E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'te yükseliş bekleniyor---

BİST'te yükseliş bekleniyor

BİST'te yükseliş bekleniyor
02 Ocak 2018 - 08:45 borsagundem.com

BIST 100 Endeksi’nin bugün hafif yükseliş ile açılması ve gün içerisinde bu seyrini sürdürmesi bekleniyor

DÜN NE OLDU?
BIST 100 ENDEKSİ YILI REKOR SEVİYEDEN TAMAMLADI...

BIST 100 Endeksi haftanın son işlem gününde, global hisse piyasalarındaki yükselişin sürmesi ve ABD ile yaşanan krizinin sona ermesi piyasalarda bahar havası esmesine neden olması eşliğinde günü %0,7 yükselişle 115,333 seviyesinden tamamladı. BIST Bankacılık Endeksi ve BIST Sanayi Endeksi %0,6 oranında yükseldi.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?
YENİ YILIN İLK İŞLEM GÜNÜNE POZİTİF SEYİR İLE BAŞLANGIÇ…

Global hisse piyasalarında yükseliş yılın ilk işlem gününde de sürerken, son bir haftalık dönemde Dolar’da başlayan zayıflama kısmen devam etmekte. Dolar’daki zayıflıktan güç alan gelişen ülke piyasaları da yükselişini sürdürüyor. Zirve seviyesinde bulunan endeksin bugün hisse piyasalarının yıla pozitif başlangıç yapma isteği eşliğinde hafif yükseliş eğilimli seyir ile başlamasına karşın bu hafta içerisinde Halkbank dava sürecinin yeniden başlayacak olması ve ekonomik gündemin yoğun olması nedeniyle bir miktar baskı hissedilebileceğini düşünüyoruz. Gelişen ülke piyasalarına göre mevcut durumda son dönemde daha iyi performans gösteren endekste buna bağlı olarak hafif kar realizasyonları eşliğinde geri çekilme olabileceğini beklemekteyiz. Bugüne geldiğimizde ise global gündem sakin seyrederken, haftanın geri kalanında yurtiçinde Aralık ayı enflasyon, ABD’de tarım dışı istihdam, özel sektör istihdamı ve FED para politikası toplantı tutanakları ile Euro bölgesinde enflasyon verileri izlenilecek. Sabah itibariyle, Asya Hisse piyasaları yükseliş eğilimli seyir izlerken, ABD vadeli hisse piyasaları ise hafif alıcılı. BIST 100 Endeksi’nin bugün hafif yükseliş ile açılmasını ve gün içerisinde bu seyrini sürdürmesini beklemekteyiz.

ŞİRKET HABERLERİ

THYAO…Sınırlı Pozitif… Şirket, 2018 yılının Eylül, Ekim ve Aralık aylarında teslim alınmak üzere 3 adet B777-200LRF kargo uçağının Boeing firmasından satın alınmasına karar verildiğini bildirdi. Ayrıca, şirket Genel Müdürü Bilal Ekşi, %9’un üstünde bir büyüme gerçekleştirdiklerini, 2017 yılını rekor finansal sonuçlarla kapatacaklarını söyledi. (KAP / Business HT)

ASELS…Pozitif… Şirket, Savunma Sanayii Müsteşarlığı ile toplam bedeli 122,4 milyon Euro ve 1,011 milyon TL tutarında kısa menzilli/alçak irtifa bir savunma sistemi sözleşmesi imzalandığını açıkladı. (KAP)

ARCLK…Sınırlı Pozitif… Şirket, Voltbek Home Appliances Private Ltd. unvanı ile şirketin kuruluşunun tamamlandığını ve ilgili taraflarla marka ve teknoloji lisans sözleşmeleri ile hizmet sözleşmelerinin imzalandığını bildirdi. (KAP)

ULKER…Nötr… Yıldız Holding, Ülker Bisküvi'nin %30'unu hisse başına 19,50 TL fiyat ve toplamda 2 milyar TL'ye Pladis'e sattığını açıkladı. (KAP)

KORDS…Sınırlı Pozitif… Şirket, 2018 yılında kompozit ürünlerinden yaklaşık 5 milyon USD, inşaat güçlendirme segmentinin büyümesine devam ederek önümüzdeki 5 yıl içerisinde 15 ile 20 milyon USD ciro yaratmasının beklendiğini belirtti. Ayrıca, 2017 yılında yeni ürünlerinden elde edilecek gelirin yaklaşık 45 milyon USD, 2018 yılında ise 60 milyon USD’ye ulaşması beklendiği de bildirdi. (KAP)

Bankacılık Sektörü…Sınırlı Pozitif… Bankacılık sektörü net karı Kasım 2017 döneminde, geçen yılın aynı dönemine göre %36, geçen aya göre ise %2 artış ile 4,0 milyar TL olarak açıklandı. Net kardaki yıllık büyüme oranı Kasım ayında %26,4’ten %28,2’ye yükseldi. (BDDK)

Taraf Bilgisi Kapatılacak Paylar… 2018 yılının Ocak ayında taraf bilgisi kapatılacak olan payların HALKB, ISCTR, KCHOL, KRDMD ve VAKBN olarak belirlendiği açıklandı. (KAP)

BIST 30 Kontratı

Şubat vadeli kontrat, BIST 30 Endeksi’ne paralel olarak günü %0,4 yükselişle 145,175 seviyesinden tamamladı.
Şubat vadeli kontratın, gün içerisinde 144,500 – 146,000 bandında hareket etmesi beklenebilir.

USDTRY Kontratı

ABD Doları haftanın son işlem gününde, gelişen ülke para birimlerine karşısında zayıf performans gösterirken, Türk Lirası negatif ayrışan para birimleri arasında yer aldı. Aralık vadeli Dolar/TL kontratı ise günü yatay seyir ile tamamladı.

Bugün USDTRY kontratının güne hafif düşüş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

ALTIN/USD Kontratı

Altın, Dolar Endeksi ve ABD 10 yıllık tahvil faizlerinde görülen gerilemeden destek alarak yükselişini sürdürdü. Aralık vadeli Altın kontratı ise günü %0,3 yükseliş ile tamamladı.

Bugün Altın kontratının güne hafif yükseliş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

EURUSD Kontratı

ABD Doları’nın, gelişmiş ülke para birimleri karşısında zayıf performans gösterdiği günde Euro, güçlü açıklanan Almanya enflasyon verisi eşliğinde yükselişini sürdürdü. Aralık vadeli Euro/Dolar kontratı ise günü %0,2 yükseliş ile tamamladı.

EURUSD yakın vadeli kontratın güne hafif yükseliş ile başlangıç başlamasını beklemekteyiz.

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)