E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsa, doların zirveyi zorlaması ile baskılanıyor---

Borsa, doların zirveyi zorlaması ile baskılanıyor

Borsa, doların zirveyi zorlaması ile baskılanıyor
28 Ekim 2016 - 08:51 borsagundem.com

A1 Capital; doların 3.11 seviyesindeki seyri devam etiği sürece BİST'te yukarı yönlü hareketlerin zorlaşacağını belirtti

Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun…

Borsa İstanbul geçtiğimiz güne negatif şekilde yatay başladı ve gün içindeki dolar hareketlerinin de etkisiyle günü %0,83 kayıpla 78.739 seviyesinden kapattı. Yurtiçinde piyasalar Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya’nın konuşmasına odaklanmıştı. Çetinkaya, sadeleşmeyi büyük ölçüde tamamladıklarını ve tek faizden fonlama yapma noktasına yakın olduklarını söyledi. Bununla beraber TCMB 2016 yılı için enflasyon tahminini korurken, 2017 yılı enflasyon tahminini yükselterek %6’dan %6.5’e çıkarttı.

Çetinkaya, bunun nedenini ise toplam talep ve gıda enflasyonunun düşüş yönünde güncellemelerine rağmen ithalat fiyatlarından kaynaklanan yukarı yönlü etkiler olarak açıkladı. Yurtdışında ise ABD’de açıklanan Eylül ayı askıdaki konut satışları %1,5 ile beklentilerin üzerinde arttı ve piyasalar tarafından olumlu algılandı. Bunun yanında yine ABD’de açıklanan işsizlik maaşı başvuruları 258 bin oldu ve 86 haftadır üst üste 300 bin seviyesinin altında gerçekleşti. ABD cephesindeki bu veriler Fed’in Aralık ayı faiz artıracağı beklentilerini de yükseltti ve bu durum gelişen ülke para birimlerinin dolar karşısında değer kaybetmesine yol açıyor. Piyasaların yakından takip ettiği, Brexit süreci dolayısıyla zor günler geçiren İngiltere’de ise büyüme beklentilerin (%*0,3) üzerinde gerçekleşerek %0,5 olarak açıklandı.

Bugünün öne çıkan verilerinde yurtiçinde önemli bir gelişme bulunmazken, piyasaların 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yarın gün açık olacağını hatırlatalım.

Yurtdışında ise ABD’den gelecek 3. çeyrek büyüme verisi yakın takibimizde olacaktır (ABD 3. Çeyrek yıllık GSYİH Beklenti: %2,5). Buna ek olarak Ekim ayı Michigan Tüketici beklentisiyle beraber (Beklenti: 77,0, Avrupa’da açıklanacak olan tüketici güveni (Beklenti: -8,0) ve Almanya Ekim ayı enflasyon verisi (Beklenti: %0,2) takip edilmesi gereken diğer önemli veriler olacaktır. Asya piyasaları genel olarak durgun bir seyir izlerken, Japonya’da endeks, zayıflayan Yen sonrasında alımların etkisi ile yükselse de açıklanan Eylül ayı enflasyon verisi hayal kırıklığı yarattı. Güne Dolarda 3.1120, dolar endeksinde 98.846, ham petrolde 49.76 dolar, altında 1271 dolar/ons ve gram altında 127.21TL ile başlıyoruz.

Bu yarım günlük seansta geri çekilmelerde 78. 77.700 ve 77,300 desteklerimiz olurken, doların 3.11 seviyesindeki seyri devam etiği sürece yukarı yönlü hareketler zorlaşacaktır. Yeniden dirençleri test edebilmesi için doların 3.08 seviyesine gerilemesi gerekmekte. Bu durumun gerçekleşmesi durumunda 79.300 ve 79.800 dirençler olarak karşımıza çıkacaktır.

A1 Capital

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)