E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBM Genel Kurulu başkanlığına Espinosa seçildi---

BM Genel Kurulu başkanlığına Espinosa seçildi

BM Genel Kurulu başkanlığına Espinosa seçildi
05 Haziran 2018 - 19:20 borsagundem.com

Ekvador Dışişleri Bakanı Maria Fernanda Espinosa, BM Genel Kurulu 73. dönem başkanı oldu

Ekvador Dışişleri Bakanı Maria Fernanda Espinosa, 18 Eylül'de başlayacak 73. dönem BM Genel Kurulu Başkanlığına seçildi.

BM üyesi 193 ülkenin temsil edildiği BM Genel Kurulunun 73. dönem yönetimi için seçim yapıldı.

BM Genel Kurulunda yapılan oylamada, başkanlık için Ekvador Dışişleri Bakanı Espinosa ve Honduras'ın BM Daimi Temsilcisi Mary Elizabeth Flores Flake yarıştı.

BM Genel Kurulunda yapılan seçimde 128 ülkenin desteğini alan Ekvador Dışişleri Bakanı Espinosa bu göreve getirildi. Honduras'ın BM Daimi Temsilcisi ise 62 oy aldı.

BM Genel Kurulu dönem başkanlığına seçilen 4. kadın olan Espinosa, 18 Eylül'de görevi devralacak ve 2019 Eylül ayına kadar bu görevi sürdürecek.

BM Genel Kurulu Başkanı oturumları yönetiyor ve Kurulun işleyişini düzenliyor. BM'nin bütçesini de kontrol eden Genel Kurulda BM Güvenlik Konseyi kararları gibi yasal bağlayıcılığı olmasa da uluslararası toplumun genel olarak düşüncesini yansıtan kararlar da alınıyor.

Dünya liderleri, her yıl eylül ayı ortalarında BM Genel Merkezi'nin bulunduğu New York'ta BM Genel Kurulu genel görüşmeleri için bir araya gelerek küresel sorunlara diplomatik çözüm arama ve ülkelerinin politikalarını anlatma imkanı buluyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)