hafta açıklamalarda bulunan Avrupa Merkez Bankası Başkanı Draghi ekonomik toparlanmanın yavaş fakat istikrarlı olmasını beklediklerini dile getirmişti. Avrupa Merkez Bankası yetkililerinden de ekonomik görünüme dair açıklamalar gelmeye devam ediyor. Estonya Merkez Bankası Başkanı Hansson gün içerisinde Avrupa Bölgesi için enflasyon görünümünün dengeli olduğunu belirtti. Karar vermek için henüz erken olduğunu dile getiren Hannson ayrıca Aralık ayında gerçekleştirilecek toplantının ardından görünümün daha da netleşeceğini ifade etti.

New York borsası yükselişle açıldı

St. Louis Fed Başkanı James Bullard faiz oranlarına ilişkin değerlendirmesinde "Şimdilik ihtiyaç olan tek bir faiz artışı" dedi. Arkansas'ta konuşan Bullard önümüzdeki 2-3 yılda düşük faiz oranlarının norm olarak kalmayı sürdüreceğini belirtti. Hazine tahvillerinin faizlerinin çok düşük olduğunu ve yakın zamanda yükseleceğini düşünmediğini belirten Bullard, enflasyonun yüzde 2 seviyesine ulaşacağını dile getirdi.

Petrol fiyatları yeni haftaya oldukça hareketli başladı. Dün Riyad'ta düzenlenen Körfez İşbirliği Konseyi 35. Petrol İşbirliği Komitesinin ardından, Suudi Arabistan, Katar, BAE ve Rusya petrol piyasasına ilişkin bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşme sonrası OPEC Genel Sekreteri, Cezayir'de alınan kararın petrol piyasasındaki oynaklığın azalmasında etkili olduğunu, OPEC ve Rusya'nın istikrarın sağlanmasına yönelik verdikleri taahhüde bağlı olduğunu bildirdi. Rusya Enerji Bakanı ise istikrar için atılacak adımlar konusunda anlaşabileceklerinden emin olduğunu ifade etti. Öte yandan Irak Petrol Bakanı, Irak'ın IŞID ile mücadele edebilmek için petrol gelirlerine ihtiyacı olduğunu ve dolayısıyla OPEC'in üretimi dondurma anlaşmasından muaf tutulması gerektiğini söyledi.

Kasım ayının ilk haftasında gerçekleşecek Fed toplantısı ve hemen akabindeki 8 Kasım ABD Başkanlık seçimlerine yaklaştığımız bu hafta, veri akışlarından daha çok öne çıkacak olan konu iç ve dış gündem olacaktır.

Türk Akımı için tarih açıklandı

 

Yabancıların giriş çıkışı doları nasıl etkiliyor?

 

Dolar yıl sonu kaç TL olur

 

2017'nin sonunda altın ne olur?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)