E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBM ve ABD'den İran'daki saldırılara kınama---

BM ve ABD'den İran'daki saldırılara kınama

BM ve ABD'den İran'daki saldırılara kınama
07 Haziran 2017 - 22:37 borsagundem.com

BM Genel Sekreteri Guterres, İran Meclisi ve Ayetullah Humeyni'nin türbesine yapılan terör saldırılarını kınayarak sorumluların bir an önce bulunması temennisinde bulundu

BM Genel Sekreterliği ve ABD Dışişleri Bakanlığı, İran Meclisi ve Ayetullah Humeyni'nin türbesine yapılan terör saldırılarını kınadı.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, İran Meclisi ve Ayetullah Humeyni'nin türbesine yapılan terör saldırılarını kınayarak sorumluların bir an önce bulunması temennisinde bulundu.

BM Genel Sekreter Sözcülüğünden yapılan açıklamaya göre Guterres, saldırıları kınayarak kurbanların aileleri ile İran hükümetine taziyelerini sundu.

Genel Sekreter, "hiçbir haklı gerekçesi olamayacak şiddet olayının faillerinin bir an önce yakalanarak yargı önüne çıkarılmasını" dileyerek, terörizmle mücadele ile evrensel hak ve değerlerin korunmasında tüm ülkelerin birlikte çalışması gerektiğini ifade etti.

ABD Dışişleri Bakanlığı da kınadı

Bakanlık Sözcüsü Heather Nauert, İran Meclisi'nde ve Ayetullah Humeyni'nin türbesinin önünde yapılan terör saldırılarına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada Nauert, "ABD, Tahran'da bugün düzenlenen terör saldırısını kınıyor. Olayda hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diliyoruz. İran halkına dualarımızı yolluyoruz." ifadesini kullandı.

İran'ın başkenti Tahran'da sabah saatlerinde İran Meclisi'ne ve devrim lideri Ayetullah Humeyni'nin türbesine düzenlenen silahlı ve bombalı saldırılarda 6'sı terörist 18 kişi ölmüş, 43 kişi yaralanmıştı. Saldırıyı terör örgütü DEAŞ üstlenmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)