Ana SayfaPiyasaBorçlarını ötelese de riskli---

Borçlarını ötelese de riskli

1 / 11
Borçlarını ötelese de riskli
19 Mart 2014 - 15:19 www.borsagundem.com

SERT DÜŞÜŞÜN SEBEBİ GERÇEKLEŞEN ZARAR

SORU- Alcatel yavaş yavaş çıkıyordu, birden 2,8 lerden 2,3’e indi. Neden ani düşüş yaşadı? Tekrar çıkar mı?
Ozan Göç

CEVAP-Alcatel son bir yıldır düşen kanal içinde hareket ediyor. Hissenin zaman zaman aşağı yönlü boşluk bırakarak düşüşler yaşadığı da görülmekte. Son olarak geçtiğimiz 12 Mart 2014 tarihinde böylesi bir hareket gerçekleştirdi. Söz konusu tarihte Şirketin 2013 yılına ait mali tablosunu son gönderme tarihinde kamuya açıklamamış olması sebebiyle hissenin işlem sırası ilk seansta kapanmıştı. Ancak sonradan gönderilmesi üzerine ikinci seans öncesi işlem sırası tekrar açıldı. Şirketin açıklamış olduğu mali tablolara göre brüt satışlarında gerileme söz konusu. Satışlardaki düşüş ve giderlerdeki artış firmanın zarar açıklamasına neden oldu. Bir önceki yıl 17,9 milyon TL kâr açıklayan Firma, 2013 yılı faaliyet döneminde ise 18,8 milyon TL zarar açıkladı. Bilançonun kötü gelmesi hissenin sert düşüşünde etkili oldu. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ali20 Mart 2014 10:30

    Basta Özak GYo. Neden mi? Cunku 23 aydir halka arz fiyatini gecemedi. Bu bir rekor! Is adami Ahmet Akbalik ile bir reportaj yapsaniz.

  • ahmet19 Mart 2014 18:39

    ya allah aşkına birde royal halı ve kilergyo dan da bahsedin

  • Ütopyayı soran arkadaşlara bilgi19 Mart 2014 17:29

    Ütopya grubunda Uzun zamandır yaptığımız hukuk mücadelemizin meyvelerini toplama aşamasına geldik. Siz süreçten koptunuz ve son kez tercihinizi sormak istiyoruz. Şu an ütopya 2 ayrı davada yargılanıyor. + 7 yatırımcının tazminat davaları yürüyor. tazminat davasını spk 32 madde gereği 6 ay içinde açmayanlar şimdilik o hakkını kaybetti ama hapisle yargılanan ceza davalarına müdahil olarak o davanın sonucundan tekrar dava açıp hakkınızı alabilirsiniz. Hazır suç duyurularına müdahil olarak siz de hakkınızı almak için girişim yapabilirsiniz. Hazır dilekçeyi alıp savcılığa vermenin size negatif hiçbir etkisi yok. çünkü zaten spk suç duyurusunda bulundu. yani kamu davası. dava nasıl sonuçlanırsa sonuçlansın, müdahil olana kötü bir yansıması, vekalet ücreti söz konusu değil. 7 tazminat davası açan mağdur haricinde 6 mağdur arkadaşımız daha suç duyurusunda bulundu. Müdahil olmayanları varsa zararlarını geri alabilecekleri bir bilgiye ilerde sahip olma şansları da olmayacak. Dava açanlar arasında hakkını alanlar da olmuş. Biz araştırıp öğrendik. Bu durumu sizlerle paylaşıyoruz. Şayet hazır dilekçeyi elbette savcılığa verir hakkımı ararım diyorsanız facebook da ütopya direnişi ile irtibata geçmenizi rica ediyoruz. Tekrar vurgulamak istiyoruz. Ütopya sizin müdahil olduğunuz davada, kamu davası (spk nın suç duyurusu) şeklinde yargılanıyor ve ne ceza alırsa alsın, müdahil olana 1 kuruş bir masraf çıkmayacak.