E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBİST-100 endeksi yüzde 0.42 eksi ile kapandı---

BİST-100 endeksi yüzde 0.42 eksi ile kapandı

BİST-100 endeksi yüzde 0.42 eksi ile kapandı
06 Mayıs 2016 - 17:40 borsagundem.com

Borsa İstanbul günü yüzde 0.42 eksi ile 78.368 puandan kapattı

Borsa İstanbul endeksi bugün ABD Tarım Dışı İstihdam verisi nedeniyle  oldukça dalgalı bir seyir izledi. Endeks 77.209 ile 78.800 puan aralığında dalgalandıktan sonra günü yüzde 0.42 eksi ile 78.368 puandan kapattı. İşlem hacmi 5.7 milyar TL oldu. Seans sonrası S&P'nin Türkiye değerlendirmesi bekleniyor.

GÜNİÇİ GELİŞMELER

Dün güne iç gündemin etkisiyle sert satışlar ile başlayan endeks  yüzde 0.86 oranında değer kaybı ile 78.698'den kapandı. Endeks yeni güne yüzde 0.03 gibi hafif bir yükselişle 78.724 puandan başladı. BİST-100'de öğleden önce etkili olan satışların ardından endeks 77.700 seviyelerine geriledi.

 BİST-100 endeksinde  77.209 seviyelerinden işlemler oldu. Endeks en son 9 Mart tarihinde 77 bin seviyelerinden işlem görmüştü. ABD'de tarım dışı istihdam verisinin beklentinin altında gelmesi sonrası, BİST-100'de sert dalgalanmalar yaşandı. Verinin açıklanmasıyla beraber BİST-100 endeksinde kayıplar yüzde 1.7 oranına yaklaştı. Kısa süre bu seviyelerde işlem gören endekste kayıplar, ilerleyen dakikalarda geri alındı endeks günü yüzde 0.20 eksi ile 78 bin puan seviyelerine yükseldi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından da Parti MYK sonrasında "Olağanüstü Kongre"kararı  teyid edildi. Kongrede yeniden aday olmayacağını da belirttiği açıklamasında yumuşak ifadeler kullanması piyasalarda alımlara neden oldu. Ancak seans kapanışına yakın gelen Moody's'in, "Türkiye'de yeniden ortaya çıkan siyasi belirsizliğin kredi notu açısından negatif olduğunu" açıklaması ile 2,89'a kadar gevşeyen  dolar yeniden 2,93'e yükseldi. Açıklama piyasalardaki alışların yeniden değer kaybına dönmesine neden oldu.

Küresel hisse senetlerindeki geri çekilme, dünya ekonomisindeki kırılganlığı işaret eden veriler ile birlikte, Mayıs ayının ilk haftasında hızlandı. Bugün piyasalar Tarım Dışı İstihdam verisine odaklanmış durumda. 200 bin beklenen veri 160 bin geldi.  Fed'in sıradaki faiz hamlesi, beklentilerin altında gelen  veri ile beraber ötelenebilir. Bu durum piyasalara olumlu yansıyacaktır.

Yurtiçinde ise S&P'nin kredi notu değerlendirmesi takip edilecek. Seans sonrası gelmesi beklenen raporda, hali hazırda "yatırım yapılabilir seviyenin" bir kademe altında bulunan BB+ seviyesindeeki uzun vadeli notun ve "negatif" olan görünümün değişmeyeceği tahmin ediliyor. Hatırlanacağı üzere 6 Kasım'daki son değerlendirmede S&P, yabancı para cinsinden notları değiştirmemiş ancak yerel para cinsinden notu bir kademe düşürmüştü. Öte yandan Moody's'in dün seans sonunda yaptığı "siyasi belirsizlik kredi notu önünde risk teşkil ediyor." açıklaması, gözleri yeniden kredi derecelendirme kuruluşlarına çevirdi.

ABD hisse senedi piyasaları dün açılıştaki kazanımlarını petrol ve enerji şirketi fiyatlarındaki rallinin yavaşlamasıyla bir miktar geri verdi. Petrol'deki  44 dolar seviyesine doğru geri çekilmeler ve buna bağlı olarak Altın (Ons) fiyatının güvenli liman algısıyla hafif değer kazanımı küresel borsaları negatif etkilemiş durumda.

Dolar dar alanda dalgalanıyor

   

Petrol 44 dolar seviyelerinde

  

Altın yatay seyrediyor

 

Günün önemli şirket haberleri - 06.05.2016

 

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 06.05.2016

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)