E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'te yatay seyir bekleniyor---

BİST'te yatay seyir bekleniyor

BİST'te yatay seyir bekleniyor
12 Aralık 2017 - 08:56 borsagundem.com

BIST 100 Endeksi’nin bugün yatay seyir ile açılmasıı ve gün içerisinde bu seyrini sürdürmesi bekleniyor

DÜN NE OLDU?
BIST 100 ENDEKSİ GÜÇLÜ BÜYÜME VERİSİ EŞLİĞİNDE YÜKSELDİ…

BIST 100 Endeksi haftanın ilk işlem gününde, beklentilerin üzerinde açıklanan üçüncü çeyrek büyüme verisi ve paralelinde TL’de görülen değer kazançları ile global hisse piyasalarındaki yükselişin devam etmesi paralelinde günü %1,1 yükselişle 109,156 seviyesinden tamamladı. BIST Bankacılık Endeksi %1,8, BIST Sanayi Endeksi ise %1,4 oranında yükseldi. Ayrıca dün yurtiçinde 2017 yılı üçüncü çeyrek GSMH büyümesi ve Ekim ayı cari açık verisi takip edildi. Türkiye ekonomisi yılın üçüncü çeyreğinde beklentilerin üzerinde olarak yıllık bazda %11,1 büyüdü. Ekim ayı cari açık ise, geçen aya göre gerileyerek beklentilerin altında olarak 3,8 milyar USD seviyesinde gerçekleşti.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?
SAAT 10:00 TÜRKİYE 2017 YILI ÜÇÜNCÜ ÇEYREK GSMH BÜYÜMESİ…

Gelişen ülke piyasalarındaki yükseliş eğilimi, kısa süreli düşüşün ardından yeniden devam ediyor. BIST 100 Endeksi ise, bu piyasalarla arasındaki farkı kapatmış görünüyor. Aralık ayının başından itibaren yükselişe geçen endeks, bu dönemde gelişen ülke piyasalarına göre daha iyi performans göstermiş durumda. Buna paralel olarak da, BIST 100 Endeksi’nin gelişen ülkelere göre olan iskontosu bir miktar azalmış, kendi tarihsel iskontosuna göre ise, normalize olmuş durumda. Bu nedenle önümüzdeki süreçte endeksin, gelişen ülke piyasalarına paralel olarak hareket edeceğini düşünmekteyiz. Sabah itibariyle, Asya hisse piyasaları düşüş eğilimli seyir izlerken, ABD vadeli hisse piyasaları ise yatayda. BIST 100 Endeksi’nin bugün yatay seyir ile açılmasını ve gün içerisinde bu seyrini sürdürmesini beklemekteyiz.

ŞİRKET HABERLERİ

THYAO…Nötr… Şirket Genel Müdürü Bilal Ekşi, İstanbul'da yapımı devam eden ve %73'ü tamamlanan yeni havalimanıyla birlikte yeni bir döneme başlayacaklarını ve bu bağlamda 40 adet geniş gövdeli uçağı filolarına katmak için görüşmelere başladıklarını açıkladı. (Bloomberg HT)

ASELS…Pozitif… Şirket, Milli Savunma Bakanlığı ile Termal El Dürbünü ve Portatif Termal Kamera tedariki ile ilgili olarak toplam bedeli 263 milyon TL olan iki ayrı sözleşme imzalandığını ve söz konusu sözleşmeler kapsamında teslimatların 2018-2019 yıllarında gerçekleştirileceğini açıkladı. (KAP)

TKFEN…Sınırlı Pozitif… Şirket, bağlı ortaklıklarından Tekfen İnşaat ve Tesisat A.Ş.'nin %50 ortağı olduğu Tekfen-Al Jaber Engineering Ortak Girişiminin, Katar'da 2022 Dünya Kupası Finallerinin yapılacağı stadyum komplekslerinden "Main Works for the Fifth Precinct Stadium" projesinin anahtar teslimi mühendislik ve yapım işini üstlenmek üzere sözleşme imzaladığını açıkladı. (KAP)

DGKLB…Sınırlı Pozitif… Şirket, mevcut sandalye tedariğinde sürdürebilirliği ve yüksek üretim kalitesini desteklemek, orta vadede Avrupa Birliği pazarlarına açılmak amacıyla Sancaklı Mobilya Ağaç Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin Karadağ'daki kereste ve papel üretimi yapan şirketi olan Montenegro Wood Sancaklı Mobilya A.D.’de %51 ortaklık için Sancaklı Mobilya Ağaç Sanayi ve Ticaret ile görüşmelere başlandığını bildirdi. (KAP)

Otomotiv Sektörü…Sınırlı Pozitif… Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Sabuncu, 2 milyon adet seviyesinde olan kapasitenin %80-85'inin kullanıldığını, sene sonu beklentisinin üretimde 1 milyon 650 bin, ihracatta ise 1 milyon 350 bin adet olduğunu belirtti. (Bloomberg HT)

BIST 30 Kontratı

Aralık vadeli kontrat, BIST 30 Endeksi’ne paralel olarak günü %1,1 yükselişle 135,375 seviyesinden tamamladı.

Aralık vadeli kontratın, gün içerisinde 134,500 – 136,250 bandında hareket etmesi beklenebilir.

USDTRY Kontratı

ABD Doları haftanın son işlem gününde, ABD’de ortalama saatlik kazanç verisinin zayıf gelmesi ile birlikte gelişen ülke para birimlerine karşısında zayıf performans gösterirken, Türk Lirası da yurtiçindeki pozitif risk algısı eşliğinde global seyre eşlik etti. Aralık vadeli Dolar/TL kontratı ise günü %0,6 düşüş ile tamamladı.

Bugün USDTRY kontratının güne yatay seyir ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

ALTIN/USD Kontratı

Altın, enflasyon göstergeleri açısından önemli olan ortalama saatlik kazanç verisinin zayıf gelmesi ile birlikte ABD 10 yıllık tahvil faizlerinde görülen gerilemeye bağlı olarak hafif yükseldi. Aralık vadeli Altın kontratı ise günü %0,1 düşüş ile tamamladı.

Bugün Altın kontratının güne hafif yükseliş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

EURUSD Kontratı

ABD Doları’nın, ABD’de ortalama saatlik kazanç verisinin zayıf gelmesi ile birlikte gelişmiş ülke para birimleri karşısında zayıf performans gösterdiği günde Euro, yatay seyir izledi. Aralık vadeli Euro/Dolar kontratı ise günü %0,4 yükseliş ile tamamladı.

EURUSD yakın vadeli kontratın güne yatay seyir ile başlangıç başlamasını beklemekteyiz.

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)