E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'te yükseliş bekleniyor---

BİST'te yükseliş bekleniyor

BİST'te yükseliş bekleniyor
31 Ekim 2017 - 09:22 borsagundem.com

BIST 100 Endeksi’nin bugün döviz kurlarındaki volatilitenin azalması ile hafif yükselişle açılması ve gün içerisinde bu eğilimini sürdürmesi bekleniyor

DÜN NE OLDU?
BIST 100 ENDEKSİ TAHVİL FAİZLERİNDEKİ DÜŞÜŞ EŞLİĞİNDE YÜKSELDİ…

BIST 100 Endeksi haftanın ilk işlem gününde, tahvil faizlerinde görülen düşüş paralelinde bankacılık hisselerine gelen alımlar ve Dolar/TL’de devam eden hafif geri çekilme eşliğinde günü %0,5 yükselişle 108,467 seviyesinden tamamladı. BIST Bankacılık Endeksi %0,9, BIST Sanayi Endeksi ise %0,8 oranında yükseldi.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?
SAAT 10:00 TÜRKİYE EYLÜL AYI TİCARET AÇIĞI…

Bugün yurtiçinde ticaret açığı takip edilecek. Bloomberg anketlerine göre, ticaret açığının Eylül ayında hafif yükselerek 8,14 milyar USD olarak gerçekleşmesi beklenmekte. Verinin beklentiler dahilinde açıklanması durumunda ticaret açığı/GSMH oranı %5,5’lu seviyelere yükselecek. Bu nedenden dolayı, artan dış ticaret açığının döviz kurları üzerinde bir miktar baskı yaratması beklenebilir. Sabah itibariyle Asya hisse piyasaları karışık seyir izlerken, ABD vadeli hisse piyasaları ise yatayda. BIST 100 Endeksi’nin bugün döviz kurlarındaki volatilitenin azalması ile hafif yükselişle açılmasını ve gün içerisinde bu eğilimini sürdürmesini beklemekteyiz.

ŞİRKET HABERLERİ

ISCTR…Pozitif… Şirket 2017 yılı üçüncü çeyrek dönemde, geçen çeyreğe göre %18 artışla beklentilerin üzerinde olarak 1,386 milyon TL (beklenti 1,163 milyon TL) net kar açıkladı. (KAP)

EKGYO…Sınırlı Negatif… Şirket 2017 yılı üçüncü çeyrek dönemde, geçen çeyreğe göre %44 artışla beklentilerin altında olarak 440 milyon TL (beklenti 521 milyon TL) net kar açıkladı. FAVÖK, 2017 yılı üçüncü çeyrek dönemde geçen çeyreğe göre %81 artışla beklentilere paralel olarak 536 milyon TL (beklenti 554 milyon TL) olarak açıklandı. (KAP)

BRISA…Sınırlı Pozitif… Şirket 2017 yılı üçüncü çeyrek dönemde, geçen çeyreğe göre büyük bir artışla beklentilere paralel olarak 49 milyon TL (beklenti 53 milyon TL) net kar açıkladı. FAVÖK, 2017 yılı üçüncü çeyrek dönemde geçen çeyreğe göre %111 artışla beklentilere paralel olarak 114 milyon TL (beklenti 112 milyon TL) olarak açıklandı. (KAP)

BOLUC…Sınırlı Pozitif… Şirket 2017 yılı üçüncü çeyrek dönemde, geçen çeyreğe göre %32 artışla beklentilerin hafif üzerinde olarak 40 milyon TL (beklenti 36 milyon TL) net kar açıkladı. FAVÖK, 2017 yılı üçüncü çeyrek dönemde geçen çeyreğe göre %27 artışla beklentilere paralel olarak 57 milyon TL (beklenti 54 milyon TL) olarak açıklandı. (KAP)

BAGFS…Sınırlı Pozitif… Şirket 2017 yılı üçüncü çeyrek dönemde, beklentilere paralel olarak 9 milyon TL (beklenti 8 milyon TL net zarar) net zarar açıkladı. FAVÖK, 2017 yılı üçüncü çeyrek dönemde geçen çeyreğe göre büyük bir artış göstererek beklentilerin üzerinde olarak 24 milyon TL (beklenti 12 milyon TL) olarak açıklandı. (KAP)

TRGYO…Nötr… Şirket 2017 yılı üçüncü çeyrek dönemde, geçen çeyreğe göre %87 düşüşle beklentilere paralel olarak 17 milyon TL (beklenti 16 milyon TL) net kar açıkladı. FAVÖK, 2017 yılı üçüncü çeyrek dönemde geçen çeyreğe göre %26 artışla beklentilere paralel olarak 104 milyon TL (beklenti 105 milyon TL) olarak açıklandı. (KAP)

TKNSA…Sınırlı Pozitif… Şirket 2017 yılı üçüncü çeyrek dönemde, geçen çeyreğe göre %6 artışla beklentilere paralel olarak 9 milyon TL (beklenti 7 milyon TL) net kar açıkladı. FAVÖK, 2017 yılı üçüncü çeyrek dönemde geçen çeyreğe göre %6 artış göstererek beklentilere paralel olarak 45 milyon TL (beklenti 42 milyon TL) olarak açıklandı. (KAP)

BIST 30 Kontratı

Aralık vadeli kontrat, BIST 30 Endeksi’ne paralel olarak günü %0,5 yükselişle 135,325 seviyesinden tamamladı.
Aralık vadeli kontratın, gün içerisinde 134,750 – 136,250 bandında hareket etmesi beklenebilir.

USDTRY Kontratı

ABD Doları dün gelişen ülke para birimlerine zayıf performans sergilerken, Türk Lirası da global seyre eşlik etti. Kasım vadeli Dolar/TL kontratı ise günü %0,3 düşüş ile tamamladı.

Bugün USDTRY kontratının güne yatay seyir ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

ALTIN/USD Kontratı

Altın, FED başkanlığı konusundaki spekülasyonlar eşliğinde Dolar Endeksi ve ABD 10 yıllık tahvil faizlerindeki gerilemeye bağlı olarak hafif yükseldi. Aralık vadeli Altın kontratı ise günü %0,2 yükseliş ile tamamladı.

Bugün Altın kontratının güne hafif düşüş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

EURUSD Kontratı

ABD Doları’nın gelişmiş ülke para birimleri karşısında zayıf performans sergilediği günde Euro, Almanya’da perakende satışlarının beklentilerden iyi açıklanması ile global görünüme iştirak etti. Kasım vadeli Euro/Dolar kontratı ise günü %0,2 yükseliş ile tamamladı.

EURUSD yakın vadeli kontratın güne hafif düşüş ile başlangıç başlamasını beklemekteyiz.

Alan Yatırım

* SAYFADA YER ALAN BİLGİLER TAVSİYE NİTELİĞİ TAŞIMAYIP YATIRIM DANIŞMANLIĞI KAPSAMINDA DEĞİLDİR. YATIRIMCI PROFİLİNİZE UYMAYABİLİR.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)