E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa günü yüzde 0.93 artı puanla kapattı---

Borsa günü yüzde 0.93 artı puanla kapattı

Borsa günü yüzde 0.93 artı puanla kapattı
20 Ocak 2017 - 18:10 borsagundem.com

Borsa İstanbul endeksi günü yüzde 0.93 yükselişle 83.067 seviyesinden tamamladı

Haftanın genelini yükselişle geçirerek 83.317 seviyesi ile 9 ayın zirvesini test eden BİST-100 endeksi öğleden sonra gelen alımlar ile 83.261 seviyesine yükselerek haftayı yükselişle kapatmaya yöneldi. Bankacılık hisseleri öncülüğünde alımların gerçekleştiği endeks günü yüzde 0.93 kazançla 83.067 seviyesinden tamamladı. İşlem hacmi 4.2 milyar TL oldu.

Diğer yatırım araçlarında an itibari ile durum şöyle, TL karşısında hafif gerileyen dolar/TL 3.8008 seviyesinde iken, euro/dolar 4.0576 seviyesinde... Ons altın 1204.72 dolar iken brent petrol ise yüzde 2.27 kazançla 55.40 dolar seviyesinde...

GÜN İÇİ GELİŞMELER

BİST-100 endeksi dün 83.317 seviyesi ile 03 Mayıs 2016 tarihinden beri gördüğü en yüksek seviyeye ulaştı. 9 ayın zirvesinden gevşeyen endeks günü yüzde 0.58 düşüşle 82.300 seviyesinden kapattı. İşlem hacmi 4.6 milyar TL oldu. Endeks yeni güne yüzde 0.06 artı ile 82.350 seviyesinden başladı.

Başbakan Yardımcısı Şimşek, Davos’ta yaptığı görüşmeler ve Türkiye’den talepleri ile ilgili soruya, yatırımcıların bir yarısının Türkiye’ye yatırım konusunda yarısı nabız yokladığını, diğer yarısında Türkiye’deler ve olup bitenleri anlamaya çalıştıklarını belirterek, yatırımcı açısında o kadar da kötümser bir hava olmadığını söyledi. Doların yükselmesi ile ilgili soruya Şimşek, “Orta uzun vadede bu türden sorunlara çözüm ekonominin direncini artıracak yapısal reformlardır. Cari açığı azaltacak yapısal reformlardır. Bu konuların hepsini çalıştık, yaptık, yapıyoruz, yapacağız"dedi.

TCMB bugün, 300 milyon dolar tutarında 1 hafta vadeli TL depo karşılığı Döviz depo ihalesi açtığını duyurdu. İhalede faiz oranı dolar için yüzde 0,75, TL için yüzde 9 olarak belirlendi. TCMB bugün açtığı TL depo karşılığı Döviz depo ihalesi için 375 milyon dolarlık teklif aldı. Gözler 24 Ocak PKK ve 27 Ocak Fitch’in Türkiye’nin kredi notuna yönelik derlendirmesine çevrilmiş durumda. Özellikle TCMB’nin PPK’da atacağı adımlar oldukça önemli.

BloombergHT Araştırma Bölümü'nün Merkez Bankası'nın Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında alacağı faiz kararına ilişkin düzenlediği anketin sonuçları belli oldu.8'i yabancı, 12 yerli; toplamda 20 katıldığı ankete göre politika faizinin 50 baz puan artırım ile %8.5'e, koridorun üst bandının 150 baz puan artırımla %10'a yükseltilmesi bekleniyor. Geç likidite penceresi için görüş veren 18 ekonomistin beklentisi ise 100 baz puan artırım ile % 11’e yükseltilmesi yönünde.

Trump bugün resmen başkan oluyor

Donald Trump, bugün görevi Obama'dan devralarak resmen 45. ABD başkanı olarak göreve başlayacak. Trump'ın bu akşam saat 20.00'de yapacağı konuşma piyasalarca yakından takip edilecek.

Başbakan Binali Yıldırım, ABD-Türkiye ortaklığında geçmişte bazı yanlış işler yaşandığını belirterek, ABD başkanlığı görevine bugün resmen başlayacak Donald Trump'ın yönetiminde bunların ortadan kalkacağına inandıklarını söyledi.

ABD başkanı seçilen ve bugün göreve başlayacak olan Donald Trump, kritik görevlerdeki 50 bürokrattan görevlerine devam etmelerini istedi. Trump'ın sözcüsünün dün akşam yaptığı açıklamaya göre görevlerine devam etmesi istenen bürokratlar arasında ABD'nin İslam Devleti ile mücadeleden sorumlu temsilcisi Brett McGurk de bulunuyor.

İşte Trump'ın kozmik odası!

 

Milyarder yatırımcı George Soros, Dünya Ekonomik Forumu toplantılarına katılmak için bulunduğu Davos'ta değerlendirmelerde bulundu. Soros, Trump'ın regülasyonları azaltacağı ve harcamaları artıracağı şeklindeki seçim vaatlerinden dolayı, Kasım ayında seçimleri kazanmasının ardından hisse senetlerinde görülen rallinin sona ereceğini söyledi.

Japonya Başbakanı Shinzo Abe'nin ekonomi danışmanı Koichi Hamada, ABD'de Seçilmiş Başkan Donald Trump'ın ticaret ve diğer ekonomi politikalarını yanlış ekonomik çıkarımlarla oluşturması
halinde Japonya'nın bunları geri püskürtmesi gerektiğini söyledi. Hamada, "Trump'ın iyi danışmanları dinlemeden yanlış ekonomik değerlendirmeler ile kararlarını oluşturması, ulusal ekonomik konuları kendi gayrimenkul şirketinde yaptığı gibi yönetebileceğini gibi düşünmesi tehlikesi var" diye konuştu.

Hedge fon yöneticisi Paulson, Trump'ın seçim zaferinden sondra hisse senetlerinde uzun pozisyonlarını artırdıklarını söyledi. "Büyümeyi destekleyen bir yönetim, herkesi destekliyor demektir" diye konuşan Paulson, "Trump'ın uygulayacağı gelir vergisi politikaları sonrasında Amerikan şirketleri karlarının daha büyük bülümünü ellerinde tutabilecekler, bu hisse başına karlarda vee S&P 500'de büyük bir artış getirecek" diye konuştu. Paulson, Trump'ın en büyük destekçilerinden biri olarak biliniyor ve Trump'ın ekonomik ajandasının şekillenmesinde rol oynayan isimlerden biri.

Altın haftayı nasıl geçirdi

 

Hükümet kur zararı için harekete geçiyor

 

Petrol kazançlarını yüzde 2 seviyesine genişletti

 

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)