E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBM'de zirve başlıyor---

BM'de zirve başlıyor

BM'de zirve başlıyor
19 Eylül 2017 - 07:37 borsagundem.com

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu çalışmaları 193 ülkenin üst düzey devlet yöneticilerinin katılımıyla bugün başlayacak.

New York'taki BM Genel Merkezi'nde başlayacak üst düzey toplantıya katılacak olan küresel liderler, siyasi çözüm bekleyen sorunların yanı sıra, sürdürülebilir kalkınma hedefleri ve iklim değişikliği gibi hayati konularda görüşmeler yapacak.

72. Genel Kurulu’nda ilk kez hükümetler arasında nükleer silahların ortadan kaldırılması ilişkin bir anlaşma da imzalanacak. Liderler ve toplantıya katılan ülkelerin hükümet üyeleri kendi aralarında çok sayıda ikili, üçlü ve çoklu toplantılarla bir araya gelecekler.

‘Sürdürülebilir bir dünyada herkes için iyi bir hayat'

72. BM Genel Kurulu’nun çalışmalarının ana temaları, 'İnsanlara odaklanmak’, ‘Barış için çaba’ ve ‘Sürdürülebilir bir dünyada herkes için iyi bir hayat' olacak.

Genel Kurul toplantılarında, savaşlar, çatışmalar, iç karışlıklar çözüm bekleyen küresel ve bölgesel sorunlar en üst düzeyde tartışılacak. Yoksulluk, açlık, mülteci krizi gibi günümüzdeki birçok küresel zorluğa çareler uluslararası düzeyde ele alınacak.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres yıllık raporunu genel kurula sunacak. BM 72. Genel Kurul Başkanı Miroslav Lajcak’ın açılış konuşmasını yapacak. konuşmasını yapacak. Daha sonra geleneksel olarak genel kurula katılan liderler arasında ilk konuşmayı Brezilya Cumhurbaşkanı Michel Temer yapacak.

Trump ve Erdoğan aynı gün BM Genel Kurulu’na hitap edecek

Brezilya Cumhurbaşkanı Temer’in konuşmasının ardından da ev sahibi ülkenin lideri olarak Başkan Donald Trump, kürsüye çıkıp genel kurula ilk kez hitap edecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’da 16’ıncı konuşmacı olarak genel kurula hitap edecek. İki liderin de konuşmalarında Birleşmiş Milletler’le ilgili reformları gündeme getirmesi bekleniyor.

Öğle saatlerinde tamamlanacak BM Genel Kurulu konuşmalarının ilk bölümün ardından Genel Sekreter Guterres, heyet liderleri onuruna bir öğle yemeği verecek. Akşam da geleneksel olarak her yıl yapıldığı gibi ev sahibi ülke olarak heyet başkanların onuruna bir akşam yemeği verilecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)