E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa günü yüzde 0.57 yükselişle kapattı---

Borsa günü yüzde 0.57 yükselişle kapattı

Borsa günü  yüzde 0.57 yükselişle kapattı
27 Eylül 2016 - 17:40 borsagundem.com

Borsa İstanbul günü yüzde 0.57 yükselişle 77.160 seviyesinden kapattı

Dünkü sert düşüşün ardından güne tepki alımları ile başlayan endeks kazançlarını 77.483 puana kadar artırdı. Bu seviyeden gerileyen endeks 76.651 seviyesini test ettikten sonra tekrar toparlayarak günü yüzde 0.57 yükselişle 77.160 seviyesinden tamamladı. Bankacılık endeksi yüzde 1.56 yükselirken, sanayi endeksi yüzde 0.17 eksi ile kapattı. İşlem hacmi ise 3.7 milyar TL oldu.

GÜNİÇİ GELİŞMELER

Haftaya Moody's not indirim kararının negatif yansıması ile sert satışla başlayan BİST-100 endeksi günüyüzde 3.80 kayıpla 76.725 seviyesinden tamamladı. Bankacılık endeksi yüzde 5.54 düşerken, sanayi endeksi günü yüzde 3.15 düşüşle tamamladı. Endeks yeni güne yüzde 0.32 yükselişle 76.972 seviyesinden tepki alımıyla başladı.

Pazartesi başlayan Uluslararası Enerji Konferansı’nın yarın son günü. Henüz petrol üreticisi ülkeler üretim sabitleme konusunu görüşmek için bir araya gelmedi. Görüşmelerin yarın gerçekleştirilmesi
ve sonrasında OPEC Genel Sekreterinin açıklama yapması bekleniyor.

Zanganeh: Anlaşmaya varmak gündemimizde bulunmuyor

Uluslararası Enerji Konferansına yönelik beklentilerin zayıflaması petrol fiyatlarını baskı altında tutmaya devam ediyor. Bugün İran ve Suudi Arabistan’dan gelen karşılıklı açıklamalar ile anlaşma beklentisinin bir hayli zayıfladığını görülüyor. İran bu görüşmede üretimin sabitlenmesine yönelik herhangi bir planı
olmadığını, üretimin 4 milyon varil seviyesine ulaştıktan sonra yıl içerisindeki toplantılarda bu konuyu görüşebileceklerini söyledi. Suudi Arabistan ise İran’dan gelen bu net açıklama sonrası bu toplantının bir istişare görüşmesi olduğunu, üretim sabitlenmesine yönelik bir başlığın bu toplantı için söz konusu olmadığını dile getirdi.

Brent petrol yaşanan gelişmeler sonrasında yüzde 1.90 gevşeyerek 46 dolar seviyesine indi. WTI petrolün kayıpları, İran'ın petrol üretim miktarının dondurulması konusunda isteksiz olduğunu açıklaması ardından yüzde 2.72 puanla 44.68'e kadar yükseldi.

Yurtiçinde Moody’s’in not indirimi sonrasında hükümetten piyasaları sakinleştirme adına yapılan açıklamalar devam etti. Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, 15 Temmuz’un etkisinin Moody’s’in kararından daha ağır olduğunu, karar sonrası TL’den çıkışların fonların kendi mevzuatı gereği olduğunu çıkışların farklı şekilde tekrardan ülkeye döneceğini belirtti. Hedeflenen büyüme rakamlarından uzaklaşılmasının iç ve dış talepteki düşüşten kaynaklandığını söyleyen Canikli, kredi kartı taksit düzenlemesi ile iç talebin tekrardan canlanacağını savundu.

Dolar/TL kuru gün içerisinde 2.9660 seviyesine kadar gerilese de ardından  yaşanan sert yükseliş ile 2.98 seviyesinin üzerine yükseldi. Kurda 2.9850 seviyesi yükseliş açısından önemli.

Altın tarafında ise altı gün üst üste değer kazanımının sonrasında bugün satıcılı bir seyir hakim. Günün ilk saatlerinde ABD’de gerçekleşen ilk seçim münazarasında Hilary Clinton’ın diğer başkan adayı Donald Trump’a karşı üstün olduğunun belirlenmesi ABD ekonomisi için olumlu algıya neden olurken dolar endeksinin yukarı gitmesinde etkili oldu. Değer kazanan dolar ve güvenli liman niteliğinde olan varlıklara talebin düşmesi altın fiyatlarını aşağı yönlü baskılamaya devam ediyor. 

ABD tarafında ise günün en önemli gelişmesi Fed Başkan Yardımcısı Stanley Fischer’ın açıklamaları olacak. Jackson Hole’de yaptığı konuşmada, bu yıl içerisinde 2 faiz artırımı yapılması gerektiğini söyleyen Fisher, Eylül ayı FOMC toplantısında oyunu faizlerin artırılmamasından yana kullanmıştı. Bugünkü açıklamaları da son derece önemli olacaktır. Fischer’in faiz artırımına yönelik söylemleri altın ve dolar üzerinde etkili olabilir. 

Goldman'ın petrol tahmini geriledi

 

Kırılan not özel sektör borçlarını nasıl etkiler?

 

Piyasalar "Clinton-Trump" münazarasını fiyatlıyor

 

 


Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • AMK27 Eylül 2016 20:25

    Borsa kurtlar sofrası kuzulara yer yok yerler işi ogrenene kadar sifirlarsin cakallarla dans etmeyi öğrenmek gerek ama şuan dış güçler borsanın yükselmesini istemiyor

  • ali27 Eylül 2016 19:16

    hırsızlığın suç olmadığı cezasının olmadığı serbest bırakıldığı ülkemizde borsada tokatlanmışsınız kim ipler.

  • Tskipci27 Eylül 2016 18:07

    Bu hafta böyle gider inişli çıkışlı yıl sonu hedefin çok altında borsa yine yükselicektir darbe girişimi sonrası 70 binin altına düşmedi daha ne kötüsü olabilir ki önümüzdeki hafta yükselicektir

  • bekle27 Eylül 2016 12:02

    mal vermek için mecbur hacimsiz yukarı hareketler olacaktır sakın kanmayın. not arttıktan sonra giren fonlar zaten zarardalar birden bire çıkamazlar.

  • uyanık27 Eylül 2016 09:53

    heyo vatan kutuldu

  • batak borsa27 Eylül 2016 09:50

    akşam seansında tamgaz aşağı yaparlar