E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBitcoin'in arkasında mafya değil Japonlar var---

Bitcoin'in arkasında mafya değil Japonlar var

Bitcoin'in arkasında mafya değil Japonlar var
15 Aralık 2017 - 11:59 borsagundem.com

Deutsche Bank'a göre Bitcoin'in yaşadığı sert yükselişin arkasında, kara para aklayıcıları ya da suçlular değil, Japon ev hanımları (Bayan Watanabe) var.

BORSAGUNDEM.COM

Deutsche Bank'a göre Bitcoin'in yaşadığı sert yükselişin arkasında, kara para aklayıcıları ya da suçlular değil, Japon ev hanımları (Bayan Watanabe) var.

Bayan Watanabe Japonya'da bireysel yatırımcıları tanımlarken, sık kullanılan bir benzetme, geleneksel olarak ailesini finanse eden ev hanımlarını ifade ediyor. Deustche Bank'ın raporuna göre de bitcoinin yaşadığı yükselişte Bayan Watanabe'nin alımları etkili oluyor.

Masao Muraki'nin öncülüğündeki analistleirn raporunda "Bizim düşüncemize göre bireysel yatırımcılar, kaldıraçlı döviz piyasaları işlemlerinden, kaldıraçlı kripto para birimi işlemlerine doğru yöneliyorlar" ifadeleri yer aldı.

Küresel düzeyde kaldıraçlı döviz piyasaları hesaplarının yüzde 50'lik kısmı Japonlara ait bulunuyor. Deutsche Bank'ın raporunda, kripto paralarda Ekim ve Kasım aylarında yapılan işlemlerin yaklaşık yüzde 40'lık bölümünün yen üzeirnden yapıldığı ve bu işlem hacminin Çin'de kripto para borsalarının kapanmaya başlaması ile artış gösterdiği ifade ediliyor.

Ancak bu durum yanlızca Bayan Watanabe'den kaynaklanmamamış gibi görünüyor zira döviz piyasası hesaplarına sahip olan Japonların yüzde 79'u erkeklerden oluşuyor ve bunların da yüzde 63'ü 30 ila 49 yaşları arasında bulunuyor.

Perakende yatırımcılar öncülüğünde bitcoine yönelik ilginin artması iyi bitmeyebilir. Özellikle de bu yıl fiyatların yaşadığı 16 katın üzerindeki artışın geri dönüşe geçmesi halinde.

Sözkonusu raporda bu konuda "Marjların, normal döviz piyasalarında olduğundan daha yüksek seviyelerde bulunması ve gün içi volatilitenin daha yüsek olması nedeniyle bu piyasada kayıpların da döviz piyasasından daha yüksek olması riskini getiriyor. Buna ek olarak kripto paralarda artmakta olan spekülasyonu da görmezden gelemeyiz" ifadeleri yer alıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)