E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBitcoin yüzde 12 geriledi---

Bitcoin yüzde 12 geriledi

Bitcoin yüzde 12 geriledi
08 Aralık 2017 - 23:40 borsagundem.com

Bitcoin bugün gerçekleşen işlemlerde yeni bir rekor seviyeye yükseldi, ancak bu yükseliş kısa ömürlü oldu.

BORSAGUNDEM.COM

Bitcoin bugün gerçekleşen işlemlerde yeni bir rekor seviyeye yükseldi, ancak bu yükseliş kısa ömürlü oldu. Kripto para birimi hafta sonu başlayacak olan vadeli işlemler öncesinde kar satışları ile karşılaştı.

ABD Merkezli Bitfinex'te günün erken saatlerinde 17.171 dolar seviyesine yükselmiş olan bitcoin sonrasında gelen satışların etkisiyle bu seviyeye göre yüzde 11.76 oranında gerileyerek, 14.693 dor seviyesinden fiyatlandı. Kripto para biriminin piysa değeri bu satışların ardından 262.42 milyar dolar seviyesine geriledi.

Bitcoin'in son bir haftalık sürede yaşadığı yüzde 70'lik yükseliş yatırımcıların kar satışlarına gitmesi ile yerini güçlü bir düşüşe bıraktı.

Cboe Global Markets tarafından bu hafta başında yapılan açıklamada bitcoin vadeli işlemlerinin 10 Aralık tarihinde başlayacağı ifade edildi. ABD düzenleyici otoritesi geçen hafta cuma günü yaptığı açıklamada CBOE ve CME'nin bitcoin vadeli işlemleri başlatmasına izin verileceğini duyurmuştu.

Diğer önde gele kripto para birimleri arasında, bitcoin nakit yüzde 12.42 oranında artışla 1385 dolar ve bitcoin altın yüzde 10.49 artışla 237 dolar seviyesinden işlem görüyor. Piyasa değeri açısından en büyük ikinci kripto para birimi olan Ethereum ise yüzde 7.56 artışla 446.40 dolardan fiyatlanıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)