E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBoe'nin faiz kararı sonrası sterlinde sert düşüş---

Boe'nin faiz kararı sonrası sterlinde sert düşüş

Boe'nin faiz kararı sonrası sterlinde sert düşüş
03 Ağustos 2017 - 19:49 borsagundem.com

Boe’nin faizlere dokunmaması sterlini euro karşısında 9 ayın en düşüğüne çekti

İngiltere Merkez Bankası’nın (BoE), politika faizini tarihi dip yüzde 0.25 seviyesinde tutma kararının ardından sterlin, euro karşısında 9 ayın en düşük seviyesine geriledi.

İngiliz Sterlini, euro karşısında 1.1060’a kadar gerileyerek 2 Kasım 2016’dan bu yana en düşük seviyeye indi. Sterlin/euro paritesi 2 Kasım 2016’da gün içinde 1.1051’i gördükten sonra 1.1086’dan kapanmıştı. ABD Doları'nın majör para birimlerine karşı değer kaybettiği süreçte hafta içinde dolara karşı görece güçlenen sterlin, BoE’nin faizlere dokunmamasının ardından dolar karşısında ise 1.3122’ye kadar geriledi. Sterlin/dolar paritesi gün içerisinde 1.3260 seviyelerine kadar yükselmişti.

Diğer taraftan İngiliz Sterlini, euro ve doların TL karşısında değer kazandığı bugün yüzde 0,4 düşüşle 4,6538 seviyesinde bulunuyor.

BoE Brexit'in hane halkı harcamalarını azaltacağı beklentisiyle bu yıl ve 2018 için ekonomik büyüme tahminlerini düşürdü. BoE'nin para politikasını belirleyen sekiz üyeli kurulunda altı üye faizlerin sabit tutulması yönünde görüş bildirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)