E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa günü yüzde 1.48 kazançla kapattı---

Borsa günü yüzde 1.48 kazançla kapattı

Borsa günü yüzde 1.48 kazançla kapattı
01 Temmuz 2016 - 17:40 borsagundem.com

Borsa günü yüzde 1.48 artışla 77.952 puandan kapattı

Haftanın son işlem gününü de oldukça yatay geçiren endeks öğleden önceki kazançlarını gün boyunca sürdürdükten sonra günü yüzde 1.48 yükselişle 77.952 puandan kapattı. İşlem hacmi 2.4 milyar TL oldu. 

GÜNİÇİ GELİŞMELER

Borsa İstanbul önceki  gün olduğu gibi dünde dar bantta dalgalı bir seyir izledi. Gün içinde 76.498-77.369 bandında hareket eden endeks günü yüzde 0.14 oranında çok sınırlı yükseliş ile 76.817 seviyesinden tamamladı. Endeks yeni güne yüzde 0.47 artışla 77.177 puandan başladı.

Güne yükselişle başlayan endekste alımların devam etmesi ile öğleden önce kazançlarını yüzde 1'e yükseltti. Öğleden sonra pozitif seyrini sürdüren endeks yatay seyirin ardından gelen alımlarla 77.806 seviyesine kadar yükseldi. Şu saatleede yüzde 1.24 kazançla 77.700 seviyesinde seyrediyor.

İngiltere Merkez Bankası Başkanı Mark Carney, referandumun İngiliz ekonomisine etkilerinin henüz net olmadığını ve İngiltere'nin AB ticaret anlaşmaları ve düzenlemeleri hakkında netliğe ihtiyacı olduğunu söylerken, İngiltere Merkez Bankasının ana tahmin senaryosunun somut yavaşlama olduğunun altını çizdi. Konuşma sonrasında İngiliz 10 yııllık tahvilleri yüzde 0,913 ile rekor düşük seviyeye gerilerken, GBP/USD paritesinin de 1,3250 seviyesine kadar düştüğü görüldü. İngiltere Borsa Endeksi FTSE 100 ise kapanışı on ayın zirvesinden gerçekleştirdi.

İngiltere'de yeni başbakanın kim olacağı tartışılıyor. Brexit savucusu, Boris Johnson'ın Muhafazakar Parti Başkanlığı'na ya da Başbakanlığa adaylığını koymayacağını açıklaması ardından Sterlin değer kazandı. Ayrıca İngiltere'de Adalet Bakanı GOVE, muhafazakar parti liderliğine adaylığını açıkladı.

Brexit  etkileri net olarak piyasalara yansımadığı düşünüldüğünde bu zorlu sürecin etkileri piyasaları orta vadede sıkıntılı bir sürece sokabilir. Türkiye'nin ihracatına bakıldığında ilk sırada İngiltere'nin, ikinci sırada Almanya'nın geldiği görülüyor. İlerleyen süreçte AB ülkeleri arasında yaşanacak olası sorunların etkisi, yurtdışı pazarı daraltabilir bu da bize yüksek cari açık olarak yansıyabilir.

Uzmanlara göre endekste 76.400-76.200 bandı gün içi işlemlerde ilk destek seviyeleri olarak takip edilecek.  Bu destek bandının üzerinde kalındığı sürece kısa vadeli tepki hareketinin devamı beklenebilir. Ancak 76.200'ün altında gevşeme eğilimi artacağından günlük ve kısa vadeli pozisyonları bu seviyenin altında azaltmak yararlı olacaktır. Endekste 77.600 seviyesi ise ilk direnç konumunda
olacaktır.

Günün önemli şirket haberleri - 01.07.2016

KÜRESEL BORSALAR

Euro Bölgesi'nde enflasyon beklentilerin üzerinde kalarak bölge ekonomisinde toparlanma sinyali verdi. Diğer taraftan Almanya'da perakende satışlar beklentilerin üzerinde gelirken işsizlik oranı da beklentileri karşıladı. . Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's (S&P), Avrupa Birliği'nin kredi notunu AA+'dan AA'ya düşürdü. Görünümü ise negatiften stabile çevirdi.

BOE Başkanı, haftalık likidite ihalelerine devam edeceklerini açıklayarak, "Belirsizlik bir süre daha artabilir." dedi ve "Ekonomik görünüm kötüleşti ve yaz aylarında para politikasında gevşemeler olabilir." diye konuştu. Değer kazanan Yen'in ihracat verilerine olumsuz etkisi ve enflasyondaki düşüşün ivme kazanması sebebiyle, Japonya Merkez Bankası'nın (BoJ) faiz indirimine devam etmesi bekleniyor. Çin'de imalat sanayiinin gelişimi, küresel talep için önem arz ediyor.

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 01.07.2016

 

Dolar 2.88 seviyesini koruyor

 

Altın 1333 dolar seviyesinde

 

Petrol fiyatları pozitif yatay seyrediyor

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)