E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'te yükseliş bekleniyor---

BİST'te yükseliş bekleniyor

BİST'te yükseliş bekleniyor
01 Kasım 2017 - 09:04 borsagundem.com

BIST 100 Endeksi’nin bugün artan işlem hacmi ve yükselen hisse piyasaları ile hafif yükseliş ile açılması ve gün içerisinde bu eğilimini sürdürmesi bekleniyor

DÜN NE OLDU?
BIST 100 ENDEKSİ POZİTİF GELİŞEN ÜLKE PİYASALARI İLE YÜKSELDİ…

BIST 100 Endeksi dün, gelişen ülke para birimlerindeki değer kazançları ile birlikte gelişen ülke piyasalarındaki olumlu seyir ve benzer ülkelere göre cazip çarpanlardan işlem görmesi paralelinde günü %1,5 yükselişle 110,143 seviyesinden tamamladı. BIST Bankacılık Endeksi %2,4, BIST Sanayi Endeksi ise %1,4 oranında yükseldi.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?
SAAT 21:00 FED PARA POLİTİKASI TOPLANTISI VE FAİZ KARARI…

Global piyasalarda olumlu seyir devam ederken, BIST de güçlü gelen kar rakamları eşliğinde bu global yükselişe eşlik etmekte. Türkiye özelinde makro dinamiklerde bozulmalar olmasına karşın BIST’in bilanço dönemi sonuna kadar olumlu seyrini sürdürmesini beklemekteyiz. Bugün ise global piyasalarda gündem FED’in Kasım ayı para politikası toplantısı ve faiz kararı olacak. Bloomberg anketlerine göre, FED’in faizlerde değişiklik yapması beklenmemekte. Biz ise piyasa beklentisine paralel olarak faizlerde bir değişiklik olmamasını ve FED üyelerinin Aralık’ta faiz artışını işaret etmesini beklemekteyiz. Mevcut durumda FED’in Aralık’ta faiz artırım olasılıkları %80 olarak fiyatlanmakta. Sabah itibariyle Asya hisse piyasaları ve ABD vadeli hisse piyasaları yükseliş eğilimli seyir izlemekte. BIST 100 Endeksi’nin bugün artan işlem hacmi ve yükselen Hisse piyasaları ile hafif yükseliş ile açılmasını ve gün içerisinde bu eğilimini sürdürmesini beklemekteyiz.

ŞİRKET HABERLERİ

ASELS…Sınırlı Pozitif… Şirket 2017 yılı üçüncü çeyrek dönemde, geçen çeyreğe göre %8 artışla beklentilerin hafif üzerinde olarak 264 milyon TL (beklenti 255 milyon TL) net kar açıkladı. FAVÖK, 2017 yılı üçüncü çeyrek dönemde geçen çeyreğe göre %9 artışla beklentilerin üzerinde olarak 248 milyon TL (beklenti 222 milyon TL) olarak açıklandı. (KAP)

ALBRK…Negatif… Şirket 2017 yılı üçüncü çeyrek dönemde, geçen çeyreğe göre %94 düşüşle beklentilerin altında olarak 6 milyon TL (beklenti 23 milyon TL) net kar açıkladı. (KAP)

ULUSE…Sınırlı Pozitif… Şirket 2017 yılı üçüncü çeyrek dönemde, geçen çeyreğe göre %17 artışla 25 milyon TL net kar açıkladı. FAVÖK, 2017 yılı üçüncü çeyrek dönemde geçen çeyreğe göre %13 artışla 32 milyon TL olarak açıklandı. (KAP)

POLHO…Nötr… Şirket 2017 yılı üçüncü çeyrek dönemde, geçen çeyreğe göre %31 düşüşle 17 milyon TL net kar açıkladı. FAVÖK, 2017 yılı üçüncü çeyrek dönemde geçen çeyreğe göre %34 artışla 29 milyon TL olarak açıklandı. (KAP)

TCELL…Nötr… Güney Afrika merkezli GSM şirketi MTN, Johannesburg’daki Güney Afrika Yüksek Mahkemesi’nden, Turkcell’in 4,2 milyar USD tazminat talep ettiği, beş yıl önce açılan ve 2005’te İran’da verilen lisansla ilgili davanın reddedilmesini talep ettiği belirtildi. (Business HT)

AKSEN…Sınırlı Pozitif… Şirket, bünyesinde bulunan 15 MW kurulu güce sahip İncesu Hidroelektrik Santrali'nin satışına ilişkin olarak Fernas'a ve/veya Fernas'ın grup şirketleri ile ön mutabakat metni imzalandığını ve satış bedelinin KDV dahil 15 milyon USD olduğunu açıkladı. (KAP)

BIST 30 Kontratı

Aralık vadeli kontrat, BIST 30 Endeksi’ne paralel olarak günü %1,6 yükselişle 137,500 seviyesinden tamamladı.
Aralık vadeli kontratın, gün içerisinde 136,750 – 138,250 bandında hareket etmesi beklenebilir.

USDTRY Kontratı

ABD Doları dün gelişen ülke para birimlerine güçlü performans sergilerken, Türk Lirası da global seyre eşlik etti. Kasım vadeli Dolar/TL kontratı ise günü %0,6 yükseliş ile tamamladı.

Bugün USDTRY kontratının güne yatay seyir ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

ALTIN/USD Kontratı

Altın, Dolar Endeksi ve ABD 10 yıllık tahvil faizlerindeki yükselişe bağlı olarak hafif geriledi. Aralık vadeli Altın kontratı ise günü %0,2 düşüş ile tamamladı.

Bugün Altın kontratının güne hafif düşüş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

EURUSD Kontratı

ABD Doları’nın gelişmiş ülke para birimleri karşısında güçlü performans sergilediği günde Euro, enflasyondaki zayıf seyrin devam etmesiyle birlikte düşüşünü sürdürdü. Kasım vadeli Euro/Dolar kontratı ise günü %0,2 yükseliş ile tamamladı.

EURUSD yakın vadeli kontratın güne hafif düşüş ile başlangıç başlamasını beklemekteyiz.

Alan Yatırım

* SAYFADA YER ALAN BİLGİLER TAVSİYE NİTELİĞİ TAŞIMAYIP YATIRIM DANIŞMANLIĞI KAPSAMINDA DEĞİLDİR. YATIRIMCI PROFİLİNİZE UYMAYABİLİR.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)