E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBol bonuslu halka arz Trabzon Limanı’na SPK’dan onay---

Bol bonuslu halka arz Trabzon Limanı’na SPK’dan onay

Bol bonuslu halka arz Trabzon Limanı’na SPK’dan onay
15 Ocak 2018 - 19:05 borsagundem.com

Geliri, karı yüksek, temettünün adresi, uzmanların ‘örnek halka arz’ gösterdiği, yatırımcıya cazip fırsatlar ve bol bonus sunan Trabzon Limanı’na Borsa İstanbul yolu açıldı… Talep toplama tarihi 18-19 Ocak...

BORSAGUNDEM.COM

Borsa İstanbul’da Trabzon Limanı heyecanı…  Yüksek gelir ve kâr artışı, vergi rekortmeni yapısı, bol bonusu, teşvik avantajları ve yeni fırsatlarıyla yatırımcı dünyasında gündem yaratan, uzmanların ‘örnek halka arz’ olarak gösterdiği stratejik konumdaki Trabzon Limanı’nın Borsa yolculuğuna Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) onay verdi. Küçük tasarruf sahiplerinde coşkulu bir yatırımın kapılarını açan yeni yılın ilk dev halka arzında hisse fiyatı 15.50 TL , talep toplama tarihi 18-19 Ocak 2018 olarak belirlendi. Şirketin yüzde 30'u halka arz edilirken, halka arz büyüklüğü de açıklandı: 97.7 milyon lira.

BORSANIN ÖNEMLİ TEMETTÜ OYUNCULARINDAN BİRİ OLACAK

Albayrak Grubu’nun işletme hakkına sahip olduğu Trabzon Limanı, döviz bazlı gelir yapısı ile yatırımcılara doğal bir korunma sağlayacak; istikrarlı kâr büyümesi ile borsanın önemli temettü oyuncularından birisi olacak. Borsada liman özelliğine sahip tek şirket olarak da cazip fırsatlarıyla öne çıkacak.

Albayrak Grubu CEO’su Dr. Ömer Bolat da konuyla ilgili olarak görüşlerini ifade ederken, Trabzon Limanı’nın grup içindeki istikrarlı nakit yaratma kabiliyeti en yüksek şirketlerden biri olduğuna dikkat çekti, şirketin 2011 yılından bu yana kârının tamamını, ortaklarına temettü olarak dağıttığını vurguladı. Bolat, önümüzdeki 5 yıl için dağıtılabilir kârın en az yüzde 70'inin nakit dağıtılmasını öngördüklerini belirterek, "Son derece önemli olan kâr dağıtım politikamızın yatırımcılar tarafından ilgiyle karşılanacağına inanıyoruz” dedi.

İŞTE BONUSLAR, BÜYÜK AVANTAJLAR

Trabzon Limanı’nda halka arzın özellikleri şöyle:

* Talep toplama yöntemiyle gerçekleştirilecek ve Deniz Yatırım liderliğinde borsaya açılacak olan Trabzon Limanı’nın halka arz fiyatı 15.50 TL olarak belirlendi.

* Halka arz büyüklüğünün 2/3'üne karşılık gelen 65,1 milyon TL kaynak ile payların işlem görmeye başladığı gün dahil olmak üzere 10 işlem günü boyunca her gün, halka arz fiyatından 420.000 adet günlük alım emri girilecek.

* Halka arzdan aldığı payları, ilk işlem gününden İtibaren 1 ay boyunca elinde tutan yatırımcılara yüzde 2 oranında bonus pay verilecek.

* Deniz Yatırım tarafından küçük tasarrufları ödüllendirmek amacıyla halka arza 50 adet ve üzerinde başvurarak pay almaya hak kazanan bireysel yatırımcılara 1 adet bedelsiz pay verilecek.

* Halka arzın yüzde 90’ı yurt içi bireysel yatırımcılara, yüzde 10’u yurt içi kurumsal yatırımcılara tahsis edilecek.

* Nakit yaratma kabiliyeti yüksek Trabzon Limanı önümüzdeki 5 yıl dağıtılabilir kârının en az yüzde 70’ini nakit dağıtmayı planlıyor.

HALKA ARZIN KÜNYESİ/YAPISI

* Konsorsiyum Lideri: DenizYatırım
* Konsorsiyum Eş Lideri: Gedik Yatırım
* Konsorsiyum Üyeleri: A1 Capital, Ahlatcı Yatırım, Alan Yatırım, Anadolu Yatırım, Ata Yatırım, Bizim Menkul, Finans Yatırım, Garanti Yatırım, Global Menkul, Halk Yatırım, ICBC Yatırım, ING Menkul, Invest AZ., İnfo Yatırım, Meksa Yatırım, Osmanlı Yatırım, Oyak Yatırım, Phillipcapital Menkul Değerler, Piramit Menkul, Şeker Yatırım, Tacirler Yatırım, TEB Yatırım, Tera Yatırım, Turkish Yatırım, Ünlü Menkul, Vakıf Yatırım, Ziraat Yatırım.
* Sermaye 21 milyon TL
* Ortak satışı 6.3 milyon adet
* Halka açıklık oranı % 30
* Halka arz fiyatı 15.50 TL
* Halka arz büyüklüğü 97.65 milyon TL
* Şirket değeri 325.5 milyon TL

GELİR VE KARLILIKTA YÜKSEK ARTIŞ

2017 yılı 9 aylık sonuçlarına göre Trabzon Limanı’nın gelirleri, 2016 yılının ilk 9 aylık dönemine göre yüzde 48 artışla 53.3 milyon TL’ye,  net kârı ise yüzde 76’lık yükselişle 23.1 milyon TL’ye ulaştı. Buna göre şirketin 2016 yılının ilk 9 ayında yüzde 36 seviyeslnde olan net kâr marjı yüzde 43’e yükseldi.

Trabzon Limanı şirketlerin esas faaliyetlerinden kâr yaratma kabiliyetini ifade eden “faiz, amortisman, vergi öncesi kâr (FAVÖK”) açısından değerlendirildiğinde de 2017 yılının ilk 9 ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre önemli büyüme gerçekleştirdi.  2016 yılının ilk 9 ayında 16.8 milyon TL seviyesinde olan FAVÖK, 2017 yılının aynı döneminde yüzde 87 artışla 31.4 milyon TL’ye ulaştı. Şirketin bu dönemlerde FAVÖK marjı yüzde 47’den yüzde  59’a yükseldi.

DOLARLA ÇALIŞAN, KAZANAN, VERGİ REKORTMENİ LİMAN

“Dolarla çalışıyoruz, her gün sıcak paramız var” sözleriyle yatırımcılara önemli bir mesaj gönderen Trabzon Liman İşletmeciliği Genel Müdürü Muzaffer Ermiş ise şunları söyledi: “Trabzon Limanı vergi rekortmenidir. Vergi rekortmeni, kazanıyor demektir. Biz, dolarla çalışıyoruz, her gün sıcak paramız var. Benim sloganım, hep beraber başardık, ben yok, biz var.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Abi yaren19 Ocak 2018 20:52

    18-19 olcakti 18 inde 1000 lot aldım 19 da yine alacaktım vermediler doldu dediler

  • Taner20 Ocak 2018 07:36

    Aracı kurum, işleyen süreç içinde talep girmemezlik yapamaz. Doldu diye bir şey yok. Bu iki gün zaten talep toplanıyor. 2. gün sonuna kadar. Bizim talep, örneğin, ayın 19'unda, 15.30 gibi iletildi. Oysa ilk gün zaten arzdan fazla talep olmuştu. Sizi yanıltmışlar.

  • zararsız16 Ocak 2018 23:11

    Arkadaslar 45 gündür gümüş dolar sterlin borsadan 6000 lira zarar ettim sonra safkar halka arz edildi içime sindi aldım bugün 6000 zararimi cikartim cok şükür demek istedigim hiç içimden geçmiyor bu trabzon limanı bir ay tuttuk diyelim on iki lira olsa ne olur yüzde iki verdiğinde iyi düşünün ilk işleme başladığında yükselecek mi talep kaç kat olacak bunlar önemli

  • Mustafa Kırkağaç16 Ocak 2018 19:22

    Ev alırken kılı kırk yariyoruz bir buzdolabı alırken bayileri dolaşırken ayakkabı deliyoruz ama hisse senedi alırken gözü kapalı dalıyoruz aman dikkat

  • Hüseyin halit Aksoy 16 Ocak 2018 21:17

    Yıllar öncede Akenerji içinde böyle denmişti

  • negredo16 Ocak 2018 16:35

    enerjisa ya ne oldu,,,torpil mi yapılıyor.

  • yatırımcı15 Ocak 2018 20:20

    trabzondan gelen önceki halka arzlarıda bi inceleyip sadece bilgi amaçlı haber yapılsa iyi olur gibi..