E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBitcoin, dolar karşısında zirveyi zorluyor---

Bitcoin, dolar karşısında zirveyi zorluyor

Bitcoin, dolar karşısında zirveyi zorluyor
23 Şubat 2017 - 21:44 borsagundem.com

Dijital para birimi bitcoin bugün son üç yılın en yüksek seviyelerini zorluyor. Bitcoin'in fiyatı tüm zamanların en yüksek seviyesinden ise yalnızca 3 dolar uzakta bulunuyor.

Sanal para birimi bitcoinin yaşadığı yükselişte bitcoin'e dayalı ilk ETF'nin (alınıp satılabilen fon) ABD finansal düzenleyici otoritesinden onay alabileceği beklentisi etkili oluyor.

Geleneksel finans piyasası oyuncuları büyük bir çoğunlukla internet tabanlı bu kripto para biriminden uzak durdular. Bitcoin bu yatırımcılar açısından çok volatil, karmaış ve riskli bulundu ve gerçek değeri konusunda şüpheler oluştu.

Bu yıl yüzde 17 oranında değer kazanmış bulunan Bitcoin, bugün gerçekleşen işlemlerde bir gün de yüzde 3 daha değer kazanarak Avrupa'nın Bitstamp borsasında 1160 dolar seviyesine ulaştı. Bu zamana kadar görülen en yüksek fiyat ise 2013 Kasım ayında oluşan 1163 dolar seviyesiydi.

Bazı analistler, düzenleyici otoritenin bitcoin ETF'si için onay vermesi halinde para biriminin görece olarak daha çekici olabileceği ve kurumsal yatırımcıların dikkatini çekebileceğini ifade ediyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)