E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'te yatay seyir bekleniyor---

BİST'te yatay seyir bekleniyor

BİST'te yatay seyir bekleniyor
27 Haziran 2018 - 09:21 borsagundem.com

BIST 100 endeksinin de güne yatay seyirle başlaması bekleniyor

TL’DEKİ DEĞER KAZANCI NEDENİYLE BIST YÜKSELDİ…

Seçimlerin ardından Pazartesi günü %1,92 gerileyen BIST 100 endeksi, dün TL’deki değer kazancına bağlı olarak gelen alımlarla günü %0,43 yükselişle 94.408 seviyesinden tamamladı. Sektörler arasında en çok artan %3,53 ile bilgi teknolojileri, en çok düşen ise %1,26 ile enerji sektörü oldu.

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s dün yaptığı açıklamada, Türkiye’nin süren kredi notu gözden geçirmesi için, yeni yönetimin kapasitesine ve sürdürülebilir büyümeyi sağlayacak politika niyetine ve finansal gücü korumasına odaklanılacağını bildirdi.

Bakanlar Kurulu tarafından ABD menşeli bazı ürünlerin ithalatında ek mali yükümlülük uygulanmasına ilişkin açıklanan karara göre, pirinç, alkollü içecekler, yaprak tütün, binek otomobil, güzellik veya makyaj malzemelerinin bulunduğu ABD menşeli bazı ürünlerin ithalatına ek mali yükümlülük uygulanacak.

Elektrikli otomobil devi Tesla'nın CEO'su Elon Musk'ın 2018'de Türkiye pazarına girmeyi planladıklarını açıklamasının ardından iş ilanları da açmaya başlayan ABD'li şirketin kendi websitesi ve Linkedin üzerinden İstanbul için verdiği iş ilanları başvurularında satış mağazasının lokasyonu Zorlu Center olarak gözüküyor.

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu araştırmasının 2018 Haziran ayı sonucuna göre, Dört kişilik bir ailenin açlık sınırı 1.714 TL, yoksulluk sınırı 5.584,20 TL oldu.

SEÇİMLER SONRASINDA BIST POZİTİF AYRIŞMAYA DEVAM EDEBİLİR…

BIST 100 endeksi, gelişen piyasalara göre son 5 ayda %30 negatif ayrışmıştı, söz konusu negatif ayrışmanın ardından ve seçim belirsizliklerinin ortadan kalkmasıyla birlikte, endeksin bir süre pozitif ayrışmasını beklemekteyiz. ABD ve Çin ticaret savaşıyla birlikte Çin yuanında bugün de %0,30 değer kaybı görülmekte.

Sabah itibariyle Asya piyasaları negatif ve S&P vadeli hisse piyasaları yatay seyir izlemekte. BIST 100 endeksinin de güne yatay seyirle başlamasını beklemekteyiz.

ŞİRKET HABERLERİ

EKGYO… Emlak Konut GYO projelerinden İstanbul Avcılar Kapadık Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı (Göl Panorama) İşi'nin, Geçici Kabulü yapılmış olup Geçici Kabul Tutanağı 25.06.2018 tarihinde onaylanmıştır.

ENKAI… Şirket pay adedi başına ortalama 4,318 TL tutarlı 5 milyon adet toplam 21.590.231 TL maliyetinde pay geri alımı gerçekleştirmiştir. (geri alınan payların sermayeye oranı: %0,1)

MIPAZ… Şirketin İstanbul Esenyurt’ta bulunan gayrimenkulleri 10.800.000 TL tutar ile satılmıştır.

PETKM… Şirketin İzmir'de Liman Revizyonu Projesi ile İlgili ÇED Olumlu Kararı Verildi.

BIST 30 Kontratı

Kontratın güne yatay seyirde başlamasını beklemekteyiz.

Endeks yakın vadeli kontratı, günü 0.41% değer kazancı ile tamamladı. Teknik olarak BIST30 yakın vadeli kontratın orta vadeli düşüş eğilimi ve kısa vadeli düşüş eğilimi devam etmektedir. Bununla beraber, gün içerisinde 114.200 - 117.900 bandında hareket etmesi beklenebilir.

USDTRY Kontratı

Kontratın güne yatay seyirle başlamasını ve kısa vadede yatay seyrinin devam etmesini beklemekteyiz.

USDTRY yakın vadeli kontratı, günü ABD Doları karşısında 1.24% değer kaybı ile tamamladı. Teknik olarak USDTRY yakın vadeli kontratın orta vadeli düşüş eğilimi ve kısa vadeli düşüş eğilimi devam etmektedir. Bununla beraber, gün içerisinde 4.5770 - 4.6860 bandında hareket etmesi beklenebilir.

ALTIN/USD Kontratı

Dolardaki güçlenme nedeniyle kontratın güne düşüşle başlamasını beklemekteyiz.

Altın yakın vadeli kontratı, günü 0.51% değer kaybı ile tamamladı. Teknik olarak Altın yakın vadeli kontratın orta vadeli düşüş eğilimi ve kısa vadeli düşüş eğilimi devam etmektedir. Bununla beraber, gün içerisinde 1,259 - 1,273 bandında hareket etmesi beklenebilir.

EURUSD Kontratı

Ticaret savaşlarıyla birlikte doların değer kazanması nedeniyle, kontratın güne düşüşle başlamasını beklemekteyiz.

EURUSD yakın vadeli kontratı, günü uzlaşma fiyatına göre 0.18% değer kaybı ile tamamladı. Teknik olarak EURUSD yakın vadeli kontratın orta vadeli düşüş eğilimi ve kısa vadeli yükseliş eğilimi devam etmektedir. Bununla beraber, gün içerisinde 1.1602 - 1.1736 bandında hareket etmesi beklenebilir.

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)