E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'te yükseliş bekleniyor---

BİST'te yükseliş bekleniyor

BİST'te yükseliş bekleniyor
01 Şubat 2018 - 08:56 borsagundem.com

BIST 100 Endeksi'nin bugün zayıf dolar ve güçlü gelen banka bilançoları eşliğinde hafif yükseliş ile açılması ve gün içerisinde bu seyrini sürdürmesi bekleniyor

DÜN NE OLDU?
BIST 100 ENDEKSİ YURTDIŞI PİYASALARDAKİ OLUMLU SEYİR EŞLİĞİNDE HAFİF YÜKSELDİ...

BIST 100 Endeksi dün, yurtdışı piyasalardaki satış dalgasının hafiflemesi ve olumlu seyir izlemesi, Dolar’ın zayıf seyrini sürdürmesi, Türkiye makro göstergeler açısından önemli olan Euro’nun güçlü seyri ve tahvil faizlerindeki gerileme eşliğinde günü %0,2 yükselişle 119,529 seviyesinden tamamladı. BIST Bankacılık Endeksi %1,4 oranında yükselirken, BIST Sanayi Endeksi ise %0,4 oranında geriledi. Ayrıca dün FED toplantısı takip edildi. FED piyasa beklentilerine paralel olarak %1,50 olan politika faizinde değişikliğe gitmedi. Toplantı metninde ise, enflasyon beklentilerinin 2018 yılında yükseleceği ve orta vadede yaklaşık %2'de denge bulacağı, büyüme ve istihdam piyasasının sağlam olduğu belirtildi.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?
FED TOPLANTISI SONRASI HAFİF YÜKSELİŞ EĞİLİMLİ SEYİR…

Dün FED toplantısı gerçekleşirken, yetkililer enflasyon konusunda hafif şahinleşmeyi tercih ettiler. Bu açıklamalar sonrasında Mart ayında faiz artırım olasılıkları %93 seviyesine yükselmesine rağmen ABD Başkanı Trump’ın konuşmasının ardından zayıflayan Dolar, Mart faiz artırımının fiyatların içerisinde olmasından dolayı halen zayıf seyrini sürdürmekte. Gelişen ülke para birimlerine baktığımızda ise, değer kazançları söz konusu. Bu çerçevede, zayıf Dolar’ın verdiği destek eşliğinde gelişen ülke piyasaları ve BIST 100 Endeksi’nde satışların hafiflemesi ve kısa vadede verilen kayıpların geri alınması beklenebilir. Bugün gündeme baktığımızda ise, veri akışı sakin seyrediyor. Türkiye dahil global bazda imalat PMI verileri takip edilecek. Ocak ayı verisi olması ve yeni yıla imalat tarafında nasıl başlangıç yapıldığını gösterecek olması nedeniyle bu veri önem taşımakta. İmalat PMI’da güçlü seyrin devam etmesi son dönemde bankacılık sektörüne kıyasla negatif ayrışan sanayi hisselerini yukarı yönde destekleyebilir. Sabah itibariyle, Asya piyasaları karışık seyir izlerken, ABD vadeli hisse piyasaları ise alıcılı seyir izlemekte. BIST 100 Endeksi'nin bugün zayıf Dolar ve güçlü gelen banka bilançoları eşliğinde hafif yükseliş ile açılmasını ve gün içerisinde bu seyrini sürdürmesini beklemekteyiz.

ŞİRKET HABERLERİ

GARAN…Pozitif… Şirket 2017 yılı dördüncü çeyrek dönemde, geçen çeyreğe göre %7 artışla beklentilerin üzerinde olarak 1,687 milyon TL net kar (beklenti 1,576 milyon TL) açıkladı. (KAP)

AKBNK…Sınırlı Pozitif… Şirket 2017 yılı dördüncü çeyrek dönemde, geçen çeyreğe göre %1 artışla beklentilerin hafif üzerinde olarak 1,504 milyon TL net kar (beklenti 1,467 milyon TL) açıkladı. (KAP)

TCELL…Pozitif… Şirket sermayesinin tamamına sahip olduğu Ukrayna'da yerleşik lifecell LLC'nin başvuruda bulunduğu 4G Lisans İhalesi'nin 2600 MHz için olan kısmı bugün gerçekleştiğini, lifecell’in ihalede, Lot 1 ve Lot 2'nin toplamı olan 15 MHz frekans bandına yaklaşık 32,5 milyon USD teklif vererek 15 yıl süreli lisansı almaya hak kazandığını ve dönüştürme ücreti dahil toplam tutarın 39,1 milyon USD olacağını açıkladı. (KAP)

THYAO/PGSUS…Sınırlı Pozitif… Türkiye geneli turizm geliri dördüncü çeyrekte bir önceki yılın aynı çeyreğine göre %27,7 artarak 6,1 milyar USD oldu. (Business HT)

Halka Arz…Medical Park… Medical Park ve Liv Hospital markalarını bünyesinde bulunduran grubun Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Usta, şirketin amacının yabancı hasta sayısını artırmak olduğunu söyledi. Sadece yakın coğrafyadan değil Fransa, İngiltere, Almanya’dan hastalar geldiği, beyin ameliyatı gibi kompleks operasyonlar yaptırdıkları ve bu nedenle şirketin bu alana odaklandığı belirtildi. (Dünya)

Halka Arz…Memorial… Memorial Sağlık Grubu CEO'su Uğur Genç, halka arz izahnamesinde yer alan Şubat tarihinin taslak bir ön tarih olduğunu ve Yönetim Kurulu tarafından henüz belirlenmiş bir tarih olmadığını açıkladı.

BIST 30 Kontratı

Şubat vadeli kontrat, BIST 30 Endeksi’ne paralel olarak günü %0,5 yükselişle 147,800 seviyesinden tamamladı.

Şubat vadeli kontratın, gün içerisinde 147,000 – 148,750 bandında hareket etmesi beklenebilir.

USDTRY Kontratı

ABD Doları dün, ABD Başkanı Trump’ın konuşmasının ardından gelişen ülke para birimlerine karşısında zayıf performans gösterirken, Türk Lirası da pozitif ayrışan para birimleri arasında yer aldı. Ocak vadeli Dolar/TL kontratı ise günü %0,7 düşüş ile tamamladı.

Bugün USDTRY kontratının güne yatay seyir ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

ALTIN/USD Kontratı

Altın, Dolar Endeksi ve ABD 10 yıllık tahvil faizlerinde gözlenen gerilemeye bağlı olarak yükseldi. Şubat vadeli Altın kontratı ise günü %0,1 düşüş ile tamamladı.

Bugün Altın kontratının güne hafif yükseliş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

EURUSD Kontratı

ABD Doları’nın, ABD Başkanı Trump’ın konuşmasının ardından gelişmiş ülke para birimleri karşısında zayıf performans gösterdiği günde Euro, güçlü gelen enflasyon verisi eşliğinde global seyre eşlik etti ve yükselişini sürdürdü. Ocak vadeli Euro/Dolar kontratı ise günü %0,2 yükseliş ile tamamladı.

EURUSD yakın vadeli kontratın güne yatay seyir ile başlangıç başlamasını beklemekteyiz.

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)