E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBitcoin emtia piyasalarına da geliyor---

Bitcoin emtia piyasalarına da geliyor

Bitcoin emtia piyasalarına da geliyor
14 Aralık 2017 - 09:21 borsagundem.com

Bitcoin, emtia faaliyetlerine de girerek bu alanda büyük bir değişim yaratmaya hazırlanıyor.

Blockchain teknolojisi, bitcoindeki yükseliş ile birlikte küresel finans piyasalarını altüst ediyor. Bu teknoloji, şimdi de gıda ve enerji gibi hammadde piyasalarına girmeye hazırlanıyor.

BP Plc, ABN Amro Group NV ve Mercuria Energy Group Ltd. gibi şirketler, geçtiğimiz ay, fiziksel enerji faaliyetlerini kolaylaştırmak adına blockchain teknolojisine geçeceklerini belirtmişti. Ekim ayında ise dört banka, UBS Group AG ve International Business Machines Corp.'un başlattığı furyaya katılarak bu teknolojiyi küresel mal ticareti platformunda kullanma yönünde adım attı. Natixis SA ve Trafigura Group Ltd., Mart ayında, sistemi petrol alım ve satımını finanse etmek adına kullanmaya başlayacaklarını duyurdu.

Teknolojiyi kullanmaya başlayan şirketlerin karlılığını takip eden bir endeks yaratan San Diegolu fon yöneticisi Reality Shares Inc.'nin CEO'su Eric Ervin, "İşlerin yapılış şeklindeki büyük değişimden bahsediyoruz" dedi ve "Her şey, evrak işleri olmaksızın otomatik olarak gerçekleşiyor" diye konuştu.

Bloomberg New Energy Finance, 12 Eylül tarihli raporunda, bitcoin piyasasının her bir jetonun değerini saklamak ve aktarmak için blockchain teknolojisine dayandığını belirterek bu "şeffaf takip teknolojisi"nin, oldukça büyük miktarlarda veriyi saklama ve bu verinin alışverişinde bulunma ihtiyacı giderek artan işletmeler arasındaki kullanım potansiyelinin artık çok daha fazla olduğunu bildirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)