E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'te yatay seyir bekleniyor---

BİST'te yatay seyir bekleniyor

BİST'te yatay seyir bekleniyor
05 Aralık 2017 - 09:02 borsagundem.com

BIST 100 Endeksi’nin bugün yatay/hafif alıcılı seyir ile açılması ve gün içerisinde kısa vadeli yükseliş eğilimini sürdürmesi bekleniyor

DÜN NE OLDU?
BIST 100 ENDEKSİ YURTİÇİ TAHVİL FAİZLERİ VE DÖVİZ KURLARINDAKİ GERİLEME EŞLİĞİNDE YÜKSELDİ…

BIST 100 Endeksi dün, tahvil faizleri ve döviz kurlarındaki gerileme, yurtdışı hisse piyasalarındaki olumlu seyir ve gelişen ülke piyasalarına göre devam eden yüksek iskonto eşliğinde günü %1,6 yükselişle 105,215 seviyesinden tamamladı. BIST Bankacılık Endeksi %2,3, BIST Sanayi Endeksi ise %2,2 oranında yükseldi. Ayrıca dün ekonomik gündem olarak Kasım ayı enflasyon verisi takip edildi. Enflasyon Kasım ayında beklentilerin üzerinde olarak aylık bazda %1,49, yıllık bazda ise %12,98 artış (beklenti aylık bazda %1,10, yıllık bazda ise %12,50 artış) gösterdi.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?
TAHVİL FAİZLERİNDEKİ GERİLEME BEKLENTİMİZ PARALELİNDE YÜKSELİŞ EĞİLİMLİ SEYRİN DEVAMI…

Yurtiçi enflasyondaki yükseliş eğilimi sürmesine karşın Çekirdek TÜFE’deki artış hızının yavaşlaması ve Aralık – Ocak döneminde baz etkisi ile birlikte de enflasyonun yataya girmesi beklentisi, tahvil faizleri ve döviz kurları üzerindeki enflasyon kaynaklı baskının kalkması sağlamakta. Bunun da endeksteki yükselişi desteklemesini beklemekteyiz. Yurtdışı piyasalarda da olumlu seyir, ABD vergi reformuna ilişkin iyimserlik eşliğinde devam etmekte. Bu beklentilerimiz paralelinde, BIST 100 Endeksi’ndeki yükselişin süreceğini ve 110,000 seviyesinin yeniden hedefte olabileceğini düşünüyoruz. Bugün global bazda gündem sakin seyrederken, sabah itibariyle, Asya hisse piyasaları karışık eğilimli seyir izlemekte, ABD vadeli Hisse piyasaları ise hafif alıcılı. BIST 100 Endeksi’nin bugün yatay/hafif alıcılı seyir ile açılmasını ve gün içerisinde kısa vadeli yükseliş eğilimini sürdürmesini beklemekteyiz.

ŞİRKET HABERLERİ

Otomotiv Sektörü…Nötr… 2017 yılı Kasım ayı otomobil ve hafif ticari araç satışları, aylık bazda %10 artış, yıllık bazda ise %18 düşüşle 100,589 adet oldu. Verileri şirket bazında incelediğimizde ise, Tofaş (Nötr) ve Doğuş Otomotiv’in (Sınırlı Negatif) satışlarını aylık bazda artırdığını ancak yıllık bazda satışlarında gerileme olduğunu görmekteyiz. Ford Otosan (Sınırlı Pozitif) ise satışlarını hem aylık hem de yıllık bazda artırmıştır. (ODD)

MAVI…Sınırlı Pozitif… Şirket 2017 yılının 9 aylık döneminde geçen yılın aynı dönemine göre %50,3 artışla 78,6 milyon TL net kar elde ettiğini açıkladı. (KAP)

GOZDE…Sınırlı Pozitif… Yıldız Holding’in, Gözde Girişim’in %39 oranında iştiraki olan Şok Marketler’in halka arzı için Credit Suisse’i global koordinatörlerden biri olarak yetkilendirdiği belirtildi. Medyada yer alan habere göre, Ünlü & Co.’nun küresel talep toplayıcı olarak belirlendiği ve Şok’un piyasa değerinin 2,5 milyar USD seviyesinde olabileceği bildirildi.

AKSEN…Sınırlı Pozitif… Şirket, %100 yerli kömür ile elektrik enerjisi üreten Bolu Göynük Termik Santrali’nden 2018 yılı itibarı ile 7 yıl boyunca enerji alımı yapılacağını açıkladı. (KAP)

ODAS…Pozitif… Şirket, Bakanlar Kurulu Kararı ile onaylanan ve 2 Aralık 2017 tarihli Resmî Gazete'de yayınlanan Yerli Kömür Yakıtlı Elektrik Üretim Santrallerinden Elektrik Enerjisi Temini Hakkındaki söz konusu karar sayesinde şirketin elektrik üretim gelirlerinde 2018 yılından geçerli olmak üzere 7 yıl süre ile asgari bir gelir garantisi sağlanacağını açıkladı. (KAP)

GEREL…Pozitif… Şirket, Tesla Motors Netherlands B.V. ile Tek Taraflı Gizlilik Sözleşmesi imzalandığını ve sözleşme gereği, Tesla ile şirket arasında, AC/DC elektrikli araç şarj istasyonları üretimi ve montajı ile ilgili olası bir ticari ilişkiyi değerlendirmek için imzalandığını açıkladı. (KAP)

BIST 30 Kontratı

Aralık vadeli kontrat, BIST 30 Endeksi’ne paralel olarak günü %1,6 yükselişle 130,525 seviyesinden tamamladı.
Aralık vadeli kontratın, gün içerisinde 129,750 – 131,500 bandında hareket etmesi beklenebilir.

USDTRY Kontratı

ABD Doları dün, ABD Senatosu’nun vergi tasarısını onaylaması ile birlikte gelişen ülke para birimlerine karşısında güçlü performans gösterirken, Türk Lirası yüksek gelen enflasyona karşın TCMB faiz artırım beklentileri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yurtdışı sermaye hareketlerini sınırlandırma konusunda herhangi bir talebinin olmadığını açıklaması eşliğinde pozitif ayrıştı. Aralık vadeli Dolar/TL kontratı ise günü %1,0 düşüş ile tamamladı.

Bugün USDTRY kontratının güne yatay seyir ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

ALTIN/USD Kontratı

Altın, ABD Senatosu’nun vergi tasarısını onaylaması ile birlikte Dolar Endeksi ve ABD 10 yıllık tahvil faizlerinde görülen yükselişe bağlı olarak geriledi. Aralık vadeli Altın kontratı ise günü %0,1 düşüş ile tamamladı.

Bugün Altın kontratının güne hafif düşüş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

EURUSD Kontratı

ABD Doları’nın, ABD Senatosu’nun vergi tasarısını onaylaması ile birlikte gelişmiş ülke para birimleri karşısında güçlü performans sergilediği günde Euro da global seyre eşlik etti. Aralık vadeli Euro/Dolar kontratı ise günü %0,1 düşüş ile tamamladı.

EURUSD yakın vadeli kontratın güne yatay seyir ile başlangıç başlamasını beklemekteyiz.

Alan Yatırım

* SAYFADA YER ALAN BİLGİLER TAVSİYE NİTELİĞİ TAŞIMAYIP YATIRIM DANIŞMANLIĞI KAPSAMINDA DEĞİLDİR. YATIRIMCI PROFİLİNİZE UYMAYABİLİR.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)