E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'te yükseliş bekleniyor---

BİST'te yükseliş bekleniyor

BİST'te yükseliş bekleniyor
08 Mayıs 2017 - 09:29 borsagundem.com

BIST 100 Endeksi’nin bugün hafif yükselişle açılmasını ve gün içerisinde ise orta vadeli yükseliş trendini devam ettirmesi bekleniyor

DÜN NE OLDU?
BIST 100 ENDEKSİ GLOBAL POZİTİF RİSK İŞTAHI EŞLİĞİNDE YÜKSELDİ…

BIST 100 Endeksi, haftanın son işlem gününde FED’den gelen güçlü açıklamalara rağmen zayıf gelen ABD verileri sonrasında güç kaybeden ABD Doları ve global pozitif risk iştahı eşliğinde orta vadeli yükseliş trendi içerisinde günü %1,0 yükselişle 93,928 seviyesinden tamamladı. BIST Bankacılık Endeksi %0,7, BIST Sanayi Endeksi ise %1,1 oranında yükseldi. Ayrıca, cuma günü uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P, Türkiye’nin kredi notunu teyit edip not görünümünü “negatif” olarak açıkladı. Türk bankalarının ise iyi regüle edilmiş kalacağını bildirdi.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?
FRANSA’DA YENİ CUMHURBAŞKANI EURO/AB POZİTİF MACRON OLDU…
SAAT 10:00 TÜRKİYE MART AYI SANAYİ ÜRETİMİ…

Pazar günü yapılan Fransa Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde AB/Euro lehdarı Emmanuel Macron %65,1 ile aşırı sağcı Marine Le Pen’i geride bırakarak Fransa’nın yeni cumhurbaşkanı oldu. Bu gelişmeler sonrasında, Euro/Dolar paritesi gece yarısı 1,10 seviyelerinin üzerini test etti. Sabah saatleri itibariyle Asya piyasaları Çin’den gelen güçlü ticaret verileri ile birlikte yükselirken, ABD vadeli hisse piyasaları ise yatayda. Bugün ekonomik veri olarak Türkiye Mart ayı sanayi üretimi verileri izlenilecek. Piyasa beklentileri sırasıyla aylık bazda %0,5 ve yıllık bazda %2,1 artış yönünde. Bu hafta içerisinde piyasa Perşembe günü İngiltere Merkez Bankası kararlarını ve Cuma günü ise Almanya’da 2017 yılı birinci çeyrek GSMH büyüme ile ABD enflasyon verilerini takip edecek. BIST 100 Endeksi’nin bugün hafif yükselişle açılmasını ve gün içerisinde ise orta vadeli yükseliş trendini devam ettirmesini beklemekteyiz.

ŞİRKET HABERLERİ

THYAO…Sınırlı Negatif… Şirket, 2017 yılı 1. Çeyrek dönemde net zararı, beklentilerin üzerinde olarak 1,421 milyon TL (beklenti 1,262 milyon TL net zarar) olarak açıklandı. FAVÖK ise, 2017 yılı 1. Çeyrek döneminde beklentilerin üzerinde olarak 149 milyon TL (beklenti 127 milyon TL) (2016 yılı 1. çeyrek FAVÖK; 31 milyon TL zarar) olarak açıklandı. (KAP)

AKENR…Negatif… Şirket, 2017 yılı 1. Çeyrek dönemde net zararı, beklentilerin üzerinde olarak 152 milyon TL (beklenti 96 milyon TL net zarar) olarak açıklandı. FAVÖK ise, 2017 yılı 1. Çeyrek döneminde geçen yıla kıyasla %22 düşüş göstererek beklentilerin üzerinde olarak 52 milyon TL (beklenti 43 milyon TL) olarak açıklandı. (KAP)

CIMSA…Sınırlı Negatif… Şirket, 2017 yılı 1. Çeyrek dönemde net karı, geçen yıla kıyasla %34 düşüşle beklentilerin hafif üzerinde olarak 31 milyon TL (beklenti 26 milyon TL) olarak açıklandı. FAVÖK ise, 2017 yılı 1. Çeyrek döneminde geçen yıla kıyasla %32 azalış göstererek beklentilerin hafif üzerinde olarak 56 milyon TL (beklenti 50 milyon TL) olarak açıklandı. (KAP)

OTKAR…Sınırlı Pozitif… Şirket, İç Güvenlik Kuvvetleri'nin ihtiyacı olan 4x4 Taktik Tekerlekli Zırhlı Araçlar ile bu araçların yedek parça ve eğitimini kapsayan 47 milyon Euro tutarında siparişin kesinleştirildiğini ve teslimatların 2017 yılı içerisinde tamamlanmasının planlandığını bildirdi. (KAP)

BIST 30 Kontratı

Haziran vadeli kontrat BIST 30 Endeksi’ne paralel olarak günü %1,3 yükselişle 117,450 seviyesinden tamamladı.
Haziran vadeli kontratın, gün içerisinde 117,000 – 119,000 bandında hareket etmesi beklenebilir.

USDTRY Kontratı

Haftanın son işlem gününde küresel piyasalarda dolar ağırlıklı olarak gelişen ülke para birimleri karşısında değer kaybederken, Türk Lirası dolar karşısında sınırlı pozitif ayrışan para birimleri arasında yer alıyordu. Türk Lirası günü Dolar karşısında %0,27 değer kazancı ile tamamladı.

Bugün USDTRY kontratının güne düşüş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

ALTIN/USD Kontratı

Geçtiğimiz hafta başından küresel piyasalarda riskli varlıklara yönelik artan risk iştahı paralelinde altın haftalık bazda dolar karşısında %2,13 oranında değer kaybetti. Yeni haftada Fransa'da cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda Emmanuel Macron'un kazanmasının ardından riskli varlıklardaki kar satışlarının etkisi ile kayıplarını telafi çabasında.

Bugün Altın kontratının güne yükseliş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

EURUSD Kontratı

Geçtiğimiz hafta Avrupa tarafında riskli varlıklara yönelik artan risk iştahı paralelinde değer kazanan Euro, yeni haftada hafta sonu Fransa’da gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı seçimini Emmanuel Macron'un kazanmasının ardından kar satışları karşılaşmakta.

EURUSD yakın vadeli kontratın güne yükseliş ile başlangıç başlamasını beklemekteyiz.

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)