E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'te yatay seyir bekleniyor---

BİST'te yatay seyir bekleniyor

BİST'te yatay seyir bekleniyor
14 Kasım 2017 - 09:13 borsagundem.com

BIST 100 Endeksi’nin bugün yatay/hafif satıcılı açılması ve gün içerisinde bu eğilimini sürdürmesi bekleniyor

DÜN NE OLDU?
BIST 100 ENDEKSİ DOLAR’DAKİ GÜÇLENMEYE KARŞIN BANKACILIK HİSSELERİNDEKİ TEPKİ ALIMLARI İLE YATAYDA KALDI…

BIST 100 Endeksi haftanın ilk işlem gününde, beklentilerin üzerinde açıklanan cari açık ve Dolar’da global bazda gözlenen güçlenme paralelinde gün içerisinde gerilemesine karşın bankacılık sektörü hisselerine gelen tepki alımları eşliğinde günü yatay seyirle 108,860 seviyesinden tamamladı. BIST Bankacılık Endeksi %0,8 oranında yükselirken, BIST Sanayi Endeksi ise %0,6 oranında geriledi. Ekonomik veri olarak ise dün, yurtiçinde Eylül ayı cari açık takip edildi. Cari açık geçen aya göre yükselerek beklentilerin üzerinde olarak 4,53 milyar USD oldu.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?
GELİŞEN ÜLKE PİYASALARDAKİ OLUMLU HAVANIN BOZULMASIYLA HAFİF DÜŞÜŞ EĞİLİMLİ SEYİR…

Gelişen ülke piyasalarında, para birimlerindeki değer kaybı ve ABD’de vergi reformuna ilişkin belirsizlikler eşliğinde olumlu hava bozulmakla birlikte risk iştahında da azalma var. Bu nedenle, BIST 100 Endeksi de global görünümden negatif olarak etkilenmekte ve satış baskısı altında kalmaya devam etmekte. Bu paralelde, hafif tepki yükselişleri ile karşılaşsak da endeksin orta vadede satış baskısı altında kalmaya devam edeceğini düşünüyoruz. Bugün gündem olarak ise yurtiçinde veri akışı sakin seyrederken, ABD’de ÜFE ve Euro bölgesinde 2017 yılı üçüncü çeyrek GSMH büyümesi takip edilecek. Sabah itibariyle Asya hisse piyasaları hafif düşüş eğilimli seyir izlerken, ABD vadeli hisse piyasaları ise yatayda. BIST 100 Endeksi’nin bugün yatay/hafif satıcılı açılmasını ve gün içerisinde bu eğilimini sürdürmesini bekliyoruz.

ŞİRKET HABERLERİ

THYAO…Sınırlı Pozitif… Şirketin 2017 Ekim ayı toplam yolcu sayısı geçen sene aynı döneme göre %13 artış, geçen aya göre ise %8 azalış göstererek 6,2 milyon olarak gerçekleşti. Ekim 2017 döneminde doluluk oranları ise, sırasıyla, iç hatlarda %85,6, dış hatlarda %80,3 ve toplamda %81,0 oldu. Ekim 2016 döneminde doluluk oranları sırasıyla, iç hatlarda %82,4, dış hatlarda %73,7 ve toplamda %74,8 olarak gerçekleşmişti. Şirketin yıllık yolcu büyümesi ise Ekim ayında %4,8’den %5,8’e yükseldi. (KAP)

TKFEN…Sınırlı Pozitif… Tekfen Grup Şirketler Başkanı Osman Birgili, yenilenebilir enerji alanında yatırımcı olarak üretim tarafına baktıklarını söyledi. (Business HT)

OTKAR…Sınırlı Pozitif… Libya’da ülkenin başkenti ve en büyük şehri Trablus’un Belediye Başkanı Abdulrauf Beitelmal, ülkenin toplu taşıma sistemindeki otobüs ve minibüslerin eskidiğini, yenilenmesi için çalışma başlattıklarını açıkladı. Ön plana çıkan şirketlerin ise Otokar ve Sabancı Holding şirketi olan Temsa olduğu belirtiliyor. (Dünya)

Otomotiv Sektörü…Sınırlı Pozitif… 2017 yılı Ekim ayında toplam otomotiv üretimi geçen aya göre %16,4 artarak 156,303 adet, toplam pazar %27,4 oranında büyüyerek 93,789 adet, otomotiv ihracatı ise adet bazında %25,5 artışla 118,871 adet olarak gerçekleşti. Şirket bazında ise, Tofaş’ın (Nötr) ihracatı aylık bazda artış, yıllık bazda azalış gösterirken, Ford Otosan’ın (Sınırlı Pozitif) ihracatı hem aylık hem de yıllık bazda artış gösterdi. (OSD)

DGKLB…Nötr… Şirket CEO’su Ersin Serbes, 2018 yılı için 92 yeni mağaza hedefi koyduklarını, büyümeyi franchise ile gerçekleştirmeyi planladıklarını ve Hindistan, Singapur ve Sri Lanka gibi ülkeleri kendilerine hedef Pazar olarak belirlediklerini açıkladı. (Bloomberg HT)

BIST 30 Kontratı

Aralık vadeli kontrat, BIST 30 Endeksi’ne paralel olarak günü %0,1 düşüşle 135,775 seviyesinden tamamladı.
Aralık vadeli kontratın, gün içerisinde 134,750 – 136,500 bandında hareket etmesi beklenebilir.

USDTRY Kontratı

ABD Doları haftanın ilk işlem gününde, gelişen ülke para birimlerine karşısında güçlü performans gösterirken, Türk Lirası da beklentilerin üzerinde açıklanan cari açık verisi ile birlikte global seyre eşlik etti. Kasım vadeli Dolar/TL kontratı ise günü %0,6 yükseliş ile tamamladı.

Bugün USDTRY kontratının güne yatay seyir ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

ALTIN/USD Kontratı

Altın, Dolar Endeksi’ndeki yükselişe karşın ABD 10 yıllık tahvil faizlerinde görülen gerileme ve İngiltere’de artan siyasi tansiyon eşliğinde hafif yükseldi. Aralık vadeli Altın kontratı ise günü %0,6 düşüş ile tamamladı.

Bugün Altın kontratının güne yatay seyir ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

EURUSD Kontratı

ABD Doları’nın gelişmiş ülke para birimleri karşısında güçlü performans gösterdiği günde Euro yatay seyir izledi. Kasım vadeli Euro/Dolar kontratı ise günü %0,1 düşüş ile tamamladı.

EURUSD yakın vadeli kontratın güne yatay seyir ile başlangıç başlamasını beklemekteyiz.

Alan Yatırım

* SAYFADA YER ALAN BİLGİLER TAVSİYE NİTELİĞİ TAŞIMAYIP YATIRIM DANIŞMANLIĞI KAPSAMINDA DEĞİLDİR. YATIRIMCI PROFİLİNİZE UYMAYABİLİR.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)