E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'te yatay seyir bekleniyor---

BİST'te yatay seyir bekleniyor

BİST'te yatay seyir bekleniyor
28 Haziran 2018 - 09:37 borsagundem.com

BIST 100 endeksinin genel olarak yatay kalmasını ve pozitif ayrışma sürecinin bir süre daha devam etmesi bekleniyor

BIST, GELİŞEN ÜLKELERE KIYASLA POZİTİF AYRIŞMAYI SÜRDÜRDÜ…

BIST 100 endeksi, Türkiye’de seçim sürecinin tamamlanmasının ardından yurtiçinde artan risk iştahıyla ve uluslararası piyasalarda, Trump’ın Çin yatırımlarını kısıtlamaya yönelik önlemlerde yumuşama olabileceğini belirtmesinin ardından yaşanan kayıpların gün başlangıcında toparlanmasıyla beraber günü %1,64 yükselişle 95.954 seviyesinden tamamladı. Sektörler arasında en çok artan %5,17 ile bilgi teknolojileri, en çok düşen ise %5,61 ile enerji sektörü oldu. Kredi derecelendirme kuruluşu S&P’nin THY’nin kredi görünümünü yükseltmesinin ardından THY %6,16 yükseldi. Tüpraş ise ABD’nin İran’dan petrol alımı yapan ülkelerle kısıtlama yapacağı konusunda görüşeceğini açıklaması sonrasında %5,97 düştü.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Ankara'daki konuşmasında gümrük birliği güncelleme sürecinin bir fırsat sunduğunu ve Çin mallarına yönelik ticari önlemlerin süreceğini belirtti. ABD yönetiminin müttefiklerinin İran'dan petrol ithalatını Kasım ayına kadar durdurma çağrısı konusunda ise, İran’ın mağdur edilmemesine özen göstermeye çalışılacağını belirtti ve “ABD'nin aldığı kararlar bizi bağlamaz” şeklinde açıklamada bulundu.

Global piyasalarda, fon yöneticilerinin son on yıldır yükselişte olan küresel varlık fiyatlarına ilişkin kargaşa beklentileri artıyor, yapılan açıklamalarda mevcut durumu daha önce gerçekleşen krizlerin başlangıçlarına benzetmekle beraber kargaşanın 2018 yılı boyunca devam edeceğini öngörüyorlar.

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu tarafından yapılan açıklamada, Büyüme stratejisinin temelinin, sanayi gelişimi ve teknolojik dönüşümden oluştuğu, Rekabet gücü, verimlilik ve istihdam artışına imkân sağlayabilecek dijital dönüşümün, sanayi verimliliği için çok önemli olduğu ve yüksek teknolojiye dayalı üretim süreçlerinin desteklenmesinin, sanayideki rekabetçiliği artıracağı belirtildi. AB Genel İşler Konseyi, Türkiye ile Gümrük Birliği'nin genişletilmesi için müzakerelere şu an için başlamama kararı almasının ardından Dışişleri Bakanlığı, söz konusu durumun adil olmadığına yönelik açıklamalarda bulundu.

ABD ÇİN TİCARET SAVAŞINA BAĞLI OLARAK, GLOBAL RİSK İŞTAHI NEGATİF…

Asya piyasaları, dün ABD borsalarının %1’e yakın düşüşünün ardından negatif seyretmekte. S&P vadeli hisse piyasaları yatay seyir izlemekte. BIST 100 endeksinin ise genel olarak yatay kalmasını ve pozitif ayrışma sürecinin bir süre daha devam etmesini beklemekteyiz.

ŞİRKET HABERLERİ

BAGFS… Şirket Romanya'ya ihraç edilmek üzere Ameropa AG firmasından 4.500 ton 1,9 milyon USD tutarında DAP gübresi siparişi almıştır.

DOAS… Orchid Swiss Development (Pte) Ltd. ve Juglans Regia ile Doğuş Otomotiv arasında; İsviçre’de kurulu Porsche satış ve satış sonrası servis hizmeti veren, şirketin bağlı ortaklığı D-Auto Suisse SA'nın toplam sermayesinin % 100'ünü temsil eden Doğuş Grubu Şirketleri ve Şirkete ait payların muhtemel alım-satımına yönelik müzakerelere başlanacaktır.

ODAS… Şirketin enerji ve madencilik faaliyetlerine ilişkin FAVÖK tahmini 2018 yılı için 214 milyon TL ve 2019 yılı için 432 milyon TL olarak belirlenmiştir. Net borç/ FAVÖK rasyosunun ise 2018’de 2018’de 7x’dan 2019’da 3x’ya, 2020’de 1,1x’ya düşeceği beklenilmektedir.

SASA… Şirketin yönetim kurulu, yatırım bedeli 220 milyon EUR olan Parlak Cips, FDY iplik ve Parlak Poy yatırım kararı almıştır. Yatırımın ciroya katkısının 510 milyon USD olacağı tahmin edilmekte.

THYAO… S&P THY’nin kredi notu görünümünü ‘negatif’ ten ‘durağan’ a yükseltti.

BIST 30 Kontratı

Kontratın güne yatay seyirde başlamasını beklemekteyiz.

Endeks yakın vadeli kontratı, günü 1.55% değer kazancı ile tamamladı. Teknik olarak BIST30 yakın vadeli kontratın orta vadeli düşüş eğilimi ve kısa vadeli yükseliş eğilimi devam etmektedir. Bununla beraber, gün içerisinde 116.000 - 119.900 bandında hareket etmesi beklenebilir.

USDTRY Kontratı

Kontratın güne yükselişle başlamasını beklemekteyiz.

USDTRY yakın vadeli kontratı, günü ABD Doları karşısında 0.41% değer kaybı ile tamamladı. Teknik olarak USDTRY yakın vadeli kontratın orta vadeli düşüş eğilimi ve kısa vadeli düşüş eğilimi devam etmektedir. Bununla beraber, gün içerisinde 4.5540 - 4.6630 bandında hareket etmesi beklenebilir.

ALTIN/USD Kontratı

Dolardaki güçlenme nedeniyle kontratın güne düşüşle başlamasını beklemekteyiz.

Altın yakın vadeli kontratı, günü 0.44% değer kaybı ile tamamladı. Teknik olarak Altın yakın vadeli kontratın orta vadeli düşüş eğilimi ve kısa vadeli düşüş eğilimi devam etmektedir. Bununla beraber, gün içerisinde 1,250 - 1,270 bandında hareket etmesi beklenebilir.

EURUSD Kontratı

Kontratın dolardaki güçlenmeyle beraber güne düşüşle başlamasını beklemekteyiz.

EURUSD yakın vadeli kontratı, günü uzlaşma fiyatına göre 0.67% değer kaybı ile tamamladı. Teknik olarak EURUSD yakın vadeli kontratın orta vadeli düşüş eğilimi ve kısa vadeli düşüş eğilimi devam etmektedir. Bununla beraber, gün içerisinde 1.1525 - 1.1660 bandında hareket etmesi beklenebilir.

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)