E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriBomonti Elektrik'e ihtiyati haciz---

Bomonti Elektrik'e ihtiyati haciz

Bomonti Elektrik'e ihtiyati haciz
20 Şubat 2017 - 08:37 borsagundem.com

Bomonti Elektrik'in finansal açıdan zor durumda olması nedeniyle Kalkınma Bankası'ndan aldığı krediyi ödeyememesinden dolayı banka ihtiyati haciz kararı aldı

Bomonti Elektirk'e haciz işlemi başlatıldı. Bomonti Elektrik'in alacaklarını tahsil edememesi nedeniyle Kalkınma Bankası'na olan borcunu ödeyemedi. Banka ile yaşanan sorun nedeniyle banka ihtiyati haciz kararı aldı. 17.746.321 TL'lik haciz şirkete tebliğ edildi. Ancak şirket gerekli süre içerisinde itirazda bulundu ve Kalkınma Bankası ile tekrardan kredi yapılandırılmasına gitme görüşmelerine başladı.

Şirketten KAP'a yapılan açıklama şöyle:

Ülkemizde 2013 yılı sonbaharında başlayan 2014 ve 2016 yıllarında devam eden kuraklıktan dolayı şirketimizin gelirlerinde çok büyük düşüşler meydana gelmiştir. Aynı zamanda, bu dönemde dövizdeki hızlı yükseliş, petrol ve doğalgazdaki fiyatlarındaki düşüşlerinde etkisiyle elektrik fiyatlarında büyük düşüşler meydana gelmiştir. Bu sebeplerden dolayı gelirlerimiz azalmış ve kurların yükselmesiyle, bankalara kredi borçlarımızda artış söz konusu olmuştur.

Tüm bu olumsuzluklara ilave olarak Şifrin Regülatörü ve HES tesisinin, yatırım döneminde sisteme bağlantısının yapılabilmesi için gerekli olan Enerji nakil hatlarına bağlantısı bölgedeki dağıtım lisansı sahibi şirketin yatırım programı içerisinde olmadığı gerekçesiyle bu yatırımın şirketimiz tarafından yapılarak bedeli karşılığı dağıtım şirketine devredilmesi istenilmiştir. Bundan dolayı gerekli yatırım şirketimiz kaynaklarıyla 4.413.034,09 TL (USD Karşılığı: 2.788.000 USD) bedel karşılığı yapılmış ve bölgedeki dağıtım şirketine 16.05.2012 tarihinde teslim edilmiştir. Bu alacağımızı da mevzuat ve yönetmeliklerdeki değişiklikler nedeniyle zamanında alamamamızdan dolayı şirketimiz finansal anlamda sorun yaşamıştır. 

Şirketimiz nakit akışını dengeleyebilmek amacıyla 2016 yılının Mart ayı başında Türkiye Kalkınma Bankası A.Ş. ye 2016 yılının ikinci 6 aylık dönemine ait kredilerin ertelenmesine ilişkin talepte bulunulmuştur.Türkiye Kalkınma Bankası A.Ş., verilen kredilerin teminatı için Asya Katılım Bankası A.Ş. den alınan kesin ve süresiz teminat mektuplarının Asya Katılım Bankası A.Ş.nin durumunun netleşmemesi nedeniyle talebimize cevap verilememiştir. 

Asya Katılım Bankası A.Ş.nin 2016 Temmuz ayında, TMSF tarafından bankacılık faaliyetlerinin durdurulması sonrasında, kredinin teminatları ile ilgili yaşanan hukuki problemler nedeniyle mevcut teminat mektuplarının yerine yeni banka teminat mektupları ve muaccel borcun ödenmesini istemiştir. Ancak, geçerli olmadığını iddia etiği Asya Katılım Bankası A.Ş. den alınan kesin ve süresiz teminat mektupları da iade etmemiştir. Türkiye Kalkınma Bankası A.Ş, yeni teminat mektubu verilmediği ve muaccel borcun ödenmediği gerekçesiyle 2016 yılının Ekim ayı içerisinde, 2023 yılı Ekim ayına kadar taksitleri devam kredi ile ilgili hesap kat'i yapmıştır. 

Bu tarihten sonra gerek yazılı gerek sözlü görüşmelerimizde, dağıtım şirketinden alacağımız tutarın tahsili konusunda görüşmelerin devam ettiği ve en geç 2016 yılı sonuna kadar mevcut muaccel borcun ve aynı zamanda 2016 yılsonuna kadar olan kredi taksitlerinin ödeneceği beyan edilmiştir. Buna rağmen Türkiye Kalkınma Bankası A.Ş. 28.11.2016 tarihinde tarafımıza tebliğ edilen yazıyla 17.746.321,02 TL tutarlık alacağı için ödeme emri ve ihtiyati haciz kararı almıştır. Her iki karara da müddeti içinde itiraz edilmiştir. Kredinin yeniden yapılandırılması ve teminatlandırılması ile ilgili görüşmeler olumlu bir şekilde devam etmektedir. 

Konunun Şirketimizetebliğ tarihinde, kamuoyuna açıklanması durumunda; dağıtım firmasından olan alacağın tahsili konusundaki olumlu gelişmeleri engelleyeceği, tahsil sürecinin uzamasına neden olarak şirketin faaliyetlerini ve geleceğini etkilemesineneden olabileceği ihtimaline karşı, Şirket Yönetimi tarafından Türkiye Kalkınma Bankası A.Ş. ile yapılan görüşmelernetleşinceye kadar Gizlilik kararı alınmıştır. 

Türkiye Kalkınma Bankası A.Ş. ile yapılan görüşmeler sonuçlanmadığı halde, Finansal Tabloların Kamuyu Aydınlatma Platformu‘nda ilan edilme dönemi geldiği için gizlilik kararının sona erdirilmesine karar verilmiştir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)