E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriBİST'ten 2 hisse için tedbir kararı---

BİST'ten 2 hisse için tedbir kararı

BİST'ten 2 hisse için tedbir kararı
28 Kasım 2018 - 18:41 borsagundem.com

Borsa İstanbul, DENIZ ve PEKGY hisselerinde 15 gün süreyle açığa satış ve kredili işlemler yapılamayacağını açıkladı

Borsa İstanbul, Denizbank (DENIZ) ve Peker GMYO (PEKGY) hisselerinde tedbir uygulanmasına karar verdi.

BİST tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamaya göre, DENIZ ve PEKGY hisseleri Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında 29 Kasım 2018 günü seans açılışından itibaren, 13 Aralık 2018 günü seans sonuna kadar açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyecek.

KAP'ta yer alan açıklamada tedbir kararlarıyla ilgili ayrıca şu ifadelere yer verildi:

VBTS kapsamında getirilen tedbirler; A, B, C, D grup değişimi, pazar değişimi ve diğer nedenlerle uygulanacak olan açığa satış ve kredili işlem yasaklarından ve brüt takas uygulamasından ayrı olarak değerlendirilmelidir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 7,84
En Yüksek: 7,97
En Düşük: 7,79
Değişim -0,76 %
FK: 5,49
PD / DD: 2,65
İşlem Hacmi 262.220.724
Toplam Adet: 33.271.660
Ağırlıklı Ort.: 7,88
YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • İşin Doğrusu01 Aralık 2018 11:29

    AÇIĞA SATIŞ TAMAMEN KALDIRILMALI.

  • Piyasa adami29 Kasım 2018 23:45

    Ya gercekten bu nasil istir bu nasilzirva uygulamadir ki hic bir halta yaramaz....hangi akla hizmet serbest piyasada alan alir satan satar...boyle suni boyle hormonlu mudahale edersen sen manupilator ekmegine yag surersin...bu rezalete son verilmeli..cunku zaten bi ise yaramiyor yapacak adam her turlu yapiyor ve hatta daha rahat yapiyor...yukari gidip gidip uygulama zamani dolunca yukardan sokusturuyor yatirimciya...bu uygulamalar sadece manupilatorlerin isine geliyor...bir an once bu zirva yontemlerden kurtulup daha akillica bor seyler bulunmasi gerekiyor

  • Açıkçı29 Kasım 2018 23:05

    BIKTIK ARTIK VBTSDEN AÇIĞA SATIŞ KREDİ YASAĞINDAN. HİSSE GEREKSİZ YÜKSELDİĞİ İÇİN MEVCUT AÇIĞA SATIŞ YAPAN YATIRIMCIYA ZORLA AÇIĞINI KAPATTIRIYORSUN, ZORLA KAPATSIN DİYE ÖDÜNÇ PİYASASINI KAPATIYORSUN FAKAT HİÇBİR KURUM HİÇBİR MÜŞTERİNİN MEVCUT KREDİSİNİ KAPATMIYOR KAPATTIRMIYOR. YASAK HİSSE YÜKSELDİĞİ İÇİN GELİYOR ANCAK SEN AÇIĞA SATIŞ YAPANI YASAKLIYORSUN!! HİSSEYİ AÇIĞA SATIŞ YAPAN MI YÜKSELTİYOR? HİSSEYİ YÜKSELTENE NE OLDU ??? BU İŞTE BİR GARİPLİK YOK MU?

  • Serbest29 Kasım 2018 22:11

    SPK BIST YETER ARTIK SİZİN ASLİ GÖREVİNİZ SÜREKLİ BİŞEYLERİ DURDURMAK YASAKLAMAK OLMAMALI SÜREKLİ BİR PİYASAYA MÜDAHALE HERGÜN BİR HİSSEYE VBTS YASAK. SERBEST PİYASA BURASI İNSANLAR KENDİ KARARLARINI KENDİ VERİYOR, KENDİ KARAR VEREMEYENLERİ SİZ KORUYAMAZSINIZ HERGÜN BU KADAR HİSSEYE YASAK GELEMEZ. YATIRIMCILARA ZARAR VERİYORSUNUZ. HİSSELER YÜKSELECEK DÜŞECEK BU PİYASANIN DOĞASI BUNA MÜDAHALE EDİYORSUNUZ DEVAMLI. NE İSTİYORSUNUZ SÜREKLİ DURAN HAREKET ETMEYEN HİSSELER VE SABİT BİR PİYASAMI ?? İŞLEM OLMAZSA HACİM OLMAZSA ARACI KURUMLAR ÇALIŞANLAR NE YAPACAK BIST PARAYI NEREDEN KAZANACAK ?? YETER VAZGEÇİN ARTIK YASAKÇI ZİHNİYETTEN PİYASAYI DOĞASINA BIRAKIN!!!

  • Halim29 Kasım 2018 21:46

    VBTS DENEN SAÇMALIK DEVAM EDİYOR,HICBIR ISE YARAMIYOR SADECE YATIRIMCIYA ZARAR VERIYOR .. yeter artık BIST YETER vazgeç bunlardan vazgeeeeeeç yatırımcı ile uğraşma SERBEST PİYASAYI SERBEST BIRAAAAAK !!!!!!!!!

  • KILIÇ28 Kasım 2018 22:00

     GERKİ SORUMLULUK HİSSEDİYORSANIZ FORMAT HALKA BU YIL AÇILMASINA RAGMEN RESMEN HALKTAN SOYGUN YAPMAKTA YÜZDE ALTMIŞ ZARARDAYIZ BU DURUMA BİR DUR DENMELİ EGERKİ GÖREVİNİZ HALKI SOYDURMAK DEGİLSE AMA SİZ TRI VIRI İŞLER PEŞİNDESİNİZ.

  • Herşey senin yüzünden Küçük yatırımcı 29 Kasım 2018 22:54

    ALMASAYDIN KARDEŞİM ZORLAMI ALDIRDILAR, ELİNİ Mİ TUTTULAR HESABINA ZORLA MI GİRDİLER. İNCELEMEDİN Mİ ALIRKEN BAKMADIN MI VERİLERİNE BAKMADIYSAN KUMARBAZSIN HAKETMİŞSİN BAKTIYSAN DEMEK Kİ YANLIŞ KARAR VERMİŞSİN TAMAMEN SENİN SORUMLULUĞUNDADIR SPKYA YIRTINIP DURAMAZSIN. YETER BİR BİTİN ARTIK YA SİZİN GİBİLER YÜZÜNDEN SİZİN GİBİLERİ KORUYACAĞIM DİYE SPK BIST HERGÜN BİR HİSSEYİ YASAKLIYOR SİZİN GİBİLER YÜZÜNDEN PİYASADAKİ BİR SÜRÜ YATIRIMCI ZARAR GÖRÜYOR.

  • Veli28 Kasım 2018 18:54

    Yaktı yine SPK yatırımcıyı deniz aldıydım az yükseldi tedbir geldi. Batırdın beni spk batırdın... Dolar mı alak illa

  • Devran28 Kasım 2018 19:19

    Birazcık gerilese de toparlar diye düşünüyorum.