E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBİST'te yükseliş bekleniyor---

BİST'te yükseliş bekleniyor

BİST'te yükseliş bekleniyor
12 Ocak 2018 - 08:56 borsagundem.com

BIST 100 Endeksi’nin hafif yükseliş ile açılması ve gün içerisinde bu seyrini sürdürmesi bekleniyor

DÜN NE OLDU?
BIST 100 ENDEKSİ GÜÇLÜ EURO PARALELİNDE YÜKSELDİ...

BIST 100 Endeksi dün, Avrupa Merkez Bankası para politikası tutanaklarında faizler üzerindeki sözlü yönlendirmenin enflasyon yükseldikçe artabileceğinin belirtilmesi ile Euro’da gözlenen güçlenme ve ABD’de ÜFE verisinin beklentilerden zayıf açıklanması paralelinde Dolar’ın global bazda değer kaybetmesi eşliğinde günü %1,0 yükselişle 114,719 seviyesinden tamamladı. BIST Bankacılık Endeksi %1,3, BIST Sanayi Endeksi %1,1 oranında yükseldi.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?
SAAT 10:00 TÜRKİYE KASIM AYI CARİ AÇIK…
SAAT 16:30 ABD ARALIK AYI ENFLASYON…

Bugün gündem yurtiçinde Kasım ayı cari açık, ABD’de ise Aralık ayı enflasyon verisi olacak. Bloomberg anketlerine göre, yurtiçinde cari açığın geçen aya paralel bir şekilde 3,85 milyar USD, ABD’de enflasyonun ise geçen aya göre gerileme göstererek aylık bazda %0,1, yıllık bazda %2,1 artış olarak gerçekleşmesi beklenmekte. Biz, artış trendinde olan cari açığın artan enerji ve petrol fiyatları eşliğinde yükselmesini ve cari açık/GSYİH oranının %5’li seviyelere ulaşmasını bekliyoruz. Bu beklentimiz paralelinde, uzun vadede döviz kurlarında dış açığa bağlı olarak baskı gözlemleyebiliriz. ABD tarafında ise, artan enerji fiyatları paralelinde yükselen üretici maliyetleri eşliğinde ABD enflasyonunun önümüzdeki aylarda yükselişe geçmesini beklememize karşın dün açıklanan ÜFE verisinin de gösterdiği gibi TÜFE’nin beklentilerden zayıf gelebileceğini ve Dolar’daki zayıflama ile birlikte endeksteki yükselişi destekleyebileceğini düşünmekteyiz. Sabah itibariyle, Asya hisse piyasaları yükseliş eğilimli seyir izlerken, ABD vadeli hisse piyasaları ise yatayda. BIST 100 Endeksi’nin hafif yükseliş ile açılmasını ve gün içerisinde bu seyrini sürdürmesini beklemekteyiz.

ŞİRKET HABERLERİ

SAHOL…Nötr… Şirket CEO'su Mehmet Göçmen, 2018 yılında en az 5 milyar TL yatırım yapacaklarını ve yatırımlarda ağırlığın enerji sektöründe olacağını söyledi. (Dünya)

EKGYO…Sınırlı Pozitif… Şirket, Ankara Çankaya Oran Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi sözleşmesinin, yüklenici YP İnşaat A.Ş. ile 10.01.2018 tarihinde imzalandığını ve asgari arsa satışı karşılığı şirketin toplam payının 46,8 milyon TL olduğunu bildirdi. (KAP)

MAVI…Nötr… Girişim sermayesi şirketi Turkven'in şirketteki tüm hissesi olan 9,51 milyon adet hissenin satışında yerel aracı İş Yatırım'a 75 talip çıktığı bildirildi. 75 talip arasında en büyük alıcıların 1,3 milyon adetle Charlemagne Capital, 1 milyon adetle Carrhae Capital ve 725 bin adetle East Capital olduğu belirtildi. (KAP)

TTRAK…Sınırlı Pozitif… Şirket, 2017 yılında toplam 317 milyon USD değerinde ihracat yaptığını açıkladı. Açıklanan veriye göre, şirketin ihracatında geçen çeyreğe göre Dolar bazında büyüme gözlenmezken TL bazında %6 büyüme görüldü. (Şirket)

Bankacılık Sektörü…Sınırlı Pozitif… Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Kredi Garanti Fonu teminatlı kredilerin geri dönme oranının %98 ile bankacılık sistemi performansının üzerinde olduğunu ve bu enstrümanı en küçük esnafın da kullanabileceği şekilde kalıcı hale getireceklerini söyledi.

BIST 30 Kontratı

Şubat vadeli kontrat, BIST 30 Endeksi’ne paralel olarak günü %1,1 yükselişle 142,800 seviyesinden tamamladı.
Şubat vadeli kontratın, gün içerisinde 142,250 – 144,000 bandında hareket etmesi beklenebilir.

USDTRY Kontratı

ABD Doları dün, zayıf ÜFE verisi ile birlikte gelişen ülke para birimlerine karşısında zayıf performans sergilerken, Türk Lirası da pozitif ayrışan para birimleri arasında yer aldı. Ocak vadeli Dolar/TL kontratı ise günü %0,6 düşüş ile tamamladı.

Bugün USDTRY kontratının güne hafif düşüş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

ALTIN/USD Kontratı

Altın, ABD’de ÜFE verisinin beklentilerden zayıf açıklanması eşliğinde Dolar’ın global bazda zayıflaması ve ABD 10 yıllık tahvil faizlerindeki düşüş paralelinde hafif yükseldi. Şubat vadeli Altın kontratı ise günü %0,2 yükseliş ile tamamladı.

Bugün Altın kontratının güne hafif yükseliş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

EURUSD Kontratı

ABD Doları’nın, zayıf ÜFE verisi ile birlikte gelişmiş ülke para birimleri karşısında zayıf performans sergilediği günde Euro, Avrupa Merkez Bankası para politikası tutanakları açıklanmasının ardından pozitif ayrışan para birimleri arasında yer aldı. Ocak vadeli Euro/Dolar kontratı ise günü %0,5 yükseliş ile tamamladı.

EURUSD yakın vadeli kontratın güne hafif yükseliş ile başlangıç başlamasını beklemekteyiz.

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)