E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'te yükseliş bekleniyor---

BİST'te yükseliş bekleniyor

BİST'te yükseliş bekleniyor
14 Aralık 2017 - 08:56 borsagundem.com

BIST 100 Endeksi’nde bugün FED’in güvercin açıklamalar sonrasında yükseliş ile başlaması ve gün içerisinde bu seyrini sürdürmesi bekleniyor

DÜN NE OLDU?
BIST 100 ENDEKSİ FED TOPLANTISI ÖNCESİ GERİLEDİ…

BIST 100 Endeksi dün, Dolar’ın global bazda zayıflaması eşliğinde güne yükselişle başlamasına karşın İslam İşbirliği Teşkilatı’nın Kudüs hakkında yaptığı açıklamalar ve FED toplantısı öncesi yatırımcıların temkinli olması paralelinde günü %0,8 düşüşle 108,153 seviyesinden tamamladı. BIST Bankacılık Endeksi %1,5, BIST Sanayi Endeksi ise %0,3 oranında geriledi. Ayrıca dün FED Aralık ayı para politikası toplantısında piyasa beklentilerine paralel olarak politika faizini %1,25’ten %1,50 seviyesine yükseltirken, 2018 yılı içerisinde 3 adet faiz artışı hedeflediklerini işaret etti.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?
SAAT 14:00 TCMB FAİZ ORANI KARARI…
SAAT 15:45 AVRUPA MERKEZ BANKASI FAİZ ORANI KARARI…

Bugünün en önemli gündem maddesi TCMB para politikası toplantısı ve faiz oranı kararı olacak. Bloomberg anketlerine göre, TCMB’nin geç likidite penceresi borç verme faizini %12,25’ten %13,25 seviyesine yükseltmesi beklenmekte. Biz de, piyasa beklentilerine paralel olarak fonlama maliyetinde 100 baz puan artış beklemekteyiz. Ayrıca, piyasalar TCMB’nin yapacağı ek açıklamaları da yakından takip edecek. TCMB’nin, gerekli durumlarda ek sıkılaşma yapabileceği mesajını vermesi ve benzeri sıkı duruşu gösteren açıklamalar, piyasalar açısından önemli olacağını düşünmekteyiz. Piyasaları hayal kırıklığına uğratacak olası düşük faiz artış ve açıklama, TL üzerinde baskıya neden olabilir. Ek olarak bugün Avrupa Merkez Bankası toplantısı da takip edilecek. Piyasa beklentilerine göre faiz artışı beklenmezken, piyasalar, Başkan Draghi’nin ilk kez paylaşacağı 2020 yılı enflasyon tahmini ve varlık alım programına ilişkin detayları bekleyecek. 2020 enflasyon tahminin önemi ise, hem varlık alım programının geleceğini belirleyebilecek olması hem de 2019 yılında faiz artırım beklentilerini ön plana çıkarma ihtimali olarak görülmekte. Sabah itibariyle, Asya hisse piyasaları karışık seyir izlerken, ABD vadeli hisse piyasaları ise yatayda. BIST 100 Endeksi’nde bugün FED’in güvercin açıklamalar sonrasında yükseliş ile başlamasını ve gün içerisinde bu seyrini sürdürmesini beklemekteyiz.

ŞİRKET HABERLERİ

TAVHL…Sınırlı Pozitif… Medyada yer alan habere göre, şirket Nijerya’da 4 havalimanı için teklif vermeye hazırlanıyor. (Bloomberg HT)

FROTO…Nötr… Anayasa Mahkemesi, Ford Motor Company'nin Türkiye'ye yaptığı yatırımlar nedeniyle yararlandığı yatırım indirimi tutarı üzerinden uluslararası ikili çiftte vergilendirmeyi önleme anlaşmasına aykırı olarak fazladan gelir vergisi kesintisi yapılması nedeniyle mülkiyet hakkının ihlal edildiği iddiasını haklı buldu. Bu paralelde şirket, 9,7 milyon TL’lik vergiyi geri alabilecek. (Dünya)

ZOREN…Sınırlı Pozitif… Şirket Grup Başkanı, Sinan Ak, 2018'de Türkiye'de 700 milyon USD’ye yakın enerji yatırımı yapacaklarını, 2018 yılının ikinci yarısında elektrik dağıtım ve doğalgaz santralleri başta olmak üzere satın alma ve birleşmelere yoğunlaşmayı hedeflediklerini, hızlı şarj istasyonları, akıllı şebekelerde mobil uygulamaların geliştirilmesi ve elektrikli araç platformu oluşturulması gibi alanlarda yer almayı planladıklarını ve elektrik üretim alanında yenilenebilir enerji alanındaki yeni ihalelerin hepsine girmeye çalışacaklarını söyledi. (Dünya)

LINK…Pozitif… Şirket, bilançosunda 64,810 TL bedelle bulunan taşınmazın değerleme çalışması yaptırtıldığını ve taşınmazın değerinin 2,2 milyon TL olarak belirlendiğini açıkladı. Ayrıca, Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kasaroğlu, şirketin birkaç ay içerisinde satılabileceğini açıkladı. (KAP)

BIST 30 Kontratı

Aralık vadeli kontrat, BIST 30 Endeksi’ne paralel olarak günü %0,9 düşüşle 134,075 seviyesinden tamamladı.
Aralık vadeli kontratın, gün içerisinde 133,500 – 135,250 bandında hareket etmesi beklenebilir.

USDTRY Kontratı

ABD Doları dün, FED’in enflasyon konusunda endişeli tutumu ve ABD Kasım ayı Çekirdek TÜFE verisinin zayıf açıklanması ile birlikte gelişen ülke para birimlerine karşısında zayıf performans sergilerken, Türk Lirası da global görünüme iştirak etti. Aralık vadeli Dolar/TL kontratı ise günü %0,2 yükseliş ile tamamladı.

Bugün USDTRY kontratının güne düşüş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

ALTIN/USD Kontratı

Altın, FED’in enflasyon konusunda endişeli tutumu ve zayıf gelen ABD Çekirdek TÜFE verisi ile birlikte Dolar Endeksi ve ABD 10 yıllık tahvil faizlerinde görülen gerilemeye bağlı olarak hafif yükseldi. Aralık vadeli Altın kontratı ise günü %0,4 yükseliş ile tamamladı.

Bugün Altın kontratının güne yükseliş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

EURUSD Kontratı

ABD Doları’nın, FED’in enflasyon konusunda endişeli tutumu ve ABD Kasım ayı Çekirdek TÜFE verisinin zayıf açıklanması ile birlikte gelişmiş ülke para birimleri karşısında zayıf performans sergilediği günde Euro da global görünüme eşlik etti. Aralık vadeli Euro/Dolar kontratı ise günü %0,1 yükseliş ile tamamladı.

EURUSD yakın vadeli kontratın güne yükseliş ile başlangıç başlamasını beklemekteyiz.

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)