E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'te yükseliş trendi devam edebilir---

BİST'te yükseliş trendi devam edebilir

BİST'te yükseliş trendi devam edebilir
14 Temmuz 2017 - 09:20 borsagundem.com

BIST 100 Endeksi’nin bugün orta vadeli yükseliş trendi içerisindeki hareketini devam ettirmesi bekleniyor

DÜN NE OLDU?
BIST 100 ENDEKSİ CAZİP ÇARPANLARI İLE YÜKSELMEYE DEVAM ETTİ…

BIST 100 Endeksi dün, riskli varlıklara olan talepteki artış paralelinde yükselen global hisse piyasaları ve gelişen ülkelere göre iskontolu işlem görmesi ile birlikte günü %0,4 yükselişle 104,210 seviyesinden tamamladı. BIST Bankacılık Endeksi %0,8 oranında gerilerken, BIST Sanayi Endeksi ise güçlü bilanço beklentileri ile %1,5 oranında yükseldi.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?
SAAT 15:30 ABD HAZİRAN AYI ENFLASYON…

Bugün ABD’de açıklanacak enflasyon verileri ile JP Morgan Chase, Wells Fargo ve Citigroup’un finansalları piyasanın takibinde olacak. FED Başkanı Yellen’ın hedefin altında olduğunu belirttiği enflasyonda, ücret artışları ve petrol fiyatlarındaki zayıflığa bağlı olarak yükseliş beklememekteyiz. Zayıf ABD verisi, ABD tahvilleri negatif ve gelişen ülke piyasaları pozitif olacağından kısa orta vadede global hisse piyasalarındaki olumlu havanın devam edeceğini düşünmekteyiz. Ayrıca, zayıf ABD verileri ile birlikte Euro pozitif ortamın devam etmesinden olumlu etkilenmeye devam edeceğimizi beklemekteyiz. Sabah itibariyle Asya Hisse piyasaları karışık seyrederken, ABD vadeli hisse piyasaları ise yatayda. BIST 100 Endeksi’nin bugün orta vadeli yükseliş trendi içerisindeki hareketini devam ettirmesini beklemekteyiz.

ŞİRKET HABERLERİ

VESTL/VESBE…Sınırlı Pozitif… Vestel Elektronik, %94,62 oranında pay sahibi olduğu Vestel Beyaz Eşya Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin mevcut %5,38 oranındaki halka açıklık oranının artırılarak artan likidite ve yatırımcı tabanı ile şirket hisse fiyatının daha sağlıklı oluşmasını sağlamak amacıyla, Vestel Beyaz Eşya paylarından şirket sermayesinin %5'ine kadar olan kısmını (9.5 milyon TL nominal değere kadar) temsil eden şirket paylarını Borsa ve Borsa dışında satmaya karar verildiğini ve bu konu hakkında 13.07.2017 tarihinde SPK’ya başvurulduğunu bildirdi. (KAP)

SISE…Nötr… Paşabahçe’nin, Mısır'da bulunan cam fabrikası Pearl Glass Group'u satın alma işlemlerini tamamlamak üzere olduğu, bu satın alma için 50 milyon USD ödeyeceği ve 100 milyon USD de yatırım yapacağı belirtiliyor. (Business HT)

CCOLA…Sınırlı Pozitif… Şirketin konsolide satış hacmi, 2017 yılının ikinci çeyreğinde yıllık %3,5 artışla 373 milyon ünite kasa oldu. Türkiye operasyonunun satış hacmi, yılın ikinci çeyreğinde %2,9 artışla 181 milyon ünite kasa; uluslararası operasyonların satış hacmi ise, yılın ikinci çeyreğinde Pakistan ve Orta Asya operasyonlarının katkısıyla %4,1 artış kaydederek 191 milyon ünite kasa olarak gerçekleşti. (KAP)

KOZAL…Sınırlı Pozitif… Şirket, Ovacık işletmesi ile ilgili olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 18.02.2009 tarihli ÇED Olumlu Kararı'nın İzmir 3. İdare Mahkemesi tarafından iptal edildiğini ve şirketin de bu karar ile ilgili olarak gerekli yeni ÇED izini başvurusunu 5 iş günü içerisinde yapmayı planladığını bildirdi. (KAP)

ASUZU…Sınırlı Pozitif… Şirket, Iasi Belediyesi'nin (Romanya) düzenlediği E6 dizel yakıtlı otobüs alımını kapsayan ihale ile ilgili sözleşmenin, KDV hariç 68,2 milyon Romanya Levisi (yaklaşık 17 milyon USD) bedel ile 13.07.2017 tarihinde imzalandığını bildirdi. (KAP)

Halka Arz… 700 milyon TL sermayesi bulunan ve Torunlar GYO’nun sahibi olduğu Başkent Doğalgaz Dağıtım GYO A.Ş.’nin, Borsa İstanbul’da %25’ine kadarı arz edilebileceği kaydedildi. Torunlar, Başkent Gaz’ın halka arzı için Morgan Stanley ve İş Yatırım’ı yetkilendirdi. (Business HT)

BIST 30 Kontratı

Ağustos vadeli kontrat, BIST 30 Endeksi’ne paralel olarak günü %0,4 yükselişle 130,550 seviyesinden tamamladı.
Ağustos vadeli kontratın, gün içerisinde 130,000 – 131,500 bandında hareket etmesi beklenebilir.

USDTRY Kontratı

Dün de Fed Başkanı Janet Yellen’ın söylemlerinin global piyasalarda güvercin bir tutum sergilendiği şeklinde yorumlanması sonrası ABD doları gelişen ülke para birimleri karşısında önemli ölçüde değer kaybetti. Türk Lirası dolar karşısında sınırlı pozitif ayrışan para birimleri arasında yer alıyordu. Türk Lirası günü dolar karşısında yatay seyir ile tamamladı.

Bugün USDTRY kontratının güne yatay seyir ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

ALTIN/USD Kontratı

Dün de Fed Başkanı Janet Yellen’ın söylemlerinin global piyasalarda güvercin bir tutum sergilendiği şeklinde yorumlanması sonrası ABD Doları dünya genelinde değer kaybetse de, gün içerisinde gelişmiş ülke para birimleri ve emtialar karşısında kayıplarının bir kısmını telafi etti. Dün ABD Doları’nın dünya genelinde değer kaybetme eğilimine rağmen altında da değer kazancının sınırlı kaldığı görüldü. ABD Doları’nda gün sonunda görülen tepki alımları sonrası, altın dünü Dolar karşısında %0,24 değer kaybı ile tamamladı.

Bugün Altın kontratının güne yatay seyir ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

EURUSD Kontratı

Dün de Fed Başkanı Janet Yellen’ın söylemlerinin global piyasalarda güvercin bir tutum sergilendiği şeklinde yorumlanması sonrası ABD Doları dünya genelinde değer kaybetse de, gün içerisinde gelişmiş ülke para birimleri ve emtialar karşısında kayıplarının bir kısmını telafi etti. Euro günü dolar karşısında %0,12 değer kaybı ile tamamladı.

EURUSD yakın vadeli kontratın güne sınırlı yükseliş ile başlangıç başlamasını beklemekteyiz.

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)