E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa günü yüzde 0.88 yükselişle kapattı---

Borsa günü yüzde 0.88 yükselişle kapattı

Borsa günü  yüzde 0.88 yükselişle kapattı
25 Ağustos 2016 - 17:40 borsagundem.com

Borsa İstanbul günü yüzde 0.88 yükselişle 76.789 seviyesinden tamamladı

BİST-100'de öğleden önce etkili olan alımlar öğleden sonrada devam etti ve kazançlarını yüzde 1'in üzerine atarak 77 bin sınırına kadar yükseldi. Bu seviyeden gelen kar satışları ile hafif gevşeyen endeks günü yüzde 0.88 artı ile 76.789 seviyesinden tamamladı. Bankacılık endeksi yüzde 1.49 yükselirken, işlem hacmi 3.2 milyar TL oldu.

GÜNİÇİ GELİŞMELER

BİST -100 endeksi  dün Türkiye'nin, Koalisyon güçleri ile ortak olarak yürütülen ‘Fırat Kalkanı’ operasyonuna başlaması ile güne sert düşüşle başlangıç yapsa bile kayıplarının bir kısmını geri alarak günü yüzde 1.57 değer kaybıyla  76.116 seviyesinden kapattı. Endeks yeni güne yüzde 0.46 yükselişle 76.464 seviyesinden açılış yaptı.

Piyasalar yarın Fed Başkanı Janet Yellen'ın Jackson Hole sempozyumunda yapacağı konuşmaya odaklanmış durumda. Birçok Fed üyesinin 2016 yılı içerisinde faiz artırımına kesin gözü ile bakması, Fed Başkanı Yellen konuşmasına yönelik beklentileri de değiştirdi. Yellen'ın ABD ekonomik görünümüne dair olumlu mesajlar vermesi beklenirken, faiz artırımı konusunda net bir zaman vurgusu yapması doların uluslararası piyasalarda değer kazanmasını sağlayabilir. Bugün açıklamalarda bulunan Kansas City Fed Başkanı Esther George, işgücü piyasasındaki gelişmeler ve enflasyonun mevcut durumu göz önüne alındığında faiz artırım zamanının geldiğini söyledi. 

CHP'den açıklama: Ağır silah ve roketatarlı suikast girişimi!

Yurt içinde ise kapasite kullanım oranı ve imalat güveni açıklandı. İmalat sanayide kapasite kullanım oranı Ağustos ayında bir önceki aya göre yüzde 0.5 azalarak yüzde 75.2 düzeyinde gerçekleşti.
TCMB'den yapılan açıklamada, mal gruplarına göre kapasite kullanım oranları değerlendirildiğinde ara mallarında değişim görülmediği, gıda ve içecekler, dayanıklı-dayanıksız tüketim malları ve yatırım
mallarında azalış görüldüğü açıklandı. Reel kesim güven endeksi ise bir önceki aya göre 4.4 puan azalarak 103.6 seviyesine geriledi.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek son dönemdeki gelişmeleri değerlendirdiği konuşmasında, ABD ve Rusya ile ilişkilerin tekrardan normalleştiğini, AB-Türkiye ilişkilerinin ise onarım aşamasında
olduğunu belirtti. Ekonomik görünüme de değinen Şimşek, mali disiplinin ekonomiyi desteklemek adına alan açtığını ve Türkiye'nin borçlanma dinamiklerinin ise olumlu olduğunu açıkladı. Şimşek ayrıca,
Türkiye'nin tüm olumsuz gelişmelere rağmen yüzde 3.5-4 büyüme oranına ulaşabileceğini ancak yüzde 5'lik orta vadeli enflasyon hedefinin yakalanılmasının şu için zor olduğunu belirtti.

Dolar/TL 2.9465 seviyesinde

  

Petrol "stok" verisi sonrası kayıplarını korudu

 

Altın "Yellen" öncesi 1 ayın en düşüğü yakınında

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (14)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)