E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiMerkez faiz artıracak mı---

Merkez faiz artıracak mı

Merkez faiz artıracak mı
07 Ağustos 2018 - 16:34 borsagundem.com

Blackrock ve Capital Economics Türkiye'nin faiz artırması gerektiğine yönelik açıklamalarda bulundu

Dünyanın en büyük fonlarından bir olan Blackrock'ın Para Piyasası Müdürü Pablo Goldberg, Türkiye'nin faiz artışına ihtiyacı olduğunu söyledi.
BlackRock Para Piyasası Müdürü Pablo Goldberg, Bloomberg TV’de Türkiye’nin rahatlaması için bir faiz artışına ve hükümetin ekonomik düzeltmeye bağlılığına ihtiyacı olduğunu söyledi.
Goldberg, "Piyasalar bir artış için bekliyor, bu artış pozitif olabilir. Türkiye de Arjantin gibi yüksek dolar cinsi fonlama ihtiyacı nedeniyle kırılgan.

Capital Economics, "TCMB'den önümüzdeki günlerde faiz artırımı gelebilir"

Capital Economics, Türk Lirası'nın son birkaç gündeki değer kaybının TCMB'yi faiz oranlarını agresif şekilde artırmaya teşvik edeceğine öngördüklerini bildirdi.
Capital Economics bugün yayınladığı "Gelişmekte Olan Avrupa Ekonomileri Güncellemesi" raporunda, "TCMB'den önümüzdeki aylarda bir hafta vadeli repo faizini 200 baz puan artırmasını bekliyorduk.

Ancak bu artırımın önümüzdeki günlerde gerçekleşmesi giderek daha olası hale geliyor" ifadelerine yer verdi. Hükümetin ABD ile ilişkilerinin iyileştirmek için tavizler vermesi gerektiğini belirten Capital Economics, bu olmadığı takdirde TCMB'nin 13 Eylül'deki toplantıya kadar beklemesinin zor olacağını da savundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • avcu07 Ağustos 2018 21:42

    dolar yukselirken paralel olarak faizlerde yukselseydı boyle olmazdı simdi tavsan yamaca gecti

  • Alamanci07 Ağustos 2018 21:00

    Gurbetciler olarak hükümetimiz özellikle iki konuda en cok taktiri topluyor.Bunlardan birincisi Merkez Bankasini baskanin bu isi cok iyi bilen birisi olmasi 2. ise hükümetle olan güzel uyumlari.Gercekten secimden önce kim bizum paramiza deger katar , paramizi katlar diye düsünürken en cok bu konuya odaklandik.Simdi geldigimiz noktada basariyi görebiliyoruz.MB Baskanimiz kararlarinda yeri geldiginde cok gec kalsada yine iyi is cikarmis dolarin avronun rekorlar kirmasinda önemli bir rol oynamistir.Basarilarinin her daim devamini diliyoruz.El ele 2018 de Avromuzun 7 TL ,2019 da ise 8 TL olmasini saglayacaklarina inaniyoruz.

  • bir yorum07 Ağustos 2018 18:55

    Türkiyenin imfye avuç açması için faizlerin % 40 olması gerekiyor.Bunu yapabilmek için doları bir merkezden sürekli yükseltiyorlar. İçerideki doları azaltıp ondan sonra piyasadaki doların azalmasıyla çok küçük meblağlarla alışlar yaparak doları yükseltiyorlar. Bunun için 3-5 milyar dolar varsa yeterli.Bu kadar parayla içerideki doların azlığı nedeniyle doları yedileri bile gördürürler. Ayrıca merkez bankasıda faiz artıramaz.Zaten bu doları yükseltenlerin amacı faizi arttırtmak. Faiz arttıkça onlar doları geri çekip tekrar yükseltecekler bu kesin.

  • borsa07 Ağustos 2018 16:52

    merkez faiz arttıramaz arttırmak için izin alması lazım aksine faiz indirirse şaşırmayın.