E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBitcoin yüzde 15 geriledi---

Bitcoin yüzde 15 geriledi

Bitcoin yüzde 15 geriledi
11 Ocak 2017 - 23:47 borsagundem.com

Çin hükümetinin Bitcoin borsaları için soruşturma başlatacağını açıklamasının ardından Bitcin için oldukça kötü bir gün oldu.

Çin hükümetinin Bejin ve Şangay'daki Bitcoin borsaları için soruşturma başlatacağını açıklamasının ardından Bitcoin için oldukça kötü bir gün oldu. Sanal para birimi dolar karşısında yüzde 15 oranında düşüşle 769 doların hemen üzeirne geriledi.

Çin Merkez Bankası PBOC tarafından yapılan açıklamada bitcoin borsası BTCC'de piyasa manüpilasyonu, para aklama ve yetkilendirilmemiş finansman gibi yasa dışı işlemler olup olmadığına dair bir soruşturma başlatılacağı ifade edildi.

Çinli yetkililer yuen üzerindeki baskıları kaldırmak ve sermaye çıkışını önlemeye yönelik baskılarını artırdılar.

Geçtiğimiz yıl yuen yüzde 6.5 ile 1994'ten bu yana en keskin düşüşünü yaşarken, Bitcoin hızla değer kazanmıştı.

2017 yılı Bitcoin açısından oldukça "vahşi" bir yıl oldu. Para birimi geçtiğimiz yıl yüzde 120 oranında değer kazandı ve yeni yılın başlaması ile yüzde 20'ye varan bir artış yaşayarak 2013 Kasım ayından bu yana ilk kez 1000 dolar sınırını aştı. Ancak Çin kaynaklı endişler son 4 günde Bitcoin'de yüzde 30'a varan kayıp yaşanmasına neden oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)