E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriBorajet sermaye artırımına mı gidiyor?---

Borajet sermaye artırımına mı gidiyor?

Borajet sermaye artırımına mı gidiyor?
27 Nisan 2017 - 18:37 borsagundem.com

Tüm uçuşlarını durduran ve personelinin büyük bir kısmını işten çıkartan Borajet'in sahibi SBK Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı, kararın iflas olmadığını ve sermaye artırımına gideceklerini açıkladı

2016 sonunda Borajet'i satın alan SBK Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Sezgin Baran Korkmaz, şirketin dokuz yıldır faaliyet gösteren havayolu şirketinin tüm uçuşlarını durdurmasıyla ilgili olarak BloombergHT'ye konuştu.

Korkmaz, kendileri dışında herkesin açıklama yaparak Borajet'in iflas ettiğini söylediğini ancak konunun iflas değil "yapılanma" ile ilgili olduğunu vurgulayan ve Borajet'in SBK'ya geçtiğinde çoktan iflas etmiş olduğunu hatırlatan Korkmaz şöyle konuştu:

"Çoğu açıklamayı biz yapmıyoruz. Bizim dışımızda herkes açıklama yapıyor. Biz de seyrediyoruz. Bu anlamda çok fazla açıklama yapmayı seven bir şirket değiliz. Borajet, iki gün içerisinde 220 milyon liralık sermaye artırımına gidiyor. Biz Borajet'i aldığımızdan itibaren yaklaşık 100 milyon dolar borç ödendi. Hiçbir işçi borcumuz yok. Havayolu leasing şirketlerine herhangi bir borcumuz yok." 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Erman27 Nisan 2017 20:12

    Ayıp ayıp ayıp. halkıa açık şirkette Yatırımcıları soymak için muvazaalı işlere girmek. Prestij yerlebir. Haksız kazanılacak Paradan daha mı önemli?