E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'te yatay seyir bekleniyor---

BİST'te yatay seyir bekleniyor

BİST'te yatay seyir bekleniyor
17 Ekim 2017 - 09:17 borsagundem.com

BIST 100 Endeksi’nin bugün yatay seyir ile başlaması ve gün içerisinde bu seyrini sürdürmesi bekleniyor

DÜN NE OLDU?
BIST 100 ENDEKSİ POZİTİF RİSK İŞTAHI İLE BİRLKTE HAFİF YÜKSELDİ…

BIST 100 Endeksi haftanın ilk işlem gününde, global pozitif risk iştahı eşliğinde yükselen gelişen ülke piyasalarına eşlik etmesi paralelinde günü %0,2 yükselişle 106,474 seviyesinden tamamladı. BIST Bankacılık Endeksi %0,1 oranında gerilerken, BIST Sanayi Endeksi ise %0,3 oranında yükseldi. Ayrıca, Maliye Bakanı Naci Ağbal, Eylül ayında bütçe açığının 6,4 milyar TL, Ocak – Eylül 2017 döneminde bütçe açığının 31,6 milyar TL olduğunu söyledi. Ek olarak, 2018 yılında bütçe açığının ise 65,9 milyar TL olması beklendiği de belirtildi.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?
VİZE ÇÖZÜMÜNE İLİŞKİN GÖRÜŞME ÖNCESİNDE YATAY SEYİR…

ABD ve gelişen ülke piyasalarında yükseliş devam etmekte ve endeksler rekor seviyede bulunmakta. Dolar’ın hala tam anlamıyla güçlenmemiş olması ve parasal teşvikler gelişen ülke piyasalarını desteklediğini düşünmekteyiz. BIST 100 Endeksi de var olan baskı unsurlarına (yüksek enflasyon, yüksek taşıma maliyeti, ABD ile yaşanan vize sorunu) karşın bu global harekete eşlik etmekte. Bu paralelde, BIST’in de bu bilanço dönemi boyunca yükselişini sürdürmesi beklenebilir. Ek olarak, bugün vize sorununun çözümüne ilişkin olarak Dışişleri Bakanlığı’ndan bir Türk heyet ile ABD’den gelen bir heyet Ankara’da görüşecek. Bu görüşme ile ilgili haber akışı mevcut belirsizliğin çözümü ve TL varlıklar üzerindeki baskının bir miktar hafiflemesi açısından önemli olacak. Sabah itibariyle Asya hisse piyasaları hafif yükseliş eğilimli seyir izlerken, ABD vadeli hisse piyasaları ise yatayda. BIST 100 Endeksi’nin bugün yatay seyir ile başlamasını ve gün içerisinde bu seyrini sürdürmesini beklemekteyiz.

ŞİRKET HABERLERİ

PGSUS…Pozitif… Şirketin Eylül ayında toplam yolcu sayısı, geçen aya göre %5,4 azalış, geçen yılın aynı ayına göre ise %18,4 artış göstererek 2,64 milyon adet olarak gerçekleşti. Şirketin yıllık yolcu sayısı büyüme hızı Eylül ayında %12,7’den %13,8’e yükseldi. 2017 yılı üçüncü çeyrek dönemde ise toplam yolcu sayısı, geçen çeyreğe göre %18,6, geçen yılın üçüncü çeyreğine göre %19,0 artarak 8,15 milyon adet oldu. (KAP)

ZOREN…Sınırlı Pozitif… Zorlu Enerji Grubu Başkanı Sinan Ak, Mart ayındaki Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları güneş ihalesine katılmadıklarını ve bunun ABD'li ortaklarıyla yaptıkları anlaşmaya bağlı olarak teknik bir sebepten kaynaklandığını söyledi. Ayrıca, First Solar ile yaptıkları sözleşme kapsamında 5 yıllık distribütörlük haklarının bulunduğu, ilk yıl 300 megavatlık panel sattıkları, gelecek yıl için ise 400 megavatlık hedefleri olduğu belirtildi. (Habertürk)

YATAS…Sınırlı Pozitif… Şirket Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Altop, 2018 yılı için büyüme hedeflerini %50 olarak belirlediklerini ve Turquality’yi bir iki ay içerisinde alacaklarını ve teşviklerle birlikte 2020 yılına kadar yurtdışında 200 mağazaya ulaşacaklarını söyledi. (Bloomberg HT)

ANELE…Sınırlı Pozitif… Şirket, Fujita Corporation Katar Doha Şubesi ile Katar‘da mukim iştiraki ANEL MEP Maintenance and Operations LLC arasında, Katar’da inşası devam eden Qatar Integrated Railway Project kapsamında yer alan Yeşil Hat Tren Depolama Alanı Projesinin elektrik ve mekanik işlerinin yapılmasına yönelik yaklaşık 43,7 milyon USD tutarındaki sözleşmenin 14/10/2017’de imzalanarak yürürlüğe girdiğini açıkladı. (KAP)

BIST 30 Kontratı

Ekim vadeli kontrat, BIST 30 Endeksi’ne paralel olarak günü %0,4 yükselişle 131,450 seviyesinden tamamladı.
Ekim vadeli kontratın, gün içerisinde 130,750 – 132,500 bandında hareket etmesi beklenebilir.

USDTRY Kontratı

Haftanın ilk işlem gününde, ABD Doları gelişen ülke para birimlerine karşı güçlü performans gösterirken, Türk Lirası da global seyre eşlik etti. Eylül vadeli Dolar/TL kontratı ise günü %0,1 yükseliş ile tamamladı.

Bugün USDTRY kontratının güne hafif yükseliş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

ALTIN/USD Kontratı

Altın, Kuzey Irak’a ilişkin jeopolitik risklere karşın, Dolar Endeksi ve ABD 10 yıllık tahvil faizlerinde görülen yükseliş ile birlikte değer kaybetti. Ekim vadeli Altın kontratı ise günü %0,3 yükseliş ile tamamladı.

Bugün Altın kontratının güne hafif düşüş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

EURUSD Kontratı

ABD Doları’nın gelişmiş ülke para birimleri karşısında güçlü performans gösterdiği günde Euro, Katalonya lideri Carles Puigdemont’un İspanya hükümetine karşı gelerek bölge parlamentosunun bağımsızlık ilan etmeye hakkı olduğunu söylemesi ile birlikte değer kaybetti. Eylül vadeli Euro/Dolar kontratı ise günü %0,3 düşüş ile tamamladı.

EURUSD yakın vadeli kontratın güne hafif düşüş ile başlangıç başlamasını beklemekteyiz.

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)