E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'te yükseliş bekleniyor---

BİST'te yükseliş bekleniyor

BİST'te yükseliş bekleniyor
06 Temmuz 2018 - 09:35 borsagundem.com

BIST 100 endeksinde ise 92 bin seviyelerinden başlayan ve son 2 haftadır süren hafif yükseliş eğiliminin devam etmesi bekleniyor

BIST, TL’DEKİ DEĞER KAZANCI İLE BİRLİKTE YÜKSELDİ…

BIST100 endeksinde, TL’deki değer kazancına paralel olarak pozitif eğilim devam etti, endeks günü %1,92 yükselişle 99,097 seviyesinden tamamladı. Hisselerin çoğu günü yükselişle kapatırken, endekste ağırlığı olan hisselerden en çok yükselenler %6,05 ile ASELS, %4,27 ile KRDMD, %3,96 ile DOHOL ve %3,88 ile ENJSA oldu. Sektörel bazda ise bankacılık %1,45 sanayi %2,53 yükseldi.

Bu ay yurtiçinde 15 yılın zirvesine ulaşan enflasyona ilişkin beklentilerin Temmuz ve Ağustos aylarında da yüksek geleceği yönünde olması nedeniyle, 24 Temmuz’da gerçekleşecek olan TCMB faiz kararı toplantısında faiz artırımı söz konusu olabilir.

Başbakan Binali Yıldırım'ın OHAL’in yeni kabinenin açıklanması ile birlikte Pazartesi günü kaldırılacağını belirtmesi, TCMB’nin faiz artışına gideceği beklentileriyle beraber, TL’nin kayıplarını toparlamasını sağlayan unsurlar arasında yer aldı.

TCMB Haftalık Para ve Banka İstatistiklerine göre, 29 Haziran ile biten haftada, Merkez Bankası brüt döviz rezervleri 4 milyar 563 milyon dolar azalarak 75 milyar 566 milyon dolara indi.

Yurtdışında yerleşik kişilerin hisse stoku piyasa değeri 29 Haziran’da 36,1 milyar $ şeklinde gerçekleşti, söz konusu stok miktarı bir önceki hafta 34,9 milyar $ seviyesinde bulunuyordu. Yabancı yatırımcılar tarafından Haziran ayında en çok net alım gerçekleştirilen hisseler ASELS ve TUPRS olurken, en çok net satım gerçekleştirilen hisseler THYAO ve KRDMD oldu.

FED, ticaret gerilimleri nedeniyle ABD’de bazı şirketlerin yatırım planlarını askıya aldıklarını belirterek gümrük tarifelerinin olası zararlı etkilerinden endişelendiğini ifade etti.

Almanya Başbakanı Merkel, AB’nin Amerikan araçlarına yönelik gümrük vergisini azaltmayı destekleyeceğini ve bu adımın, Dünya Ticaret Örgütü kurullarıyla uyumlu olması açısından, ABD dışındaki ülkelerden ithal edilen araçlar için de uygulanması gerektiğini belirtti.

BIST’TE POZİTİF SEYRİN DEVAM ETMESİ BEKLENİYOR…

Sabah itibariyle Asya piyasaları karışık, S&P vadeli hisse piyasaları hafif pozitif seyir izlemekte. BIST 100 endeksinde ise 92 bin seviyelerinden başlayan ve son 2 haftadır süren hafif yükseliş eğiliminin devam etmesini beklemekteyiz, söz konusu yükselişin devamı halinde 100 bin ve 105 bin seviyeleri hedef konumda bulunuyor.

ŞİRKET HABERLERİ

ASELS… Şirket ile Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. arasında toplam bedeli 254,7 milyon $ tutarında iki sözleşme imzalanmıştır.

BAGFS… Şirket, Kimya Market Sanayi Tic. Ltd. Şti. ile 228.000 ton Sülfürik Asit satışı hususunda anlaşmaya varmıştır. Satış bedeli takriben KDV hariç 13.668.000$ civarında olup sevkiyatlar bu yıl içerisinde tamamlanacaktır.

DGKLB… Doğtaş, Çin’de 1000 m2 büyüklüğündeki Doğtaş Exclusive mağazasını açmak üzere ve 2020 yılına kadar Çin’in farklı bölgelerinde 3 mağaza daha açmak üzere bayilik anlaşması imzaladı.

TTKOM… Rekabet Kurulu internet sitesinde yayınlanan açıklamaya göre, Ojer Telekomünikasyon A.Ş.'nin Türk Telekomünikasyon A.Ş.'deki %55 oranındaki paylarının işlem özelinde kurulacak bir ortak girişim şirketi (SPV) aracılığıyla devralınması işlemi için Rekabet Kurulu'na başvuruldu.

BIST 30 Kontratı

Kontratın hafif pozitif seyir izlemesini beklemekteyiz.

Endeks yakın vadeli kontratı, günü 1.90% değer kazancı ile tamamladı. Teknik olarak BIST30 yakın vadeli kontratın orta vadeli yükseliş eğilimi ve kısa vadeli yükseliş eğilimi devam etmektedir. Bununla beraber, gün içerisinde 123.000 - 126.500 bandında hareket etmesi beklenebilir.

USDTRY Kontratı

Kontratın yatay seyir izlemesini beklemekteyiz.

USDTRY yakın vadeli kontratı, günü ABD Doları karşısında 1.58% değer kaybı ile tamamladı. Teknik olarak USDTRY yakın vadeli kontratın orta vadeli düşüş eğilimi ve kısa vadeli düşüş eğilimi devam etmektedir. Bununla beraber, gün içerisinde 4.6640 - 4.7640 bandında hareket etmesi beklenebilir.

ALTIN/USD Kontratı

Kontratın yatay seyir izlemesini beklemekteyiz.

Altın yakın vadeli kontratı, günü 0.21% değer kazancı ile tamamladı. Teknik olarak Altın yakın vadeli kontratın orta vadeli düşüş eğilimi ve kısa vadeli düşüş eğilimi devam etmektedir. Bununla beraber, gün içerisinde 1251 - 1266 bandında hareket etmesi beklenebilir.

EURUSD Kontratı

Kontratın yatay seyir izlemesini beklemekteyiz, bugün TSİ 15:30’da açıklanacak olan istihdam verisiyle birlikte EURUSD paritesindeki volatilite artabilir.

EURUSD yakın vadeli kontratı, günü uzlaşma fiyatına göre 0.44% değer kazancı ile tamamladı. Teknik olarak EURUSD yakın vadeli kontratın orta vadeli yükseliş eğilimi ve kısa vadeli yükseliş eğilimi devam etmektedir. Bununla beraber, gün içerisinde 1.1677 - 1.1817 bandında hareket etmesi beklenebilir.

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)