E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBİST'teki düşüşün perde arkasında ne var?---

BİST'teki düşüşün perde arkasında ne var?

BİST'teki düşüşün perde arkasında ne var?
24 Şubat 2017 - 15:49 borsagundem.com

Borsa İstanbul güne hafif alıcılı başladı ancak gün içinde satışlarla karşılaştı

BORSAGUNDEM.COM

Borsa İstanbul'da düşüş yaşanıyor. Yüzde 1.3 oranında kayıba uğrayan ve 88 bin puan sınırına gerileyen Borsa İstanbul'da toparlanma işareti görünmüyor. Analistler 88 bin 500 puanın önemli destek olduğunu, altına gerilendiğinde ise satışların hızlanabileceğini belirtmişlerdi.

Borsadaki düşüşü Alan Menkul Değerler kıdemli analisti Eda Önder Öztürk yorumladı.

İşte o görüş:

Hafta içerisinde Fed’in en son gerçekleştirmiş olduğu toplantıda piyasanın tam olarak beklediği mesajı alamaması sonrasında dünya genelinde dolar cephesinde görülen kar realizasyonları Trump belirsizliği ile etkisini sürdürüyor. Önümüzdeki hafta Salı günü Kongre'de vergi planını açıklayacak olan Trump öncesinde ABD’de söz konusu belirsizlik nedeniyle tahvil faizlerinde gerileme görüldü. ABD’de enflasyon ve reel faiz farkları daralırken, söz konusu eğilimin yansıma gelişmekte olan ülke tahvil faizlerinde de gerileme şeklinde oldu. Özetle daha öncesinde Trump’ın dönemi ile birlikte büyüme yönelik fiyatlanan beklentiler paralelinde değer kazanan dolar, hali hazırda belirsizlik fiyatlaması nedeniyle kazançlarını geri vermiş oldu.
Borsa cephesinde dünya genelinde demir çelik fiyatlarında görülen %5 oranında düşüş global hisse senetleri piyasasının genelinde satış baskısına yol açarken, Borsa İstanbul’da da özellikle gelişmekte olan ülke borsalarında görülen satış baskısına iştirak ediyor.

Borsa İstanbul'da kayıplar artıyor

 



Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)