E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa günü yüzde 0.67 yükselişle kapattı---

Borsa günü yüzde 0.67 yükselişle kapattı

Borsa günü yüzde 0.67 yükselişle kapattı
28 Eylül 2016 - 17:40 borsagundem.com

Borsa İstanbul günü yüzde 0.67 yükselişle 77.677 seviyesinden kapattı

Yoğun gündemin olduğu günde pozitif seyrini koruyan BİST-100 endeksi 77.845 seviyesine kadar alımlarını genişlettikten sonra günü yüzde 0.67 yükselişle 77.677 seviyesinden kapattı. Bankacılık endeksi yüzde 1.94 yükselirken işlem hacmi 3.5 milyar TL oldu.

GÜNİÇİ GELİŞMELER

BİST-100 endeksi dün 76,652 ve 77,484 seviyeleri arasında işlem gördü ve günü yüzde 0.57 değer kazanarak 77.161 seviyesinden kapattı. Bankacılık endeksi yüzde 1,56 değer kazanırken sanayi endeksi ise 0,17 değer kaybetti. Endeks yeni güne yüzde 0.15 yükselişle 77.273 seviyesinden açılış yaptı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya, İstanbul Sanayi Odası’nda yaptığı konuşmada, "Küresel kriz sonrası dönemde, para politikalarının tek başına istikrarlı büyümeyi sağlayamayacağı görülmeye başlandı. Ekonomide güven faktörü, sağlıklı işleyen finansman kanalları ve gelir dağılımı gibi unsurlar, yatırımlar ve dengeli büyüme açısından orta ve uzun vadede çok daha önemli rol oynamaktadır. Türkiye’de basiretli maliye politikası, sağlam bankacılık sistemi ve risk odaklı para politikası çerçevesi şoklara karşı önemli bir direnç sağlamaktadır." dedi.Merkez Bankası Başkanı Çetinkaya, Türkiye’deki basiretli maliye politikalarının, sağlam bankacılık sisteminin ve risk odaklı para politikasının şoklara karşı önemli bir direnç sağladığını söyledi.

Çetinkaya finansal şoklara karşı önlemleri açıkladı

 

Enerji Konferansı’nın son gününde OPEC üyeleri ve Rusya’nın bir araya gelerek küresel petrol piyasasına istikrar kazandırma adına yapılan görüşmelerin sonucunun açıklanması bekleniyor. Pazartesi gününden bu yana yapılan açıklamalara baktığımızda Doha görüşmelerinde olduğu gibi bu görüşmelerden de ortak bir üretim kararı çıkması beklenmiyor. Petrol üretiminde lider konumda bulunan Suudi Arabistan yapılacak olası bir üretim sabitleme anlaşmasına katılmak için İran’ın üretimini dondurmasını talep ederken, İran yaptırımları öncesi üretim seviyesi ve pazar payına ulaşmadan şimdilik üretimi kısmayı düşünmüyor. Karar sonrası yapılacak açıklamalar ise oldukça önemli. Cezayir Petrol Bakanı, OPEC'in birlikte hareket edebileceğini göstermeye ihtiyacı var yorumunda bulundu.

Deutsche ile ilgili spekülasyonlar sürüyor

 

Euro Bölgesi’nde bugün Avrupa MB Başkanı Mario Draghi’nin açıklamaları gündemdeydi. Avrupa MB araştırma konferansında konuşan Draghi, büyümeyi destekleyecek en uygun maliye politikası
kompozisyonunu içeren daha güçlü bir politikaya ihtiyaç duyulduğunu belirtti. Yapısal reformların siyasi anlamda zor olduğunu söyleyen Draghi, faizler alt sınırdan güvenli bir şekilde uzaklaşacaksa, Euro
bölgesinde potansiyel büyümeyi artırmak ve uzun vadeli faizleri destekleyecek yapısal reformların gerekli olduğunu ifade etti. Öte yandan Alman basınında çıkan habere göre, Alman hükümetinin Deutshe
Bank’ın hukuki yükümlülüklerini karşılamak için ihtiyaç duyduğu sermaye miktarını bankaya enjekte etme ve Banka’nın hisselerini satın alma için bir plan üzerinde çalıştığı açıklandı. Habere göre daha acil
bir durumda Deutsche Bank’ın yüzde 25 hissesinin devlet tarafından alınması da gündemde olduğu belirtildi. 

Kurda ise 3.00 altında hareketler 2.9650-2.9900 bandında devam ediyor. An itibari ile yüzde 0.24 artışla 2.9914 seviyesinde işlemler sürüyor. Altının onsu yüzde 0.28 kayıpla 1322 dolar seviyesinde. Brent petrol ise yüzde 0.80 artı ile 46.57 dolardan işlem görüyor.

Türkiye ekonomisi ABD'den daha iyi!

 

Moody's notla Türk bankalarını vuramaz!

 

Moodys manipülasyonu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)