E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizBİST'te yükseliş eğilimi devam edebilir---

BİST'te yükseliş eğilimi devam edebilir

BİST'te yükseliş eğilimi devam edebilir
24 Nisan 2017 - 09:26 borsagundem.com

Bugün, BIST 100 Endeksi’nin devam eden pozitif risk iştahı ve euro pozitif gelişmeler eşliğinde yükselişle başlamasını ve gün içerisinde yükseliş eğilimli seyrin devam etmesi bekleniyor

DÜN NE OLDU?
BIST 100 ENDEKSİ REKOR SEVİYESİNE DOĞRU YÜKSELİŞE DEVAM ETTİ…

BIST 100 Endeksi, haftanın son işlem gününde, Japonya Merkez Bankası’nın parasal genişlemeye devam edeceğine dair açıklamaları, ABD’de yeni vergi reformunun yakında açıklanacağının duyurulması ve Trump-Erdoğan arasındaki olumlu görüşmeler eşliğinde artan global pozitif risk iştahı ile birlikte günü %0,4 yükselişle 92,424 seviyesinden tamamladı ve rekor seviyesi olan 93,398 seviyesine %1,0’lik yükseliş kaldı. BIST 100 Endeksi’nin haftalık kazancı %2,0 oldu. BIST Bankacılık Endeksi, günü %0,1, BIST Sanayi Endeksi ise %0,3 yükseldi.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?
EURO POZİTİF GELİŞMELER EŞLİĞİNDE YÜKSELİŞ…

Pazar günü gerçekleşen Fransa Cumhurbaşkanlığı ilk tur seçimlerinde merkez sağ lideri Emmanuel Macron %23,7 ve AB karşıtı olarak bilinen aşırı sağcı lider Marine Le Pen ise oyların %21,7’sini alarak 7 Mayıs 2017 tarihinde gerçekleşecek ikinci tura kaldılar. İkinci tur anketlerine göre, Euro/AB karşıtı Le Pen’in %35-40, AB lehdarı Macron’un %60-65 oy alması bekleniyor. Bu gelişmenin ardından Euro güç kazanırken, ABD Doları/TL paritesi 3,60 seviyesinin altını gördü. Sabah itibariyle Asya piyasaları Kuzey Kore’nin ABD uçak gemisini vurmakla tehdit etmesinin ardından iyice artan jeopolitik riskler eşliğinde karışık seyrederken, ABD vadeli hisse piyasaları ise piyasada gözlerin yeni vergi reformu yasasına çevrilmesiyle beraber yükselişte. Bugün, BIST 100 Endeksi’nin devam eden pozitif risk iştahı ve Euro pozitif gelişmeler eşliğinde yükselişle başlamasını ve gün içerisinde yükseliş eğilimli seyrin devam etmesini beklemekteyiz. Bu haftanın diğer önemli gündem maddeleri ise, Çarşamba günü TCMB ve Perşembe günü Avrupa Merkez Bankası toplantıları olacak.

ŞİRKET HABERLERİ

EGGUB…Nötr… Şirket, 2017 yılı 1. Çeyrek dönemde net karı, geçen yıla kıyasla %2 azalışla 9 milyon TL olarak açıklandı. FAVÖK ise, 2017 yılı 1. Çeyrek döneminde geçen yılın aynı dönemine kıyasla %31 yükselişle 23 milyon TL olarak açıklandı. (KAP)

VKGYO…Nötr… Şirket, 2017 yılı 1. Çeyrek dönemde net karı, geçen yıla kıyasla %62 azalışla 2 milyon TL olarak açıklandı. FAVÖK ise, 2017 yılı 1. Çeyrek döneminde -2 milyon TL zarar olarak açıklandı. (KAP)

SASA…Nötr… Şirketin bedelsiz sermaye artırımı sonrasında pay alma kullanım başlangıç tarihi 21 Nisan 2017 olarak açıklandı. Pay dağıtımının ise 24 Nisan 2017 tarihinde yapılacağı belirtildi. (KAP)

MEPET…Nötr… Şirket, Gürcistan Batum'da alışveriş merkezine sahip şirketin paylarının tamamının alınması nedeniyle doğan ayrılma hakkı kullanım fiyatının 2,958 TL olduğunu açıkladı. (KAP)

ORGE…Nötr… Şirket, 04 Mayıs 2017 tarihinde pay başına 0,2316 TL net kar payı dağıtacağını açıkladı. (KAP)

ERBOS…Nötr… Şirket, 24 Mayıs 2017 tarihinde pay başına 1,90517 TL net kar payı dağıtacağını açıkladı. (KAP)

BIST 30 Kontratı

Nisan vadeli kontrat, BIST 30 Endeksi’ne paralel olarak günü, %0,8 yükselişle 113,775 seviyesinden tamamladı.
Nisan vadeli kontratın, gün içerisinde 113,500 – 115,000 bandında hareket etmesi beklenebilir.

USDTRY Kontratı

Haftanın son işlem gününde Türk Lirası dolar karşısında yatay seyir izledi. Yeni haftada ise Fransa’da gerçekleşen cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turunun resmi olmayan sonuçları sonrasında doların dünya genelinde değer kaybetmesinin etkisiyle Türk Lirası güne dolar karşısında %1,06 değer kazancı ile başladı.

Bugün USDTRY kontratının güne düşüş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

ALTIN/USD Kontratı

Hafta sonu Fransa’da gerçekleşen cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turunda resmi olmayan sonuçlara göre Emmanuel Macron ile Marine Le Pen’in ikinci tura kalacak olmasının ardından küresel piyasalarda risk iştahındaki artış paralelinde altın güne değer kaybederek başladı.

Bugün Altın kontratının güne düşüş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

EURUSD Kontratı

Hafta sonu Fransa’da gerçekleşen cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turunda resmi olmayan sonuçlara göre Emmanuel Macron ile Marine Le Pen’in ikinci tura kalacak olmasının Euro güne Dolar karşısında değer kazanarak başladı. Ön sayımların ardından euronun dolar karşısındaki değer kazancı %2’yi aşarken EURUSD paritesi sabah saatleri itibariyle 1,0900 seviyesi kadar yükseliş kaydetti.

EURUSD yakın vadeli kontratın güne yükseliş ile başlangıç başlamasını beklemekteyiz.

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)