E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBitcoin'den bir rekor daha---

Bitcoin'den bir rekor daha

Bitcoin'den bir rekor daha
12 Ekim 2017 - 22:54 borsagundem.com

Sanal para Bitcoin, bugün kırdığı tarihi rekorun ardından yükselişini sürdürdü

Bitcoin'in değeri, dünü 4,815 dolardan kapatmasının ardından, bugün yüzde 12 artışla 5,391 dolara kadar çıktı ve tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşarak rekor kırdı. 

Böylece, sanal para biriminin değeri hafta başından bu yana yüzde 17 ve bu ayın başından itibaren yüzde 24 artış gösterirken, bu senenin başından itibaren de yüzde 454 değer kazandı. 

ARALIK 2016'DA 1000 DOLARIN ALTINDAYDI

Bitcoin, Aralık 2016'da neredeyse 1000 doların altından işlem görüyordu.

Bu yılın başından beri rekor üstüne rekor kıran Bitcoin, geçtiğimiz ay Çin Merkez Bankası'nın dijital para birimlerine kurallar getireceğini açıklamasının ardından 4 bin doların altına düşmüştü.

Çin, özellikle girişimlerin fonlanmasında kullanılan, halka arz ile benzerlik gösteren, bir şirketin dijital para birimleriyle fon toplaması sürecini yasaklamıştı.

Son haberler ise Çin'in kurallarda yumuşamaya gideceğini ve Goldman Sachs'ın müşterilerine sanal para ile ticaret yapmaları konusunda nasıl yardım edebileceğine dair yollar araştırdığını ortaya koyuyor.

'SPEKÜLATİF BİR PİYASA'

Bazı analistler Bitcoin piyasasının çok spekülatif olduğunu söylerken JP Morgan Bankası Başkanı Jamie Dimon ise Bitcoin'in 'patlayacak bir dolandırıcılık' olduğunu öne sürüyor.

Harvard Üniversitesi'nden ekonomi ve kamu politikası hocası olan, eski IMF (Uluslararası Para Fonu) başekonomisti Kenneth Rogoff da sanal para birimlerinin arkasındaki teknolojinin yaşayacağını ancak Bitcoin'in fiyatının düşeceğini düşünüyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)