E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'te yükseliş bekleniyor---

BİST'te yükseliş bekleniyor

BİST'te yükseliş bekleniyor
28 Aralık 2017 - 09:19 borsagundem.com

BIST 100 Endeksi’nin bugün hafif yükseliş ile açılması ve gün içerisinde bu seyrini sürdürmesi bekleniyor

DÜN NE OLDU?
BIST 100 ENDEKSİ GÜNÜ YATAY SEYİRLE TAMAMLADI...

BIST 100 Endeksi dün, güne hafif düşüşle başlamasına karşın yurtdışı piyasalardaki olumlu seyir eşliğinde gelen alımlar ile birlikte kayıplarını geri aldı ve günü %0,1 yükselişle 112,150 seviyesinden tamamladı. BIST Bankacılık Endeksi %0,6, BIST Sanayi Endeksi ise %0,2 oranında yükseldi.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?
BIST’DE HAFİF YÜKSELİŞ EĞİLİMLİ SEYİR BEKLENEBİLİR…

BIST 100 endeksi, yılın son haftasında dar bantta hareket etmekte. 112,000 seviyesini yukarı kıracak gücü bulmakta zorlanan endeks, 111,000'li seviyelere indiğinde ise alımlarla karşılaşıyor ve tekrar yukarı yönde hareketini deniyor. Yılın son işlem günleri olması nedeniyle önümüzdeki iki günde bu hareketin devamı beklenebilir. Son iki gündür bankacılık endeksinde yavaş da olsa yukarı yönlü hareketler görülürken, sanayi endeksinde hafif satışlar göze çarpmakta. Bu paralelde önümüzdeki iki gün sanayi hisselerinin kayıplarının bir kısmını geri alması beklenebilir. Bugüne geldiğimizde, global ekonomi gündemi sakin seyrediyor, sabah itibariyle, Asya hisse piyasaları yükseliş eğilimli seyir izlemekte, ABD vadeli hisse piyasaları ise yatayda. BIST 100 Endeksi’nin bugün hafif yükseliş ile açılmasını ve gün içerisinde bu seyrini sürdürmesini beklemekteyiz.

ŞİRKET HABERLERİ

TAVHL…Sınırlı Pozitif… Şirket CEO'su Sani Şener, Suudi Arabistan'da 3 havalimanında yaklaşık 400 milyon USD’lik yatırım yapacaklarını, Afrika'da, Nijerya ve Ruanda'da, Asya'da ise Kırgızistan ve Hindistan'da takip ettikleri ve ilgilendikleri projelerin bulunduğunu ve Küba'da da 2 havalimanının geliştirilmesi ve işletmesi için ortaklarıyla birlikte 2018'de çalışmaya başlamayı beklediklerini söyledi. (Business HT)

VAKBN…Nötr… Hazine Müsteşarlığı’na devredilen hisselerinin bedeli, 5 eşit taksitte ödeneceği ve elde edilecek gelirin, şirketin hisselerinin %100’üne sahip olduğu Vakıf Katılım Bankası’na kaynak olarak aktarılacağı belirtildi. (Business HT)

AKGUV…Nötr… Şirket 24.12.2017 tarihinde yayınlanan Kanun Hükmünde Kararname ile kamuya yapılan işlerden elde ettiği ciroda 2018 yılında yaklaşık %35-45 oranında azalma meydana gelebileceğini açıkladı. Ancak ilgili KHK uyarınca; 01 Ocak 2018 tarihinden önce sözleşmesi yapılmış olan ve fiilen devam eden projelerde şirkete %5 tazminat ödenerek geçişlerin tamamlanacağını ve şirketin öngördüğü tazminat tutarının 8-10 milyon TL civarında olup, ciroda yaşanacak gelir kaybının, sözleşme fesih bedellerinden elde edilecek 8-10 milyon TL'lik gelirle dengelenmesinin beklendiği belirtildi. Ek olarak, 2018 yılı şirket karlılığının bundan olumsuz etkilenmemesi hatta karlılık hedefine bir miktar pozitif katkı yapmasının da öngörüldüğü bildirildi. (KAP)

EKGYO…Sınırlı Pozitif… Şirket, Metropol İstanbul projesinde toplam 103.020,33 m2 brüt satılabilir alana sahip; 471 adet bağımsız bölümden oluşan AVM’nin, KDV dahil 1,361 milyon TL bedelle satıldığını ve söz konusu satışta şirketin payının 587,7 milyon TL olduğunu belirtti. (KAP)

Bankacılık Sektörü…Nötr… Merkez Bankası verilerine göre, Türkiye'de tüketici kredisi faizlerinin ortalaması 15 Aralık itibariyle %17,9'ye yükseldi. Otomobil kredilerinde maliyet %15,2 olurken, konut kredilerinde faiz %13,6 seviyesinde bulunmakta. (Bloomberg HT)

BIST 30 Kontratı

Aralık vadeli kontrat, BIST 30 Endeksi’ne paralel olarak günü %0,1 yükselişle 138,350 seviyesinden tamamladı.
Aralık vadeli kontratın, gün içerisinde 137,500 – 139,000 bandında hareket etmesi beklenebilir.

USDTRY Kontratı

ABD Doları dün, gelişen ülke para birimlerine karşısında zayıf performans gösterirken, Türk Lirası negatif ayrışan para birimleri arasında yer aldı. Aralık vadeli Dolar/TL kontratı ise günü %0,2 yükseliş ile tamamladı.

Bugün USDTRY kontratının güne hafif düşüş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

ALTIN/USD Kontratı

Altın, Dolar Endeksi’nde ve ABD 10 yıllık tahvil faizlerinde görülen düşüşe bağlı olarak yükselişini sürdürdü ve 1290 Dolar seviyesine yaklaştı. Aralık vadeli Altın kontratı ise günü %0,3 yükseliş ile tamamladı.

Bugün Altın kontratının güne hafif yükseliş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

EURUSD Kontratı

ABD Doları’nın, gelişmiş ülke para birimleri karşısında zayıf performans gösterdiği günde Euro, global seyre eşlik etti ve değer kaybını durdurdu. Aralık vadeli Euro/Dolar kontratı ise günü %0,4 yükseliş ile tamamladı.

EURUSD yakın vadeli kontratın güne hafif yükseliş ile başlangıç başlamasını beklemekteyiz.

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)