E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa günü yüzde 0.04 eksi puanla kapattı---

Borsa günü yüzde 0.04 eksi puanla kapattı

Borsa günü yüzde 0.04 eksi puanla kapattı
26 Ekim 2016 - 17:40 borsagundem.com

BİST-100 günü yüzde 0.04 düşüşle 79.397 seviyesinden kapattı

Güne hafif alımla başlayan endeks 79.667 seviyesini test etmesinin ardından satışla karşılaştı. Dolar/TL'nin tekrar 3.09 seviyesine yaklaştığı günde 79.023 seviyesine kadar gevşeyen endeks günü yüzde 0.04 düşüşle 79.397 seviyesinden tamamladı. Bankacılık endeksi yüzde 0.62 yükselişle kapatırken, işlem hacmi 3.6 milyar TL oldu.

GÜNİÇİ GELİŞMELER

BİST-100 endeksi dün 80 bin seviyesinden satışlarla karşılaştı. İtalyan bankasından gelen olumsuz açıklamalarla endeks bankacılık endeksi önderliğinde günü yüzde 0.62 düşüşle 79.433 seviyesinden tamamladı. Endeks yeni güne ise yüzde 0.07 yükselişle 79.492 seviyesinden yatay başladı.

Yurtiçinde Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un faiz konusunda yapmış olduğu değerlendirmede en iyi faizin sıfır faiz olduğunu söylemesi ve düşük faizin ekonomiyi canlandırmak için istendiğini açıklaması kurun yükselişine destek oldu. Aynı zamanda Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi'nin TCMB'nin Ekim'de faiz artırmamasının indirimlerin sonu geldiği anlamına gelmediğini belirtmesi, Merkez Bankası'nın önümüzdeki dönemde faiz indirimlerine devam edeceği beklentilerini beraberinde getirdi. Bu beklentiler ile
birlikte Türk Lirası satıcılı bir gün geçiriyor.

New York borsası düşüşle açıldı

OPEC ülkelerinin petrol üretimini dondurma ya da üretimi azaltma politikası konularında ortak bir konsensüs sağlayamayacağı algısı petrolde gevşeme hareketlerine neden oluyor. Petrol fiyatlarında yaşanan düşüş piyasalara olumsuz yansıdı.Brent petrol fiyatları 3 haftanın düşüğüne gerileyerek 50 dolar seviyesinin altına geriledi. Uluslararası hisse piyasalarında negatif seyir gözlendi. Hisse senedi piyasalarının yanında gelişen ülke paralarınında satış baskısına maruz kaldığı görüldü. 

Euro Bölgesi tarafında Almanya verileri takip edildi. Eylül ayına ilişkin aylık data piyasa beklentileri doğrultusunda yüzde 0.1 artış kaydetti. Yıllık bazda da yine yüzde 1.9 olan piyasa beklentisinden daha az yüzde 1.8 oranında daralma gerçekleşti. Ayrıca GFK tüketici güven endeksi datası 10.0 olan beklentileri karşılayamayarak 9.7 şeklinde açıklandı. 

Günün en önemli verileri ise ABD tarafında açıklandı. Önem derecesi yüksek ilk data Ekim ayına ilişkin öncü hizmet PMI datasıydı. Açıklanan data 52.3 olan Piyasa beklentilerini aşarak 54.8 şeklinde açıklandı. Açıklanan verinin ABD doları üzerinde pozitif etkisinin bulunmadı. ABD'de açıklanan bir diğer veri ise Eylül ayına yönelik yeni konut satışları datasıydı. Açıklanan data piyasa beklentisinin altınnda kalsa da aylık bazda yüzde 3.1 oranında artış kaydedildi ve beklentilerin üzerinde açıklandı.

Değerli metalde 1270 dolar seviyesine yakın seyir devam ediyor. ABD 10 yıllık faizlerinde yaşanan yükselişe rağmen dolar endeksindeki geri çekilme altın fiyatlarında yatay seyrin hakim olmasına etkili oluyor. Aynı zamanda dünyanın en fazla altın talep eden ikinci ülkesi konumunda olan Hindistan'da bu hafta sonu gerçekleşecek olan Diwali festivali ve ülkede düğün sezonunun yaklaşması altına olan talebin artabileceği beklentilerini beraberinde getiriyor. Bu beklentiler ile sarı metal 1270 Dolar seviyesi üzerinde tutunmaya çalışıyor.

Türk Lirası satıcılı bir gün geçiriyor

 

Apple'ın piyasalara etkisi BİST'te hissedilebilir

 

Borsa'nın hafif satışla başlaması bekleniyor

 

 

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)