E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBİST'te yükseliş bekleniyor---

BİST'te yükseliş bekleniyor

BİST'te yükseliş bekleniyor
19 Şubat 2018 - 09:23 borsagundem.com

BIST 100 Endeksi'nin bugün hafif yükseliş ile açılması ve gün içerisinde bu seyrini sürdürmesi bekleniyor

DÜN NE OLDU?
ENDEKSTE POZİTİF HAVA DEVAM EDİYOR…

BIST 100 endeksi, risk iştahındaki artışı ve ABD ile olan ilişkilerde normalleşme haberlerinin getirdiği pozitif havayı arkasına alarak yükselişini sürdürdü. Gün içerisinde 117.517 puan seviyesine kadar çıkan endeks, 116.500 seviyelerinde dengelendi. Günü yüzde %0.25 artıda kapatan endekste, Bankacılık endeksi %0,44, holding endeksi %0,60 değer kazandı. Bir önceki kapanışa göre 285,37 puan artarken toplam işlem hacmi 5,6 milyar lira düzeyinde gerçekleşti.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?
PİYASALARDA “NORMALLEŞME” COŞKUSU…

Dolar’da görülen değer kaybının etkisi gelişen ülke piyasalarını pozitif etkilemeye devam ederken, siyasi cepheden gelen haber akışı da, endeks üzerindeki coşkunun artmasına neden oluyor. Dışişleri Bakanı Sn. Mevlüt Çavuşoğlu ile ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'ın görüşmesi sonrası toplantıdan çıkan mesajlar da, Türkiye-ABD ilişkilerinde normalleşme başlıyor fiyatlamasını yarattı gibi görünüyor. Açıklamalara baktığımızda özellikle Sn. Çavuşoğlu’nun “normalleştirme konusunda bir anlayışa vardık." İfadesi dikkatleri çeken bir gelişme olarak piyasalara yansıdı. Dolar/TL cephesinde de etkisini bir hayli hissettiğimiz bu gelişmelerin, kurda 3.75 seviyesinin altına hızlı geri çekilmenin tetikleyicisi bir unsuru olarak yansıdığını söyleyebiliriz. Pozitif havanın etkisiyle de tahvil faizlerinde de gerileme eğiliminin olduğunu görüyoruz. Bugüne baktığımızda ise, yurtiçi piyasaları etkileyecek önemli bir veri akışı bulunmazken, İngiltere Merkez Bankası(BOE) başkanı Mark Carney’nin açıklamaları dolar endeksi üzerinde etkili olabilir. Hafta genelinde ise, yurtiçinde uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P’nin Türkiye değerlendirmesi ile, yurtdışında ise FED toplantı tutanakları hareketlilik yaratabilir. Sabah itibariyle, Asya piyasaları yükseliş eğilimli seyir izlerken, ABD vadeli hisse piyasaları ise hafif alıcılı. BIST 100 Endeksi'nin bugün hafif yükseliş ile açılmasını ve gün içerisinde bu seyrini sürdürmesini beklemekteyiz.

ŞİRKET HABERLERİ

AKSA…Sınırlı Pozitif… Şirket 2017 yılı dördüncü çeyrek dönemde, geçen çeyreğe göre %1 artışla 71 milyon TL net kar açıkladı. FAVÖK ise, 2017 yılı dördüncü çeyrek dönemde geçen çeyreğe göre %20 artışla 146 milyon TL olarak açıklandı. (KAP)

AKENR… Negatif… Şirket 2017 yılı dördüncü çeyrek dönemde, geçen çeyreğe göre zararını artırarak beklentilerin üzerinde 200 milyon TL net zarar açıkladı. FAVÖK ise, 2017 yılı dördüncü çeyrek dönemde geçen çeyreğe göre %2 azalışla beklentilerin hafif üzerinde olarak 44 milyon TL (beklenti 34 milyon TL) olarak açıklandı. (KAP)

TCELL…Sınırlı Pozitif… Şirket CEO’su Kaan Terzioğlu, 2018 yılında %13-15 ciro büyümesi ile %33-35 arasında FAVÖK marjı beklediklerini ve 2017 yılı karından 1,24 milyar TL temettü dağıtmaya karar verdiklerini söyledi. Ek olarak, Fintur’un satış sürecinin devam ettiği ve global ortamın devam etmesi durumunda Global Tower’ın ABD’de halka arz edebilecekleri belirtildi. (Bloomberg HT)

Sektör Haberleri… Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren yönetmeliğe göre 15 milyon dolar ve daha üzerinde döviz kredisi kullanan şirketler, aldıkları borcu Merkez Bankası’na bildirecek.

BIST 30 Kontratı

Şubat vadeli kontrat, BIST 30 Endeksi’ne paralel olarak günü %0,3 yükselişle 144,100 seviyesinden tamamladı.
Şubat vadeli kontratın, gün içerisinde 143,500 – 145,500 bandında hareket etmesi beklenebilir.

USDTRY Kontratı

ABD Doları haftanın son işlem gününde, gelişen ülke para birimlerine karşı güçlü seyir izlerken, Türk Lirası pozitif ayrışan para birimleri arasında yer aldı. Şubat vadeli Dolar/TL kontratı ise günü %0,7 düşüş ile tamamladı.

Bugün USDTRY kontratının güne hafif yükseliş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

ALTIN/USD Kontratı

Altın, ABD 10 yıllık tahvil faizlerindeki gerilemeye karşın dolar endeksinde yükseliş eşliğinde hafif geriledi.Şubat vadeli Altın kontratı ise günü %0,1 yükseliş ile tamamladı.

Bugün Altın kontratının güne hafif yükseliş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

EURUSD Kontratı

ABD Doları’nın gelişmiş ülke para birimleri karşısında güçlü seyir izlediği günde Euro da global seyre eşlik etti. Şubat vadeli Euro/Dolar kontratı ise günü %0,3 düşüş ile tamamladı.

EURUSD yakın vadeli kontratın güne hafif düşüş ile başlangıç başlamasını beklemekteyiz.

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)