E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa günü yüzde 0.43 yükselişle kapattı---

Borsa günü yüzde 0.43 yükselişle kapattı

Borsa  günü yüzde 0.43 yükselişle kapattı
26 Ağustos 2016 - 17:40 borsagundem.com

BİST-100 endeksi günü yüzde 0.43 yükselişle 77.119 seviyesinden kapattı

Öğleden önce 300 puanlık aralıkta sıkışan endeks öğleden sonra gelen satışlarla 76.220 seviyesine kadar gevşeyen endeks, FED Başkanı Yellen'ın saat 17:00'de başlayan konuşması ile alıma geçti ve günü yüzde 0.43 artışla 77.119 seviyesinde günü kapattı. Bankacılık endeksi yüzde 1.32 yükselişle kapanırken işlem hacmi 2.6 milyar TL oldu.

FED Başkanı Yellen kafaları karıştırdı

GÜNİÇİ GELİŞMELER

Çarşamba günü güvenlik risklerinin ön plana çıkmasıyla yaşanan satışların ardından dün Borsa İstanbul'da toparlanma çabaları görüldü. Gün içinde 77.009 seviyesine kadar yükselen BIST-100 endeksi küresel piyasalardan pozitif yönde ayrışarak günü yüzde 0.88 yükselişle  77.790 puandan tamamladı. Yeni güne endeks yüzde 0.08 eksi ile 76.731 seviyesinden başladı.

Fed Başkanı Janet Yellen,  "İstihdam piyasasında devam eden sağlam performans ve ekonomik aktivite, enflasyona ilişkin görünüm ışığında, federal fon faiz oranında bir artırım için durumun son aylarda güçlendiğine inanıyorum" dedi. Ekonomik büyümenin çok hızlı olmadığını, ancak istihdam piyasasında daha fazla iyileşme için yeterli olduğunu ifade eden Yellen, istindam piyasasındaki atil kapasiteye yönelik ölçümleri iyileşmekte olduğunuda vurguladı.

FED Başkanı Yellen kafaları karıştırdı. Fed faiz artırımı ihtimalinin son veriler dikkate alındığında güçlendiği (USD pozitif, hisse negatif) Enflasyon hedefinin yükseltilmesine gerek olmadığı, FOMC'nin fiyat seviyesi veya nominal GSYİH hedeflemesi gibi alternatif para politikalarını henüz dikkate almadığı (USD pozitif, hisse negatif) Faiz artırımlarının yavaş ve kademeli olacağı, (USD negatif, Hisse pozitif) belirtilirken, Eylül ayında bir faiz artırımına doğrudan işaret edilmemesi (USD negatif, hisse pozitif) ile konuşmanın şahinvari tonu dengeleniyor. Anahatlarıyla hisse senetleri "nötr/hafif pozitif bir konuşma olarak değerlendirilebilir. Euro/Dolar ve Sterlin/Dolar pariteleri yukarı yön hareketini güçlendirebilir.

Yellen, faiz artırımlarının yavaş ve kademeli olacağını  belirtilirken, Eylül ayında bir faiz artırımına doğrudan işaret edilmemesi hisse senetlerine pozitif yansırken, doların gevşemesine neden oldu. Dolar/TL 2.9241 seviyesine gevşese de an itibari ile yüzde 0.06 eksi ile 2.9338 seviyesinde...

Dolar 2.93 seviyesinde

  

Petrolde düşüş sürüyor

 

Altın 1323 dolar seviyesinde

 

Güçlü dolara dikkat! Sıkıntı yaşatabilir

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)