E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa dirençleri geçmekte zorlanıyor---

Borsa dirençleri geçmekte zorlanıyor

Borsa dirençleri geçmekte zorlanıyor
22 Ağustos 2014 - 08:51 borsagundem.com

Dış piyasalardaki iyimserliğe rağmen para piyasaları ve FED’in kaynaklı gelişmeler nedeniyle temkinli görünüm sürebilir

''BIST100 Endeksi dünü 90 puanlık (% 0.11) yükseliş ile 78.957 seviyesinden 2.726 milyon TL işlem hacmiyle kapattı. Endekste yeni başbakan adayının açıklanacak olması nedeniyle bekleyiş havası hakimdi. Bono faiz oranları ve döviz kurlarında ise yükseliş eğilimi korundu.   

Piyasalar iç gündemin ve siyasetin etkisinde. Beklendiği üzere Ahmet Davutoğlu başbakan ve genel başkan adayı olarak açıklandı. Beklentiler doğrultusunda gerçekleştiği için bu gelişmenin piyasalar üzerinde dalgalanmaya neden olması zor. Başbakanlık konusu kesinleştikten sonra ekonomi yönetiminin nasıl olacağı önem kazanacak. Türkiye için kredi derecelendirme kuruluşlarından gelen uyarı niteliğindeki açıklamalar sürüyor. Ancak piyasalar üzerindeki etkisi zayıflıyor. Ortadoğu ve Irak’ta yaşanan gerilimler, Merkez Bankası ve FED kaynaklı gelişmeler, FED tutanakları, Jackson Hole toplantıları ve Fed Başkanı Yellen'in konuşması, dış piyasalarda görülen tepki yükselişi, yılın ilk yarısına ilişkin bilançolar, cari açık verileri başta üzere makro ekonomik veriler gündemde öne çıkan diğer gelişmeler. FED tutanaklarında üyeler, “Ekonomik veriler hızlı toparlandı ve istihdamın normal seviyelerine yaklaştı” derken bu durum faiz artışının beklenenden daha erken olabileceği değerlendirmelerini beraberinde getirdi. Dış piyasalardaki iyimserliğe rağmen para piyasaları ve FED’in kaynaklı gelişmeler nedeniyle temkinli görünüm sürebilir.

Endekste tepki alımları direnç seviyelerini geçmekte zorlandı. İlk destekler 78.600-78.250 seviyesinde. Bu seviye günlük işlemlerde öne çıkabilir. 78.250 seviyesinin sonraki destek 77.600-77.500 ve 77.000 seviyelerinde bulunuyor. Tepki alımlarında ilk direnç ise 79.500 seviyesinde. Bu seviyelerde satışlar görülebilir. 79.500 seviyesinin üzerinde sonraki dirençler 80.000-80.500 seviyelerinde görülüyor. Endekste dalgalı seyirle destek seviyelerinde tepki alımlarının geldiği, ancak direnç seviyelerinin geçilmekte zorlanıldığı piyasa yapısı bir süre daha etkili olabilir.

Endeksin 79.500 seviyesini geçemeyen çıkış denemelerinde veya 78.250 seviyesinin altında satışlar etkili olabilir. 79.500 seviyesinin üzerinde ise daha üst direnç seviyeleri beklenebilir.''
MEKSA YATIRIM ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)