E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'te yükseliş bekleniyor---

BİST'te yükseliş bekleniyor

BİST'te yükseliş bekleniyor
22 Haziran 2017 - 09:32 borsagundem.com

BIST 100 Endeksi’nin bugün pozitif seyreden Asya piyasaları paralelinde hafif yükselişle açılması ve gün içerisinde bu seyrini devam ettirmesi bekleniyor

DÜN NE OLDU?
BIST 100 ENDEKSİ GÜNÜ YATAYDA TAMAMLADI…

BIST 100 Endeksi dün güne hafif düşüşle başlamasının ardından global nötr risk iştahı paralelinde bayram öncesinde yatayda kalarak günü %0,1 yükselişle 99,390 seviyesinden tamamladı. BIST Bankacılık Endeksi %0,04 oranında gerilerken, BIST Sanayi Endeksi ise %0,4 oranında yükseldi.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?
BAYRAM ÖNCESİ DÜŞÜK İŞLEM HACMİ VE YATAY SEYİR…

Sabah itibariyle, Asya piyasaları yükseliş eğilimli seyir izlerken, ABD vadeli hisse piyasaları ise yatayda. Bugün yurt içi ve Euro bölgesi tüketici güveni endeksleri takip edilecek. Euro bölgesinde yükseliş trendi içerisinde olan tüketici güveni ve alım gücü Euro’nun güçlenmesine destek olmakta. BIST de makroekonomik göstergelerin Euro pozitif gelişmelerle birlikte iyileşmesi paralelinde olumlu etkilenmektedir. Ayrıca, makro göstergeler açısından diğer pozitif gelişmeler de zayıf Dolar ve petrol fiyatları olarak ön plana çıkmakta. BIST 100 Endeksi’nin bugün pozitif seyreden Asya piyasaları paralelinde hafif yükselişle açılmasını ve gün içerisinde bu seyrini devam ettirmesini beklemekteyiz.

ŞİRKET HABERLERİ

GARAN…Nötr… Şirket, takipteki krediler portföyünde yer alan ve toplam anapara bakiyesi 17 Mayıs 2017 tarihi itibarı ile 114,5 milyon TL olan tahsili gecikmiş alacaklarını, 10,6 milyon TL'ye Sümer Varlık Yönetim AŞ.'ye, 22 Mayıs 2017 tarihi itibarı ile anapara bakiyesi 110 milyon TL olan sorunlu ticari kredi alacaklarını ise, 3,4 milyon TL'ye Destek Varlık Yönetim AŞ.'ye sattığını açıkladı. (KAP)

SASA…Sınırlı Pozitif… Şirket, Yatırımlara Proje Bazlı Devlet Yardımı başvurusu kapsamında, yatırım bedeli yaklaşık 80 milyon USD, ciroya katkısı ise 330 milyon USD olacağı tahmin edilen ve iki yıl sonra faaliyete geçecek Pet Tesisi (Şişe Cipsi) yatırımına başlanmasına karar verildiğini ve yatırımın, şirketin Adana Merkez tesislerinin bulunduğu mevcut arsaları üzerinde gerçekleştirileceğini açıkladı. (KAP)

KRONT…Nötr… Şirket, İstanbul Yeni Havalimanı Projesi kapsamında Netaş Telekomünikasyon’dan 300,000 Euro tutarında "Kron Single Fi" (Kablosuz Ağ Yönetim Yazılımı ) siparişi aldığını bildirdi. (KAP)

PRKAB…Sınırlı Pozitif… Şirket, TEİAŞ’ın “Ambarlı - Sultanmurat İzoleli Yeraltı Güç Kablosu Bağlantı Projesi" ihalesi kapsamında 55,1 milyon TL ile en düşük teklifi verdiklerini açıkladı. (KAP)

PKART…Sınırlı Pozitif… Şirket, T.C. Ziraat Bankası A.Ş. ile 21 Haziran 2017 tarihinde, toplam değeri 6,4 milyon Euro olan kart satış ve kişiselleştirme anlaşması imzalandığını bildirdi. (KAP)

EGPRO…Nötr… Şirket, hakim ortağı Deceuninck NV'nin Pimaş'ta sahibi olduğu 31,5 milyon TL itibari değere sahip payın, beher pay için 2,7081 TL toplamda 85,4 milyon TL bedelle satın alınmasına karar verildiğini açıkladı. (KAP)

BIST 30 Kontratı

Haziran vadeli kontrat, BIST 30 Endeksi’ne paralel olarak günü %0,2 yükselişle 122,500 seviyesinden tamamladı.
Haziran vadeli kontratın, gün içerisinde 122,000 – 123,500 bandında hareket etmesi beklenebilir.

USDTRY Kontratı

Dün gelişen ülke para birimlerinin birçoğu dolar karşısında değer kaybederken, Türk Lirası pozitif ayrışan gelişen ülke para birimlerinin başında geliyordu. Türk Lirası günü dolar karşısında %0,39 değer kazancı ile tamamladı.

Bugün USDTRY kontratının güne yatay seyir ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

ALTIN/USD Kontratı

Yeni haftada Fed üyelerinin gerçekleştirdiği konuşmalarda, üyelerin ABD ekonomisine ilişkin güven veren ve faiz artışını destekleyen ifadeleri paralelinde değer kazanan ABD Doları altında zayıf seyrin görülmesinde etkili oldu. Dün ABD Doları’ndaki duraksamayı yükseliş fırsatı olarak değerlendirmeyi çalışan altında sınırlı yükseliş görüldü. Altın günü Dolar karşısında %0,28 değer kazancı ile tamamladı.

Bugün Altın kontratının güne yükseliş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

EURUSD Kontratı

Hafta başından bu yana global bazda değer kazanan ABD Doları dün değer kazanma eğiliminde hız keserken, G10 para birimleri söz konusu atmosferi yükseliş fırsatı olarak değerlendirdi. Euro da söz konusu ülke para birimlerine eşlik ederek, günü dolar karşısında %0,31 değer kazancı ile tamamladı.

EURUSD yakın vadeli kontratın güne sınırlı yükseliş ile başlangıç başlamasını beklemekteyiz.

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)