E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz Piyasaları"Bitcoin 20 yıl içinde 1 milyon dolar olacak"---

"Bitcoin 20 yıl içinde 1 milyon dolar olacak"

Bitcoin 20 yıl içinde 1 milyon dolar olacak
12 Aralık 2017 - 17:50 borsagundem.com

Social Capital'den Palihapitiya bitcoinin önümüzdeki 20 yıllık süre içinde 1 milyon dolar seviyesine ulaşacağını öngördü

BORSAGUNDEM.COM

Palihapitiya bitcoine en erken dönemlerde yatırım yapan yatırımcılardan biri. Kendisi, bitcoin fiyatı 100 dolar seviyesindeyken, alım yapmıştı.
CNBC'de katıldığı bir programda konuşan Palihapitiya, bitcoin'in önümüzdeki 3 ila 4 yıllk süre içinde 100 bin dolara ulaşacağını ve 20 yıllık süre içinde de 1 milyon dolara ulaşacağını öngördü.

Yıllar önce ilk bitcoin alımını ortalama 100 dolar civarından yapan Chamath Palihapitiya, kripto para biriminin yükseliş konusunda önünde halen uzun bir yol olduğuna inanıyor. Yatırımcı, kendisinin ve silikon vadisindeki diğer iki arkadaşının 2013 yılında dolaşımda bulunan bitcoinin yüzde 5'ine karşılık gelecek oranda alım yaptığını ve bu alımda bir bitcoinin kendilerine maliyetinin 100 dolar civarında olduğunu ve bunların bir kısmını yaşanan yükseliş sırsında sattığını belirtti.

Palihapitiya yatırımcıların halen sahip oldukları varlıkların yüzde 1'i oranında bir parayı kripto para birimine yatırabileceğine inanıyor ve;
"Bu artık bir güven oyunu. Bu gerçek bir varlık değil. Bu fantastik temel bir yatırım koruma aracı haline geldi. Otokratik rejimlere karşı bir koruma aracı ve bildiğimiz bankacılık alt yapısı bu konuda çok da yardımcı olmuyor. Merkez bankalarının sonsuza kadar para basmasını sağlayamazsınız." ifdelerini kullanıyor.

Palihapitiya Social Capital'in kurucu ortağı ve CEO'su olarak görev yapıyor. Kendisi daha önce, Facebook'un üst düzey yönetici ekibi arasında yer alıyordu. Şirketinin yönettiği varlıkların tutarı 2.6 milyar Dolar seviyesinde bulunuyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Murat 12 Aralık 2017 18:48

    20 yıla kim öle kim kala.... Şimdilik sadece kara para aklamaya yarayan bitcoinin şuan hiç bir varlık dayanağı yok.... O zamana kadar her devlet kendi dijital parasını resmi olarak üretmeye başladığında bitcoinin belkide unutulmuş, belki de eskiden bitcoin diye bir dijital para vardı yüzde bilmem kaç bim değer kazanmıştı keşke böyle bir fırsat yakalasak diye gençlere anlatıyorda olabiliriz